reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Tak czytam o tym mierzeniu cukru i cos mi sie nie zgadzało bo w pierwszej ciąży wiem ze czekalam w poczekalni tylko godzinę, wiec poszperalam jak to tutaj wyglądało. Nazywa sie to test O'Sullivan i po pierwszym pobraniu i wypiciu 50g glukozy czeka sie godzinę, kolejne pobranie i koniec. Oba wyniki muszą mieścić się do 140mg/dl, jeśli jest więcej to wtedy robią krzywą cukrową która trwa 3 godziny.
Tak za granicą są inne normy i troszkę inne podejście do tematu cukrzycy w ciąży. Jest tak jak piszesz. W Polsce robi się już tylko krzywa 75g glukozy trzy pobrania dwie godziny siedzenia [emoji4]
Echhh u mnie chyba wyjdzie cukrzyca bo pobranie bo drugiej godzinie na glukometrze jest lekko zawyzone [emoji21]

reklama
Na czczo nie mierzylam u mnie ten drugi pomiar ostatnio był właśnie podwyższony. Norma jest do 180 więc jestem pozytywnie nastawiona
emoji1.png
zobaczymy po południu co wyjdzie.

Mi zostało jeszcze jedno wklucie o 9.20 właśnie i do domu
emoji3.png

kochana, drugie pobranie to niebo a ziemia! :-D elegancko poszło, jeszcze mam 30 minut i ostatnie - można zjeść kanapkę w nagrodę! :)
robię w diagnostyce, nie wiem jak krzywa ale inne badania zawsze były po 2 godzinach do wieczora max :)
a u Ciebie jak kiedy wyniki?
zobaczysz, jak wyjdzie bo glukometr chyba też jest mniej wiarygodny niż krew żylna.
w każdym razie trzymam kciuki aby jednak wynik nie był taki zły ✊!

kochana, drugie pobranie to niebo a ziemia! :-D elegancko poszło, jeszcze mam 30 minut i ostatnie - można zjeść kanapkę w nagrodę! :)
robię w diagnostyce, nie wiem jak krzywa ale inne badania zawsze były po 2 godzinach do wieczora max :)
a u Ciebie jak kiedy wyniki?
zobaczysz, jak wyjdzie bo glukometr chyba też jest mniej wiarygodny niż krew żylna.
w każdym razie trzymam kciuki aby jednak wynik nie był taki zły [emoji110]!
Też w diagnostyce [emoji4] wiec wyniki też będę miała koło 13-14. To super to trzecie już pójdzie jak po maśle [emoji1] u mnie wszystkie wklucia w jedną zyle poszły bo na drugiej ręce nie mogła znaleźć i teraz boliii a jeszcze grupę krwi muszę zrobić w przyszłym tygodniu [emoji28]

Przyszedł mój detektor tętna ale nie ma szans żebym na razie coś znalazła :D to znaczy słychać tam jakiś puls ale to na bank nie mały kosmita, podobno łożysko słychać często. Spróbuje za kilka dni, bo jest jeszcze bardzo wcześnie :)

Oj... u nas od wczoraj są poważne ostrzeżenia przed potężnym orkanem, ktory ma przejść nad południową Norwegią.... Od kilku dni cały czas pada,wieje.... a dziś po prostu koniec świata! Wiatr przekraczał chwilami 20m/s. Wczoraj wychowawca z klasy córki odwołał zaplanowana na dzisiaj w szkole wycieczkę rowerową.... a około 21 dyrektor do każdego rodzica wysłał SMS z informacją o zagrożeniu - zapewnił, że wszytkie dzieci będą pod baczną opieką nauczycieli i nikt nie będzie dzisiaj wychodzić poza budynki szkolne na dwór.... świetlica szkolna , która normalnie jest otwarta chyba do 16:30 (albo 17) została dzisiaj zamknięta o 14 - tak jak dzieci skończyły lekcje. Nauczyciele jako ostatni opuścili szkołę i dyrektor napisał raport do rodziców z dzisiejszego dnia włącznie z podziękowaniami dla wszystkich rodziców za wyrozumiałość i za to, że zdecydowana większość odebrała dzisiaj dzieci osobiście.....
Mój mąż pracuje w firmie, która naprawia szkody dla ubezpieczalni....Od 2 tygodni mają zdjęte limity nadgodzin.... Były u nas powodzenie i trwa usuwanie strat u osób prywatnych..... Cały weekend są w stanie najwyższej gotowości ....
Pogoda nas tu nie rozpieszcza.... a noc dopiero nadchodzi....
U nas w UK tez strasznie wieje od kilku dni, na przemian ulewa słonce, ulewa slonce. Strasznie ubolewam bo dzisiaj u nas w miasteczku mamy Karnawal. Jest doroczny pochód glowna ulica miasta, idą bębniarze, tancerki, cheerliderki, miss miasta, a na ogromnych, oswietlonych platformach jada rozne tematyczne przebierance, zdjecie ponizej. W miescie rozstawione karuzele, rozne maszyny z misiami, łowienie kaczek za nagrody, strzelanie z luku i takie tam inne. Całe miasteczko zbiera sie wieczorem i oglada pochód w czasie ktorego zbieraja pieniazki na rozne cele charytatywne. Zobaczymy.co z pogodą...ale zapowiada sie mokro i wietrznie.
20180922_091948.jpg

Załączniki

• 20180922_091948.jpg
    20180922_091948.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 178
reklama
Dziewczyny pytanko- wypadła mi w środę delegacja - lot krótki co prawda ok 2 h. Powrót tego samego dni Ja sama nie wiem co robić.. u mnie w robo nikt jeszcze nie wie. Dziś jest 11,0 więc w środę będzie już połówka 11 tygodnia.? Dodam że z ta ciąża jest na razie wszystko ok Ale jest to moja 3 jedną biochemiczna A jedna w 5 tygodniu stracona. Dajcie znać co uważacie?

Do góry