reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
U mnie się zapowiada ciężki dzień. Wstałam z rana naszykować syna, bo Mąż o 5:00 pojechał do Gdańska. Potem jeszcze musimy po niego jechać. Ale przynajmniej zrobiłam już babeczki, ostatnio miałam lenia i już dawno nie było. Już ostatnie dni pięknej pogody, mnie jest szkoda. Upałów nie lubię, ale takie 20 stopni jest fajne ;)

Ja już coraz częściej czuję ruchy ;) Albo przynajmniej tak mi się wydaję :D

@delicious wybacz sklerozę, ale chyba pytałaś o tc. U mnie 15+3. Wg usg trochę starsze.

Co do ruchu to moje dzieci mają za dużo energii. Zwłaszcza syn. Od dawna nie ma drzemki. Zrywa się z rana i wulkan energii cały dzień. Myślałam, że jak pójdzie do przedszkola to będzie zmęczony, ale gdzie tam. Jako dwulatek chodził na piłkę. W ogóle jest bardzo sprawny. Już od dawna jeździ na rowerze na dwóch kółkach, na hulajnodze. Do parku linowego chodzimy. Trochę przy mały jest, ale wpuszczają go :D Oby mu zamiłowanie do ruchu i sportu zostało ;)

Dzień dobry :)
Jak tylko zaszłam w ciążę kupiłam dwie książki o tej tematyce :p przerobiłam już 9 miesięcy i teraz bym chciała poczytać o opiece i rozwoju niemowląt od 1 dnia życia:) czy któraś może zna fajne książki do których warto zajrzec?;p
Niestety nie będę chodzić do szkoły rodzenia i w ramach tego douczam się sama :)

Jak tylko zaszłam w ciążę kupiłam dwie książki o tej tematyce :p przerobiłam już 9 miesięcy i teraz bym chciała poczytać o opiece i rozwoju niemowląt od 1 dnia życia:) czy któraś może zna fajne książki do których warto zajrzec?;p
Niestety nie będę chodzić do szkoły rodzenia i w ramach tego douczam się sama :)
Polecam pierwszy rok zycia dziecka oraz bardziej pod katem karmienia piersia blog Hafija :)

Mama kupila mi ostatnio ksiege dziecka od narodzin do 2 roku zycia. Strasznie gruuba, ale zapowiada sie ok. Co do szkoly rodzenia to slyszalam od kolezanek, ze warto i sa darmowe.

Ja pierwszą książkę o ciąży kupiłam jeszcze rok temu jak pojawiła się myśl o dzidziusiu i wszystkie plany :) a teraz kupuję kolejne już dzidziusiowe :)

To ja mam z poprzedniej ciazy "ciezarowka przez 9 miesiecy" a tak to bardziej o porodach "polozna". Teraz trafiłam na książkę "ginekolodzy" pisana w formie wywiadu, którego udziela wielu lekarzy ze szpitali w Warszawie, książka nowa więc i lekarze tam aktualnie pracujący ale...nie polecam dla tych o słabych nerwach

reklama
Troszkę mnie tu nie było ale miałam kilka spraw służbowych, musiałam przekazać obowiązki, teren i zdać auto itd w firmie na czas mojej nieobecności dziewczynie na zastępstwo.

Jeśli chodzi o nasze sprawy po wynikach z testu pappa to powiem Wam, że z każdym dniem, kiedy te emocje opadają, zaczęłam odzyskiwać spokój, nie wiem sama czy to dobrze czy źle ale do tego stopnia, że nie wybrałam się w końcu na NIFTY. Dużo rozmawialiśmy z mężem i to mi dało sporo dobrych myśli i emocji, nawet telefon z panią od tych badań trochę mnie uspokoił i coraz częściej myślę o opcji zrobienia badań po usg połówkowym (16.11). Jeśli nie daj Boże wyjdą tam jakieś nieprawidłowości to może wtedy zrobić test genetyczny. Oczywiście wszyscy cisną na amnio czy testy ze względu na wiek ciąży, żeby w razie czego można było dokonać terminacji, a u nas w ogóle taka kwestia nie wchodzi w grę, więc tak naprawdę chodzi o naszą wiedzę i przygotowanie się.

Póki co wróciła nadzieja, że z małym jest dobrze, tak jak pokazywało usg, chodzimy na długie spacery, do kina. Wrócił spokój, a ja czekam na te pierwsze motylki, rybki czy bąbelki powietrza :-), choć z moim łożyskiem na przedniej ścianie to jeszcze poczekam :-). Rośniemy ja i Ptyś i jutro zaczniemy 17 tydzień :-).

Ostatnia edycja:
Do góry