reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Powiedzcie mi jak to jest. Chcę iść na prenatalne i lekarz mi powiedzial, ze za darmo jest dla kobiet u ktorych dziecka mozna podejrzewac wade genetyczna. Ona albo on, w rodzinie były itd. Wiadomo. Bądź wiek. Czytałam ost. o tym coś. No, a 2 kolezanki robily za darmo tam, gdzie ja chce robić. I bez żadnego skierowania, bez niczego. I nic z tego teraz nie wiem. 420 zl to zawsze pieniądz, jak będę musiała to i tak zapłacę. Tylko wlasnie czy muszę czy nie? Jak to u Was wygląda?
Z tego, co mi wiadomo, to kazda kobieta powinna dostać skierowanie na USG moedzy 11 a 14 tygodniem ciazy, gdzie wlasnie sprawdzaja to wszystko, co lekarz prywatnie na prenatalnych, np. Obecność kosci nsoowej i przeziernosc karkowa. No, ale na swoim przykladzie powiem Ci, ze nie kazda, bo ja skierowania nie dostalam i polozna twierdzi, ze nie mam podstaw do takiego usg.

reklama
Po wizycie. Dzidek nadrobil bo teraz wychodzi 9w4d 2.77cm . wszystko ok :) ja właśnie dostałam skierowanie na prenatalne na 24.09 , ale nie z t3go względu, że przy młodym była przeziernosc duża, tylko dlatego że były dwa wcześniejsze poronienia. Także za 2 tyg kolejne usg, może się dowiem czy chłopiec czy dziewczynka :rolleyes:

Ja mam za free z programu z unii europejskiej. Jeśli jesteście z województwa śląskiego to tez możecie skorzystać:) Ogólnie na nfz: jeśli sa wskazania, choroby genetyczne w rodzinie, starsze dziecko jest chore i wiek >35lat. W innych przypadkach trzeba płacić.

Po wizycie. Dzidek nadrobil bo teraz wychodzi 9w4d 2.77cm . wszystko ok :) ja właśnie dostałam skierowanie na prenatalne na 24.09 , ale nie z t3go względu, że przy młodym była przeziernosc duża, tylko dlatego że były dwa wcześniejsze poronienia. Także za 2 tyg kolejne usg, może się dowiem czy chłopiec czy dziewczynka :rolleyes:
Gratulacje :)

Ja używam już kilka lat babydream fur mama z rossmanna w składzie ma same oleje. Ogólnie jestem zadowolona. Zastanawiam się również nad bio oil ale zastanawiam się czy warto.

Ja się na razie smaruje na zmianę babydream i bio oil, bo już mi rozstępy na piersiach wyszły :( bio oil mi kiedyś ładnie bliznę zaleczył wiec może akurat....

Jakoś dziwny ten mój żołądek. Ciepłe picie i jedzenie powodują u mnie ból żołądka i jego podchodzenia do gardła. Wyjątkiem jest ciepłe kakao. Codzienny obiad mnie wykańcza...

Ja się dzisiaj gorzej czuje brzuch mnie boli trochę.. Znowu mam biegunkę... Jakaś masakra. Jutro mija dzień czas w którym straciłam poprzednią ciąże... Jakiegoś doła zalapalam. I jeszcze jutro te wyniki tyle kasy...

Ze względu na wcześniejsze poronienia dostałam skierowanie na prenatalne, ale oczywiście jak dzwoniłem do placówek w promieniu 150km nigdzie nie było już terminu na NFZ. Także pozostało mi zapłacić 320zl :) badania mam 25.09 w Poznaniu będę wtedy w 11t4d... mam nadzieję że dzidzia będzie już duża i wszystko będzie ok :)
@Mujer kakao pomogło na całe 3 godziny :D to oznacza że będę je piła całe dnie :D <3

reklama
Do góry