reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczynki, mam do Was pytanie : od którego tygodnia ciąży bierzecie (jakieś) zestaw witamin dla przyszłych mam ? Lekarz w PL powiedział mi, że zestawy witamin zaczyna brac się dopiero po 10 tygodniu ciąży. Jak byłam w ciąży z Córcią to witaminy kazano mi brać zaraz Ok stwierdzeniu ciąży (żeby było śmiesznie to jest ten sam ginekolog). Tu w NO zapytam się ginekologa w środę, bo mam wizytę i akurat zaczynam w tym dniu 10.tydzień.
Ja póki co biorę (wg wskazań ginekologa z PL) silny kwas foliowy, Acard, wit E oraz wit D, no i oczywiście progesteron).

Byłam na wizycie w 6 tc i pani doktor kazała zacząć brać. Poleciła pregne plus albo duphavit. Dodatkowo moja endokrynolog kazała zwrócić uwagę czy jest minumum 150-200 jodu.

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja zaraz w pn też sobie kupię
A czy koleżanki z NO mogą mi polecić tu ze swojego doświadczenia dobry zestaw witamin? Z góry dziękuję

Dziewczyny... Szczyt moich mdłości i wymiotow kilka razy dziennie... po konsultacji tel. Z ginekologiem powiedziała żeby kupić tabletki z imbirem (Po świeżym od razu mnie paliło w gardle i wymiotowalam) kupilam Prevomit i? Odczuwam ulgę. Mam ciągle zgage, ale mogę cokolwiek zjeść... po prawie miesiącu meczarni odrzucenia nawet od wody! Jestem jak szczypiorek A przez miesiąc jeszcze dodatkowo schudłam i jestem odwodniona... Dziś wypilam całą butlę wody I trochę odzylam! Tabletki obiecalam sobie ze bede brac tylko w dniach w ktore muszę gdzieś wyjść albo normalnie funkcjonować... Ale serio. POLECAM <3

Dziewczyny... Szczyt moich mdłości i wymiotow kilka razy dziennie... po konsultacji tel. Z ginekologiem powiedziała żeby kupić tabletki z imbirem (Po świeżym od razu mnie paliło w gardle i wymiotowalam) kupilam Prevomit i? Odczuwam ulgę. Mam ciągle zgage, ale mogę cokolwiek zjeść... po prawie miesiącu meczarni odrzucenia nawet od wody! Jestem jak szczypiorek A przez miesiąc jeszcze dodatkowo schudłam i jestem odwodniona... Dziś wypilam całą butlę wody I trochę odzylam! Tabletki obiecalam sobie ze bede brac tylko w dniach w ktore muszę gdzieś wyjść albo normalnie funkcjonować... Ale serio. POLECAM <3
Dobrze wiedzieć, ze pomagaja:) wspolczuje takich nudności, przechodzilam je w drugiej ciazy.

A próbowałaś tych opasek uciskowych na nadgarstki? Mojej koleżance to pomogło.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja zaraz w pn też sobie kupię
A czy koleżanki z NO mogą mi polecić tu ze swojego doświadczenia dobry zestaw witamin? Z góry dziękuję
A skąd wiadomo które dobre? Z tego co się orientuję to suplementy może każdy na rynek wprowadzić. Wystarczy coś wymyślić, zarejestrować i koniec. Kilka było sprawdzonych i jedno, wielkie nic. Zupełnie co innego niż miało być. Jestem bardzo sceptyczna co do tego typu rzeczy. Jak już coś się bierze to warto sprawdzić poprzez badania czy faktycznie nam pomaga. Bo ładować w siebie niewiadomo co to trochę ryzykowne.

reklama
Oj...to się biedna namęczyłaś ... najważniejsze, że tabletki zaczęły działać Życzę dużo zdrówka

Do góry