reklama
N
Natuś_ka
Gość
To musisz sama kupować glukozę na badanie?Ja na szczęście nie mam problemów z pobieraniem krwi. Dobrze, że podpowiadacie o glukozie cytrynowej. Na pewno taką zakupię .
Super. A jaka jest norma? Ja w ogole o tym nie mysle, ze moglabym miec cukrzyce. Ale kto wie.wynik z krzywej - według normy jest ok
porcelana
Fanka BB :)
Tak, w poniedziałek mam wizytę. Ciekawe o ile mój Grzdylek urósł [emoji6]@porcelana piękna beta, w poniedziałek masz usg?
Gratuluję wizyt udanych!
Kto w poniedziałek wizytuje oprócz mnie?
Nie wiem, chyba tak. Na pewno kupowalam w jednej ciazy, a moze w obu? Teraz mi dalas do myslenia. Na 100% kupowalam przynajmniej raz.To musisz sama kupować glukozę na badanie?
Magdalenams
Dla mnie też ruch dziecka musi być porządny takie laskotanie to ja czasem czuję ale potem jeździ mi w brzuchu. Dopiero porządny kopniak uznam za ruchy z synem czułam od 16-17 tc ale to już był właśnie konkret.Hejka nie doczytałam wszystkiego. Ale czytałam, że już niektóre z was czują ruchy? Szok . Wierzę, że czujecie - w końcu znacie najlepiej swoje organizmy. Ale dla mnie to i tak nieprawdopodobne, żeby czuć takie maleńkie bobaski, które mają 6-7 cm i ważą 20 gramów. Przecież te maleństwa nie mają siły, żeby takiego kopa mamie wymierzyć . Poza tym mają dużo miejsca i sobie beztrosko pływaja. Ja czułam w pierwszej ciąży w 17 tygodniu i prawie nikt mi nie wierzył. W drugiej trochę później. Ciekawe jak będzie teraz.
Oby tyle ile powinien . O której masz wizytę?Tak, w poniedziałek mam wizytę. Ciekawe o ile mój Grzdylek urósł [emoji6]
Ja będę miała usg genetyczne i ogólnie nie należę do panikujących, ale uspokoję się jak zobaczę, że wszystko ok.
Heda
Zależy od labo... ja ostatnio robiłem w diagnostyce to nie miałam swojej i dostałam od nich ale zwykłą tyle że sobie do niej soku z cytryny dodałam. Jak.robilm kiedyś na NFZ to musiałam mieć swoją bo oni nie mieli.Nie wiem, chyba tak. Na pewno kupowalam w jednej ciazy, a moze w obu? Teraz mi dalas do myslenia. Na 100% kupowalam przynajmniej raz.
reklama
Magdalenams
A to wy nie?? Ja też sama kupowałam. Panie w lab mi tylko rozrobily. Ale dla mnie to nic strasznego. Zobaczymy jak będzie teraz.To musisz sama kupować glukozę na badanie?