reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej dziewczynki, dziękuję za tyle ciepłych słów
emoji8.png
dziś już trochę lepiej, biorę się za delikatnie porządki, później może przejdę się na jakiś spacer.
emoji6.png

Słuchajcie ile czekałyście na wynik testu pappa? Ja robiłam 11 października, dziś dzwoniłam do labolatorium a Pani powiedziała mi że wynik najwcześniej w poniedziałek 22 października, a ja mam wtedy wieczorem wizytę i boję się że nie zdąży dojść test na nią. Ehhh. Wy też tak długo czekałyście na wynik ?
Hej, mi robili pappa tydzien przed usg prenatalnym i juz byl wynik. Ja w ogole tutaj na forum dopiero dowiedziałam się co to za badanie. Zapisując się na badania prenatalne, kazano mi przyjsc tydzień przed usg na badanie krwi, ale nie powiedzieli jakie, dopiero na wyniku przeczytałam tą nazwę. No a ja nie dociekałam, tylko robiłam wszystko wg zaleceń, bo to moja pierwsza ciąża. Teraz czytam wasze komentarze ze to badanie nie jest obowiązkowe i że napędza wszystkim stracha...

reklama
Dziewczyny mam kryzys. Dopiero co skończyliśmy z narzeczonym remont mieszkania. Odszykowalismy je dla siebie nie szczędząc kasy... mieszkanie jest na 4 piętrze w bloku bez windy. Przy jego zakupie miałam obiekcje Ale jak to mówią cena czyni cuda. Było za 60%wartości innych takich samych mieszkań. No nic tylko okazja.
A teraz się zastanawiam co ja zrobię z wózkiem? Przecież nie zostawię to na nie zamykane klatce? Jak ja pójdę na zakupy z dzieckiem ( dziecko plus nosidełko plus zakupy) no nie do wniesienia na raz. A zostawić dziecko same w domu? Też raczej odpada. Mój M pracuje całe dnie. Mama siostra wszyscy pracują.
I tak dziś siedzę i myślę co ja cholera zrobiłam kupując to mieszkanie. I jak ja sobie poradzę po porodzie...
Czy któraś z doświadczonych już mam mieszka w podobnych warunkach ( tj wysoko bez windy)? Jak to u was wyglądało? Jest to do ogarnięcia?
Kochana nie martw się, ogarniesz to logistycznie. Ja mam maleńkie mieszkanie, fakt na parterze, ale wozkiem nawet do przedpokoju nie wjade. Wymyslilismy że wózek będzie w aucie w bagażniku, duże zakupy albo on-line, albo raz w tygodniu w eskorcie M, a na małe z maluszkiem myślę że nie będzie problemu, plecak z zakupami na plecy a dzidzia na ręce. Tylko muszę zaopatrzyć się w jakiś mało obciachowy plecak, lub torebkę plecak

Witam się z rana, obudzona przed 5, bo mąż się przebudził, a poszła spać o 1. czuję się iście rewelacyjnie ;) a chciałam dziś pospać jak najdłużej żeby nie mieć czasu na stres przed wizytą.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja idę o 15 ;) miłego dnia

ja wczoraj zmuszona przez domownikow poszlam spac o 21.30 i dzis wstalam przed budzikiem. jestem wypoczeta wyspana co ja bede robic caly dzien? :p
powwodzenia na dzisiejszych wizytach. moja dopiero we wtorek...

U nas ten plus ze ja trenerka gimnastyki, mas piłki wiec małe na pewno cokolwiek będzie robiło, a czy to piłka czy gimnastyka czy pływanie to już mi obojętne :D ważne zeby się ruszało :) Pracuje dużo z dziećmi i niestety mamy dramatyczny poziom aktywności u dzieciaków, czasami dzieci nie potrafią nawet biegać :(
Hehe ja z corki sie czasem smieje, ze jeszcze sie nie.nauczyla chodzic, bo ciągle biega
Witam się z rana, obudzona przed 5, bo mąż się przebudził, a poszła spać o 1. czuję się iście rewelacyjnie ;) a chciałam dziś pospać jak najdłużej żeby nie mieć czasu na stres przed wizytą.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja idę o 15 ;) miłego dnia
Kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Hej, mi robili pappa tydzien przed usg prenatalnym i juz byl wynik. Ja w ogole tutaj na forum dopiero dowiedziałam się co to za badanie. Zapisując się na badania prenatalne, kazano mi przyjsc tydzień przed usg na badanie krwi, ale nie powiedzieli jakie, dopiero na wyniku przeczytałam tą nazwę. No a ja nie dociekałam, tylko robiłam wszystko wg zaleceń, bo to moja pierwsza ciąża. Teraz czytam wasze komentarze ze to badanie nie jest obowiązkowe i że napędza wszystkim stracha...
Nie każdemu napędza stracha, ja byłam zadowolona ;).

Dobrze jak dzieci sie ruszają, napewno daje im to dużo energii na cały dzień, jeszcze się w szkołach i przy zadaniach nasiedzą wystarczająco. Mój szkrab ma w niedziele wyścigi:) kilka szkół przyjeżdża i biegają, w zeszłym roku jako 3 latek zdobył medal wiec i tym razem idziemy kibicowac z całych sił:)
@Sylwiakp powodzenia na wizycie

reklama
Do góry