reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

ale super, będziemy się wspierać bo też idę jutro, mało ludzi w labo.
klucie raz to jest już coś ale 3 razy z rzędu ehh jak nie zemdleje to będzie fajnie :)
jeszcze za jednym zamachem robię pod tarczycy TSH ft3 ft4 antyTPO i antyTG.
więc pewnie wampir mi ściągnie trochę na początku :growl:

ale biorę sobie książkę to chociaż produktywnie się ponudze :-) :)
i kanapki żeby pod ręką były jak już będzie finito :p
Sylwiakp robisz anty TPO? Byłaś u endo? Doradział Ci żeby zrobic?
Pytam bo wiem. ze kilka dziewczyn ma tutaj problemy z tarczyca ale sama juz nie pamietam ktore.

reklama
Oddaj 10 kg i obydwie będziemy zadowolone ;) ja jakos nie potrafie przytyc i cierpie na brak tylka [emoji33] przykladowo, w pierwszej ciąży tuz przed porodem wazylam 53-54 kg...

kurcze, gdyby to było do zrobienia to już bym szukała kto chętny! świat byłby piękniejszy :D jak operacje plastyczne w tych czasach - tu z uda się odessie, tam do biustu dołoży :D

No cos ty!!! W zyciu bym nie powiedziała...ciężkie kości;)

hmm no w sumie zawsze to jakaś wymówka!!:D

Ja dzisian po wizycie u endo, TSH spadlo do 0,18 wiec musze zmniejszyc dawke letroxu. Zalecenie badania krwi co miesiąc. Będą jaja bo kazde pobieranie krwi u mnie konczy sie moim cudowaniem, strasznie sie boje igieł. Ale to dla dzidziusia.
Po 2 gidzinnym pobycie w szpitalu poszlismy na zakupy.
Kupiłam super wygodne jegginsy w New Look i koszule :)
20180921_152710.jpg
20180921_152724.jpg
20180921_152813.jpg

Załączniki

• 20180921_152710.jpg
    20180921_152710.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 223
  • 20180921_152724.jpg
    20180921_152724.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 216
  • 20180921_152813.jpg
    20180921_152813.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 216
Udało mi się wrzucić obrazek! :D
Ja prowadzę skrupulatne notatki wagowe i mam ambitny plan przytyć w ciąży maksymalnie do 66 kilogramów, czyli +8 kilo. :D Następną wizytę mam 10.10 i jeśli doktor da zielone światło to zaczynam ćwiczyć (wiem, że w pierwszym trymestrze to niewskazane, jeśli wcześniej było się leniwą bułą jak ja, więc czekałam :D)

Zobacz załącznik 900326
Łał niezły plan, ale z Twoją wagą stattową raczej nie musisz się przejmować tam bardzo. Życzę powodzenia i wytrwałości no i zdrowka dla meństwa przedewszystkim, żebyś mu dostarczała same zdrowe rzeczy:)
Ja nie umie sie zmotywowac żeby ruszyc tyłek, ciągle się tłumacze upałami, zmęczeniem po pracy itd a tygodnie lecą. Dzisiaj zamiast is na spacer czekając na małego to po odprowadzeniu go poszlam.do domu i pochlonelam pake leysów:/ sama, całą... Teraz żałuje jak ten piesek od @liczba :p
@mamablondi gratuluje udanej wizyty:)

Ja dzisian po wizycie u endo, TSH spadlo do 0,18 wiec musze zmniejszyc dawke letroxu. Zalecenie badania krwi co miesiąc. Będą jaja bo kazde pobieranie krwi u mnie konczy sie moim cudowaniem, strasznie sie boje igieł. Ale to dla dzidziusia.
Po 2 gidzinnym pobycie w szpitalu poszlismy na zakupy.
Kupiłam super wygodne jegginsy w New Look i koszule :) Zobacz załącznik 900335Zobacz załącznik 900336Zobacz załącznik 900337

na 1 badaniach wyszło mi TSH 2,690 przy normie 1 trym do 2,500 więc nie ma chyba tragedii ale muszę przyjmować jod i euthyrox 25, muszę zrobić tą krew i 2.10 idę z wynikami, mówiła że potem będziemy się umawiać na jakieś terminy. więc pewnie będę miała kontrolę do końca ciąży, w sumie dobrze nie ma co ryzykować nawet jak nie duży odchyl :)

PS kochana, w New Yorku są takie jegginsy z pasem?? :szok: super są :) w jakiej cenie kupiłaś?

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?

na 1 badaniach wyszło mi TSH 2,690 przy normie 1 trym do 2,500 więc nie ma chyba tragedii ale muszę przyjmować jod i euthyrox 25, muszę zrobić tą krew i 2.10 idę z wynikami, mówiła że potem będziemy się umawiać na jakieś terminy. więc pewnie będę miała kontrolę do końca ciąży, w sumie dobrze nie ma co ryzykować nawet jak nie duży odchyl :)

PS kochana, w New Yorku są takie jegginsy z pasem?? :szok: super są :) w jakiej cenie kupiłaś?
Ah tak. Sprawdzaja czy nie masz hashimoto zapewne jak robisz te badania.
W New Looku w UK. Ja zaplacilam 15 funtow, przewaznie w pl ceny wychodza podobnie wiec z 75 zl pewnie.

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?
Ja tez sie nad takim zastanawiam, poznalabym opinię kogos kto używał.

Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!

reklama
Ja poprzednią ciąże jezdzilam bez adaptera, wystarczy pilnować żeby pas był jak najniżej a nie nachodził na brzuch, ale jak bym musiała jeździć codziennie np do pracy itd to napewno bym zainwestowała bo chcąc nie chcąc ten pas ma tendencje do podsuwania się wyzej a raczej malo bezpieczne byłoby sie co chwile poprawiać w czasie jazdy

Do góry