reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Kalinova cieszę się, że znaleźliście spokój i myślicie tak samo. Wierzę, że wszystko jest dobrze :)

Ja się zawiodłam na szkole rodzenia. Położna szerzyła mity, np. o diecie matki karmiącej. Ogólnie nic nie wyniosłam, chyba że głupoty. Też polecam hafije i srokao.
Książek typowo ciążowych nie czytałam. Czytam już bardziej o dzieciach. Ale polecam "bobas lubi wybór". A z autorów to Searsów i A. Stein. Odradzam Hogg.

reklama
Ja znowu trochę żałowałam że nie chodziłam, ale każda znana mi kobieta która chodziła, twierdziła że tylko czas straciła... Teraz już jestem po chrzcie bojowym z pierwszym dzieckiem, więc się nie wybieram ;-).
Też polecam Bobas Lubi Wybór, na później fajne są też książki z przepisami z alaantkowe blw. U mnie była potrzeba i czytałam też moje dziecko nie chce jeść, zmieniła mi pogląd na odżywianie mojego synka.

Takie wyniki mam z krwi: wolne bhcg 10.77 lu/l odpowiada 0.347 MoM, papp-a 1.500lu/l odpowiada 0.656 MoM.
Mamy bardzo podobne wyniki. U mnie bhcg 17.640 czyli 0.4304 mom a pappa 1.330 co odpowiada 0.6719.
Ja się wybieram do szkoły rodzenia. Koleżanka mi poleciła niedawno przeszła. Teoria fajnie przekazana natomiast na praktykę by mi radziła iść do szpitala ale to już odpłatnie.
3mam kciuki za wizyty, ja dopiero 29go następna a polowkowe 26go listopada.
Fajnie, że znacie już płeć ja się zastanawiam cały czas kto tam mieszka :)

@liczba nie chce chodzić do szkoły rodzenia z tego względu, że mąż bardzo rzadko bywa w domu. Obecnie nie ma go 4 tygodnie i wróci na 5 dni ;) więc szkole rodzenia musiałabym przejść sama. A że w ciąży zrobiłam się wrażliwa wolę uniknąć smutku, że jestem sama ;p

Ja przy synku nie chodzilam do szkoły rodzenia, teraz tez nie zamierzam. Położnej wtedy powiedziałam ze nie lubię takich grupowych spotkań a wszystko co potrzebuje wiedzieć nauczy mnie mama:) teraz juz myślę ze wiem co i jak, zresztą każdy poród moze sie od siebie znacząco różnic, tak samo jak potrzeby, problemy itd maluszka w pierwszych dniach życia. Jak ktoś lubi takie spotkania w gronie albo np z koleżankami czy mężem razem to przejść to pewnie czemu nie. Mój M szkolenie przeszedł przy pierwszym porodzie:p wiec teraz sie nie martwie niczym

To ja mam z poprzedniej ciazy "ciezarowka przez 9 miesiecy" a tak to bardziej o porodach "polozna". Teraz trafiłam na książkę "ginekolodzy" pisana w formie wywiadu, którego udziela wielu lekarzy ze szpitali w Warszawie, książka nowa więc i lekarze tam aktualnie pracujący ale...nie polecam dla tych o słabych nerwach
Ciężarówka przez 9 miesięcy- genialna książka, miałam w 1 ciąży :biggrin2:

Mamy bardzo podobne wyniki. U mnie bhcg 17.640 czyli 0.4304 mom a pappa 1.330 co odpowiada 0.6719.
Ja się wybieram do szkoły rodzenia. Koleżanka mi poleciła niedawno przeszła. Teoria fajnie przekazana natomiast na praktykę by mi radziła iść do szpitala ale to już odpłatnie.
3mam kciuki za wizyty, ja dopiero 29go następna a polowkowe 26go listopada.
Fajnie, że znacie już płeć ja się zastanawiam cały czas kto tam mieszka :)
Też mam polowkowe 26 listopada :)

reklama
Te które już zaczynają 17 tydzień na kiedy wy macie termin, nie na marzec? U mnie 15t5d i mam termin z moimi krótkimi cyklami na 1 kwietnia. Wpisany mam do karty ciąży 6 kwietnia, według 28-dniowych. Z usg coś pomiędzy wychodzi, różnie.

Do góry