reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jeśli juz mowa o butelkach to ja tez miałam z aventa, do dzisiaj mam schowane razem z laktatorem, ale wsumie kilka razy użyte, przy herbatce ziolowej albo jak chciałam wyjsć bez małego to do ściągania mleka. Ale smoczki z aventa u nas sie sprawdziły rewelacyjne, a te które świecą w nocy tymbardziej bo łatwo było zawsze znaleźć w lozeczku jak synek wnocy potrzebował wiec tym razem tez kupie ze dwa i jak będą maluszkowi odpowiadać to dokupie
Gratuluje wszystkim super wieści z wizyt:* powoli zbliżamy sie ku końcowi prenatalnych wiec później juz czekanie na połówkowe:)

reklama
Ja miałam 5 i mój synek z żadnej pić nie chciał [emoji23][emoji41]
Większość butelek ma podobne smoczki. A MAM Baby mają zupełnie inne... I to moim dzieciom odpowiadało. Dodam że karmiłam systemem mieszanym i nie zaburzały karmienia piersią.
Znowu starsza córa też nie chciała butelki ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że być może wystarczy zmienić smoczek czy firme by dziecko załapało o co chodzi.

Większość butelek ma podobne smoczki. A MAM Baby mają zupełnie inne... I to moim dzieciom odpowiadało. Dodam że karmiłam systemem mieszanym i nie zaburzały karmienia piersią.
Znowu starsza córa też nie chciała butelki ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że być może wystarczy zmienić smoczek czy firme by dziecko załapało o co chodzi.
Dobrze wiedzieć. Ja dałam za wygraną... Do 10 msc mi to nie przeszkadzało... od kiedy jestem w ciąży już bardziej... No ale już za późno..
Teraz wypróbuję ta, o której piszesz. [emoji4]

Slyszalam o tych mam, ze wlasnie duzo dzieci, które nie chcą załapać innych, te chwytaja bez problemu. Ja mam kilka nowych tomee tipe od bratowej, nowe, bo nie uzywala przy dzieciach i mam te z aventu, ktore sie nie przydaly. Narazie nie kupuje nic z butelek.

Za to dzisiaj bylam na lumpku. Obkupilam sie w spora ilość ciusKow dla noworodka chłopca i dziewczynki. Szwagierka bedzie miec chlopca, a dziewczynke wzielam awaryjnie, gdyby u nas sie okazala panienka :) bylo wsYstko za zeta a ciuchy z zary, nexta, newbie i united color of benneton :) jaram się

Slyszalam o tych mam, ze wlasnie duzo dzieci, które nie chcą załapać innych, te chwytaja bez problemu. Ja mam kilka nowych tomee tipe od bratowej, nowe, bo nie uzywala przy dzieciach i mam te z aventu, ktore sie nie przydaly. Narazie nie kupuje nic z butelek.

Za to dzisiaj bylam na lumpku. Obkupilam sie w spora ilość ciusKow dla noworodka chłopca i dziewczynki. Szwagierka bedzie miec chlopca, a dziewczynke wzielam awaryjnie, gdyby u nas sie okazala panienka :) bylo wsYstko za zeta a ciuchy z zary, nexta, newbie i united color of benneton :) jaram się
Pokaż [emoji7] [emoji7]

Natalia a jaki miałaś cukier nadczo ? Mam nadzieję że mi insuliny nie da. Itaka biorę już heparynę .
Teraz jak robiłam krzywa to koło 85 po godzinie 160 po dwóch 120. A w poprzedniej ciąży pierwszy pomiar też w granicach 85 drugi miałam przekroczony 183 i trzeci w normie ale już nie pamiętam ile.

reklama
Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! I samych dobrych wieści !!

Czy któreś dziewczyny jeszcze nie powiedziałyście rodzinie o ciąży?
Ja tylko jednej z sióstr powiedziałam ale może pod koniec tygodnia rodzicom pokarze kolejnego członka rodziny.
My powiedzieliśmy tylko mojej najbliższej rodzinie (rodzice+2 siostry No i nasze Chrześniaki ) u męża tylko mamie. Kilkoro najbliższych znajomych tylko wie. Póki co nie chcemy nikomu więcej mówić....
Córcia nasza oczywiście też wie.

Do góry