reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny nie umiem cytować kilku postów :(
Powiedzcie mi w czwartek mam wizytę u gin i mówić jej że zapisałam Się na USG prenatalne prywatnie jeśli oni nie zauważy jakiś przesłanek do tego? I czy jeśli robię samo USG to od razu wszystkie info dostaje?

Ps do Janowa mam 1,5h jazdy :(
A po co? Ja jak chodzilam na nfz i prywatnie to powiedzialam, ze jestem tu i tu jak się zapytal o zwolnienie.

reklama
Ja chciałabym wózek 3w1 i używany. Ja odkładam pieniadze co miesiąc na koncie oszczędnościowym i już mam 800 zł tam. A łóżeczko nowe wole. Ja to bym już najchętniej coś kupiła heeh smoczki czy butelki :D a apropo butelek chcemy kupić z avent bo ponoć są najlepsze.
Polecam Tommy tippe antykolkowe. Używałam z synkiem rewelacja

Hahaha! Na genetyczne poszlismy we 3. Ja, M. I corka. Nie pytajcie jak płakała jak zobaczyla, ze mame sie kładzie na kozetce do badania usg. Nie mieliśmy jej z kim zostawić, a M. Koniecznie chcial isc...
Ja ostatnio byłam na usg sama z synem i też zaczął płakać jak się położyłam i mnie nie widział ;) ale dałam mu ciasteczko i cały czas coś tam do niego gadalam to siedział grzecznie.

Dziewczyny nie umiem cytować kilku postów :(
Powiedzcie mi w czwartek mam wizytę u gin i mówić jej że zapisałam Się na USG prenatalne prywatnie jeśli oni nie zauważy jakiś przesłanek do tego? I czy jeśli robię samo USG to od razu wszystkie info dostaje?

Ps do Janowa mam 1,5h jazdy :(
Ja jak cytuję kilka postow to poprostu kilka razy klikam odpowiedź i dopiero jak wszystkim odpisze to zatwierdzam.
Nie musisz nic mówić chociaż mój ginek na NFZ pytał czy idę i chce zobaczyć wyniki.
Ja robię samo usg i wyniki dostaje od razu na kartce. Zależy czy robisz prywatnie czy nie. Ty prywatnie więc pewnie dostaniesz od ręki.

@-Aia- gdybym wiedziała, że na NFZ tak będzie to chyba zdecydowałabym się na prywatne badanie. Całą ciążę prowadzę w prywatnym gabinecie, a po prostu ze względu na mój wiek przysługują mi już bezpłatne, więc pomyślałam czemu nie. Niestety u nas w Olsztynie to jedyna taka poradnia gdzie robi się pappa, ludzie z całego województwa i jest kocioł. Mam nadzieję, że z Ptysiem jest dobrze i potwierdzi się wynik USG.
Wydaje mi się że nie na różnicy czy prywatnie czy NFZ. Ja miałam na NFZ A wyniki po tygodniu

Ja chciałabym wózek 3w1 i używany. Ja odkładam pieniadze co miesiąc na koncie oszczędnościowym i już mam 800 zł tam. A łóżeczko nowe wole. Ja to bym już najchętniej coś kupiła heeh smoczki czy butelki :D a apropo butelek chcemy kupić z avent bo ponoć są najlepsze.
Ja bym nie kupowała hurtem butelek. Raz że nie wiadomo czy będą potrzebne dwa nie wiadomo jakie przypadną dzidzi do gustu a to.nie towar deficytowy więc zawsze.mozna dokupić. Osobiście proponuje kupić 2 czy 3 buteleczki różnych firm i zobaczyć z czego dzidzia będzie chciała pić. Moje panny zaakceptowały tylko butelki MAM baby, żadnych aventow, tomi tipple, lovi czy Canpol a nawet nuk nic im nie pasowało. Ja miałam kilka różnych z darmowych probek i chyba ze 2 z promocji za 10zl i wszystkie leżą do dziś raz użyte. Awaryjnie trzeba mieć ze 2 sztuki ale zestawów bym nie kupowała na początek.

Ja bym nie kupowała hurtem butelek. Raz że nie wiadomo czy będą potrzebne dwa nie wiadomo jakie przypadną dzidzi do gustu a to.nie towar deficytowy więc zawsze.mozna dokupić. Osobiście proponuje kupić 2 czy 3 buteleczki różnych firm i zobaczyć z czego dzidzia będzie chciała pić. Moje panny zaakceptowały tylko butelki MAM baby, żadnych aventow, tomi tipple, lovi czy Canpol a nawet nuk nic im nie pasowało. Ja miałam kilka różnych z darmowych probek i chyba ze 2 z promocji za 10zl i wszystkie leżą do dziś raz użyte. Awaryjnie trzeba mieć ze 2 sztuki ale zestawów bym nie kupowała na początek.
Ja miałam 5 i mój synek z żadnej pić nie chciał [emoji23][emoji41]

reklama
Do góry