reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny nie umiem cytować kilku postów :(
Powiedzcie mi w czwartek mam wizytę u gin i mówić jej że zapisałam Się na USG prenatalne prywatnie jeśli oni nie zauważy jakiś przesłanek do tego? I czy jeśli robię samo USG to od razu wszystkie info dostaje?

Ps do Janowa mam 1,5h jazdy :(
A po co? Ja jak chodzilam na nfz i prywatnie to powiedzialam, ze jestem tu i tu jak się zapytal o zwolnienie.

reklama
Ja chciałabym wózek 3w1 i używany. Ja odkładam pieniadze co miesiąc na koncie oszczędnościowym i już mam 800 zł tam. A łóżeczko nowe wole. Ja to bym już najchętniej coś kupiła heeh smoczki czy butelki :D a apropo butelek chcemy kupić z avent bo ponoć są najlepsze.
Polecam Tommy tippe antykolkowe. Używałam z synkiem rewelacja

Hahaha! Na genetyczne poszlismy we 3. Ja, M. I corka. Nie pytajcie jak płakała jak zobaczyla, ze mame sie kładzie na kozetce do badania usg. Nie mieliśmy jej z kim zostawić, a M. Koniecznie chcial isc...
Ja ostatnio byłam na usg sama z synem i też zaczął płakać jak się położyłam i mnie nie widział ;) ale dałam mu ciasteczko i cały czas coś tam do niego gadalam to siedział grzecznie.

Dziewczyny nie umiem cytować kilku postów :(
Powiedzcie mi w czwartek mam wizytę u gin i mówić jej że zapisałam Się na USG prenatalne prywatnie jeśli oni nie zauważy jakiś przesłanek do tego? I czy jeśli robię samo USG to od razu wszystkie info dostaje?

Ps do Janowa mam 1,5h jazdy :(
Ja jak cytuję kilka postow to poprostu kilka razy klikam odpowiedź i dopiero jak wszystkim odpisze to zatwierdzam.
Nie musisz nic mówić chociaż mój ginek na NFZ pytał czy idę i chce zobaczyć wyniki.
Ja robię samo usg i wyniki dostaje od razu na kartce. Zależy czy robisz prywatnie czy nie. Ty prywatnie więc pewnie dostaniesz od ręki.

@-Aia- gdybym wiedziała, że na NFZ tak będzie to chyba zdecydowałabym się na prywatne badanie. Całą ciążę prowadzę w prywatnym gabinecie, a po prostu ze względu na mój wiek przysługują mi już bezpłatne, więc pomyślałam czemu nie. Niestety u nas w Olsztynie to jedyna taka poradnia gdzie robi się pappa, ludzie z całego województwa i jest kocioł. Mam nadzieję, że z Ptysiem jest dobrze i potwierdzi się wynik USG.
Wydaje mi się że nie na różnicy czy prywatnie czy NFZ. Ja miałam na NFZ A wyniki po tygodniu

Ja chciałabym wózek 3w1 i używany. Ja odkładam pieniadze co miesiąc na koncie oszczędnościowym i już mam 800 zł tam. A łóżeczko nowe wole. Ja to bym już najchętniej coś kupiła heeh smoczki czy butelki :D a apropo butelek chcemy kupić z avent bo ponoć są najlepsze.
Ja bym nie kupowała hurtem butelek. Raz że nie wiadomo czy będą potrzebne dwa nie wiadomo jakie przypadną dzidzi do gustu a to.nie towar deficytowy więc zawsze.mozna dokupić. Osobiście proponuje kupić 2 czy 3 buteleczki różnych firm i zobaczyć z czego dzidzia będzie chciała pić. Moje panny zaakceptowały tylko butelki MAM baby, żadnych aventow, tomi tipple, lovi czy Canpol a nawet nuk nic im nie pasowało. Ja miałam kilka różnych z darmowych probek i chyba ze 2 z promocji za 10zl i wszystkie leżą do dziś raz użyte. Awaryjnie trzeba mieć ze 2 sztuki ale zestawów bym nie kupowała na początek.

Ja bym nie kupowała hurtem butelek. Raz że nie wiadomo czy będą potrzebne dwa nie wiadomo jakie przypadną dzidzi do gustu a to.nie towar deficytowy więc zawsze.mozna dokupić. Osobiście proponuje kupić 2 czy 3 buteleczki różnych firm i zobaczyć z czego dzidzia będzie chciała pić. Moje panny zaakceptowały tylko butelki MAM baby, żadnych aventow, tomi tipple, lovi czy Canpol a nawet nuk nic im nie pasowało. Ja miałam kilka różnych z darmowych probek i chyba ze 2 z promocji za 10zl i wszystkie leżą do dziś raz użyte. Awaryjnie trzeba mieć ze 2 sztuki ale zestawów bym nie kupowała na początek.
Ja miałam 5 i mój synek z żadnej pić nie chciał [emoji23][emoji41]

reklama
Do góry