reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jeśli juz mowa o butelkach to ja tez miałam z aventa, do dzisiaj mam schowane razem z laktatorem, ale wsumie kilka razy użyte, przy herbatce ziolowej albo jak chciałam wyjsć bez małego to do ściągania mleka. Ale smoczki z aventa u nas sie sprawdziły rewelacyjne, a te które świecą w nocy tymbardziej bo łatwo było zawsze znaleźć w lozeczku jak synek wnocy potrzebował wiec tym razem tez kupie ze dwa i jak będą maluszkowi odpowiadać to dokupie
Gratuluje wszystkim super wieści z wizyt:* powoli zbliżamy sie ku końcowi prenatalnych wiec później juz czekanie na połówkowe:)

reklama
Ja miałam 5 i mój synek z żadnej pić nie chciał [emoji23][emoji41]
Większość butelek ma podobne smoczki. A MAM Baby mają zupełnie inne... I to moim dzieciom odpowiadało. Dodam że karmiłam systemem mieszanym i nie zaburzały karmienia piersią.
Znowu starsza córa też nie chciała butelki ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że być może wystarczy zmienić smoczek czy firme by dziecko załapało o co chodzi.

Większość butelek ma podobne smoczki. A MAM Baby mają zupełnie inne... I to moim dzieciom odpowiadało. Dodam że karmiłam systemem mieszanym i nie zaburzały karmienia piersią.
Znowu starsza córa też nie chciała butelki ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że być może wystarczy zmienić smoczek czy firme by dziecko załapało o co chodzi.
Dobrze wiedzieć. Ja dałam za wygraną... Do 10 msc mi to nie przeszkadzało... od kiedy jestem w ciąży już bardziej... No ale już za późno..
Teraz wypróbuję ta, o której piszesz. [emoji4]

Slyszalam o tych mam, ze wlasnie duzo dzieci, które nie chcą załapać innych, te chwytaja bez problemu. Ja mam kilka nowych tomee tipe od bratowej, nowe, bo nie uzywala przy dzieciach i mam te z aventu, ktore sie nie przydaly. Narazie nie kupuje nic z butelek.

Za to dzisiaj bylam na lumpku. Obkupilam sie w spora ilość ciusKow dla noworodka chłopca i dziewczynki. Szwagierka bedzie miec chlopca, a dziewczynke wzielam awaryjnie, gdyby u nas sie okazala panienka :) bylo wsYstko za zeta a ciuchy z zary, nexta, newbie i united color of benneton :) jaram się

Slyszalam o tych mam, ze wlasnie duzo dzieci, które nie chcą załapać innych, te chwytaja bez problemu. Ja mam kilka nowych tomee tipe od bratowej, nowe, bo nie uzywala przy dzieciach i mam te z aventu, ktore sie nie przydaly. Narazie nie kupuje nic z butelek.

Za to dzisiaj bylam na lumpku. Obkupilam sie w spora ilość ciusKow dla noworodka chłopca i dziewczynki. Szwagierka bedzie miec chlopca, a dziewczynke wzielam awaryjnie, gdyby u nas sie okazala panienka :) bylo wsYstko za zeta a ciuchy z zary, nexta, newbie i united color of benneton :) jaram się
Pokaż [emoji7] [emoji7]

Natalia a jaki miałaś cukier nadczo ? Mam nadzieję że mi insuliny nie da. Itaka biorę już heparynę .
Teraz jak robiłam krzywa to koło 85 po godzinie 160 po dwóch 120. A w poprzedniej ciąży pierwszy pomiar też w granicach 85 drugi miałam przekroczony 183 i trzeci w normie ale już nie pamiętam ile.

reklama
Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! I samych dobrych wieści !!

Czy któreś dziewczyny jeszcze nie powiedziałyście rodzinie o ciąży?
Ja tylko jednej z sióstr powiedziałam ale może pod koniec tygodnia rodzicom pokarze kolejnego członka rodziny.
My powiedzieliśmy tylko mojej najbliższej rodzinie (rodzice+2 siostry No i nasze Chrześniaki ) u męża tylko mamie. Kilkoro najbliższych znajomych tylko wie. Póki co nie chcemy nikomu więcej mówić....
Córcia nasza oczywiście też wie.

Do góry