reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Te które już zaczynają 17 tydzień na kiedy wy macie termin, nie na marzec? U mnie 15t5d i mam termin z moimi krótkimi cyklami na 1 kwietnia. Wpisany mam do karty ciąży 6 kwietnia, według 28-dniowych. Z usg coś pomiędzy wychodzi, różnie.
Z ostatniej miesiączki wychodzi termin na 3.04 a wg aplikacji dziś mamy 16t2d.

reklama
Hello, hello jak tam żyjecie dziewczyny... ja ostatnio tylko poczytuje w wolnej chwili ale przy gościach w domu nie bardzo jest czas... za to udało mi się w końcu zrobić ta krzywa i tak jak przypuszczałam jest oki.
Teraz przydało by się umówić do ginekologa...o ile uda mi się znaleźć czas na wizytę [emoji6]

@delicious u mnie termin na 2/04, a mamy dziś 16t2d, według hi mommy 16t3d, Ty bierz pod uwagę termin i wiek ciąży z USG w 12 tygodniu, najbardziej wiarygodne, nie zwracają uwagi na aplikacje bo tam krótkie cykle nie są brane pod uwage

@liczba nie chce chodzić do szkoły rodzenia z tego względu, że mąż bardzo rzadko bywa w domu. Obecnie nie ma go 4 tygodnie i wróci na 5 dni ;) więc szkole rodzenia musiałabym przejść sama. A że w ciąży zrobiłam się wrażliwa wolę uniknąć smutku, że jestem sama ;p

Rozumiem, ja teraz zostaje sama az do polowy grudnia. Na ta szkole raczej sie zapisze, najwyzej zrezygnuje. Moze poznam kogos milego z okolicy:) a ze pierwsze dziecko to nie wiem praktycznie nic wiec wszystko mnie ciekawi. Jak sie ma juz dzieci to raczej ciezko zadowolic wykladem albo ksiazka, bo o wszytkim ma sie juz swoje zdanie i przezycia.

Hej dziewczyny pisze by się z Wami pożegnać szkoda że nie było mi dane zostać mamą kwietniową ;(( Ja wczoraj mialam zabieg poroniłam sama ale musieli mi i tak robić zabieg .:( Przykro i ciężko jest mi strasznie .. że znów mnie to spotkało ...

Hej dziewczyny pisze by się z Wami pożegnać szkoda że nie było mi dane zostać mamą kwietniową ;(( Ja wczoraj mialam zabieg poroniłam sama ale musieli mi i tak robić zabieg .:( Przykro i ciężko jest mi strasznie .. że znów mnie to spotkało ...
Kochana...niestety nie mamy wpływu na takie sytuacje:no2::no2: ból, smutek, nawet złość zostają z nami dłużej....ale z czasem nauczymy się żyć z tą rzeczywistością.... i z czasem nawet ten ból łagodnieje.... Ja niestety 2 razy przechodziłam przez ten koszmar.... nie otrząsnęłam się z 1 tragedii...gdy zmarła moja ukochana babcia....a po 2 miesiącach kolejny raz poroniłam.... i tak w przeciągu 1,5 roku straciłam 3 najukochańsze osoby.... :frown::no2:
Pozwól sobie na żałobę, ona musi przyjść i sama minąć. Potrzebujesz czasu dla siebie, by się z wszystkim oswoić.... nie próbuj tego zrozumieć, bo się nie da.... Nie obwiniaj ani się ie ani najbliższych o to coś ie stało.... Nikt niestety nie miał na to wpływu.... Jeżeli masz ochotę to płacz... ale nie zamykaj się w sobie. Może jest w Twojej miejscowości poradnia psychologiczna, bo warto byłoby aby ktoś doświadczony pomógł Ci przejść przez te trudne chwile...
Ściskam Cię bardzo gorąco :biggrin2: i pamiętaj, że masz dla kogo żyć !!!

reklama
Do góry