reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@-Aia- gdybym wiedziała, że na NFZ tak będzie to chyba zdecydowałabym się na prywatne badanie. Całą ciążę prowadzę w prywatnym gabinecie, a po prostu ze względu na mój wiek przysługują mi już bezpłatne, więc pomyślałam czemu nie. Niestety u nas w Olsztynie to jedyna taka poradnia gdzie robi się pappa, ludzie z całego województwa i jest kocioł. Mam nadzieję, że z Ptysiem jest dobrze i potwierdzi się wynik USG.

reklama
@-Aia- gdybym wiedziała, że na NFZ tak będzie to chyba zdecydowałabym się na prywatne badanie. Całą ciążę prowadzę w prywatnym gabinecie, a po prostu ze względu na mój wiek przysługują mi już bezpłatne, więc pomyślałam czemu nie. Niestety u nas w Olsztynie to jedyna taka poradnia gdzie robi się pappa, ludzie z całego województwa i jest kocioł. Mam nadzieję, że z Ptysiem jest dobrze i potwierdzi się wynik USG.
Jestem przekonana, że będzie ok :)!
No ja właśnie też się skusiłam na NFZ, bo mi przysługują i nastawiam się na dłuuuugie czekanie. Ale dla mnie w sumie najważniejsze parametry z USG. PAPPA robię, bo lekarz kazał, ale nie mam do niego przekonania ;). W obu poprzednich ciążach poprzestawałam na USG genetycznym i dobrze mi z tym było.

Gratki wizyt :)

Laski, ale zimno! Ja to mam jesiennego dola. Łeb mi caly dzien pęka, na spacerze chwila i do domu, bo nas deszcz przegonił. Kisniemy i juz wariactwa mozna dostać. Zabawki z najwiekszych skrzynek powyciągane, a tez juz sie znudzily [emoji14] brrr

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Mnie interesują bardziej merytoryczne informacje, odczucia w ciąży, wieści z wizyt. Co się dzieje u starszych dzieci, albo kto co kupił itp. przewijam bo zupełnie mnie to nie obchodzi i nie wypowiadam się jak nie mam nic konkretniejszego do napisania.
Z doświadczenia wiem, ze wątek ogólny nie pada z momentem przejscia chetnych osob na wątek zamkniety. ;)

Jeżeli chodzi o butelki, smoczki to ja osobiście polecam tylko firmę Avent. Używałam tych butelek 10 lat temu jak córcia się urodziła. Teraz też pozostaję tylko przy tych butelkach (szczerze mówiąc to już kupiłam cały zestaw butelek ).
Ja poprzednio tez kupilam, nie uzywałam ani razu. Teraz w butelki sie zaopatrze jesli zajdzie taka potrzeba. Córka była karmiona raz w zyciu butelką lovi, którą przyniosła położna. Tylko ze wzgkedu na moja wizyte u dentysty, a ze sie przedłużyło to porcja mleka odmrozona i M. Sobie musiał radzic :)

Oczywiście! Mój mąż chodzi ze mną na (prawie) wszystkie wizyty. W XI zamierzamy zabrać na usg córkę, żeby sama na własne oczy wszystko zobaczyła
Hahaha! Na genetyczne poszlismy we 3. Ja, M. I corka. Nie pytajcie jak płakała jak zobaczyla, ze mame sie kładzie na kozetce do badania usg. Nie mieliśmy jej z kim zostawić, a M. Koniecznie chcial isc...

Dziewczyny nie umiem cytować kilku postów :(
Powiedzcie mi w czwartek mam wizytę u gin i mówić jej że zapisałam Się na USG prenatalne prywatnie jeśli oni nie zauważy jakiś przesłanek do tego? I czy jeśli robię samo USG to od razu wszystkie info dostaje?

Ps do Janowa mam 1,5h jazdy :(

Z doświadczenia wiem, ze wątek ogólny nie pada z momentem przejscia chetnych osob na wątek zamkniety. ;)
Różnie bywa ;). Nasze grudniówki padły szybciochem. Sierpniówki faktycznie się trzymały całkiem dziarsko na zasadzie trochę tu, trochę tam, ale ostatecznie tylko nasz wątek zamknięty został aktywny (już 6 lat!) :).

No zimno :). Ale ja już miałam w tym roku tak dość upałów (chyba pierwszy raz w życiu, bo ogólnie ciepłolubna jestem), że teraz z rozkoszą wychodzę na to 6 stopni z rana :). Byle nie lało...

reklama
Różnie bywa ;). Nasze grudniówki padły szybciochem. Sierpniówki faktycznie się trzymały całkiem dziarsko na zasadzie trochę tu, trochę tam, ale ostatecznie tylko nas wątek zamknięty został aktywny (już 6 lat!) :).

No zimno :). Ale ja już miałam w tym roku tak dość upałów (chyba pierwszy raz w życiu, bo ogólnie ciepłolubna jestem), że teraz z rozkoszą wychodzę na to 6 stopni z rana :). Byle nie lało...
U nas po prostu, co chwile przychodzila nowa grupa mam, bo sie ujawnialy te, co nas czytaly. PoNiej one przeszly na zamkniety i im tez sie laski odezwaly
[emoji85][emoji23] I one zostaly na otwartym

Ja lubie jak jest chlodniej. Ale uwazam, ze 18-20 stopni to super temperatura. Takie zgniłe 10 i deszcz to porazka [emoji14]

Do góry