reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Byłam u dwóch różnych, opinie mieli dobre w Internecie, będę szukać dalej... Wybieram tych w miarę blisko, bo nie chcę później jeździć zimą godzinę komunikacją miejską. Chciałabym lekarza, który może mi poświęcić tyle czasu ile potrzebuję, a nie ma pacjentki umówione co 15 minut.
Pisałam Ci, Mateusz Zborowski, będziesz na bank zadowolona. Nie może być inaczej. Przyjmuje na Bitwy Warszawskiej i na Pradze Południe. Super jest, poświęca mnóstwo czasu, na kartce mi pisał różne rzeczy, wszystko tłumaczył, w necie zdjęcia pokazywał. Nie spotkałam póki co lepszego. Tu masz link Link do: lek. Mateusz Zborowski - Przeczytaj opinie i umów wizytę

reklama
Tak jest tam właśnie dziewczyna która ma taka sama torbiel jak ty w sensie rozmiarowo i też całkiem niedawno się dowiedziała o nie dlatego myślałam że to Ty [emoji4]

Acha. A kojarzysz coś więcej? Co jej lekarz powiedział, zalecił? Pierwsza reakcja mojego była taka, że możliwe, że trzeba będzie operować w bodajże 11 tygodniu. Obecnie jestem w 8.

@delicious szkoda, że tak to przyjęli. Mnie na szczęście nikt o 500 plus nie gada... A Syn podobno na początku wstydził się, niemowa ;) Potem się trochę rozkręcił, ale cały czas patrzył czy tata jest w pobliżu. Ciekawe jak to będzie jak już będzie sam. Niby wie, że dwa dni z tatą, potem sam i się na to zgadza. Jeszcze nie wrócili, zobaczę co on mi powie. Ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże. A jak, Córka?

Acha. A kojarzysz coś więcej? Co jej lekarz powiedział, zalecił? Pierwsza reakcja mojego była taka, że możliwe, że trzeba będzie operować w bodajże 11 tygodniu. Obecnie jestem w 8.
Skonsultuj to z innym lekarzem... niektórzy to panikuj z byle powodu i niepotrzebnie starsza pacjentki. Lepiej mieć opinie 3 różnych specjalistów zanim dasz się pokroić.

No to ekspresowa wizyta...
To na NFZ? Może warto od czasu do czasu pójść prywatnie dla swojego spokoju.
To prywatna opieka z pracy Luxmed, więc tym bardziej byłam w szoku, ale byłam umówiona tylko na usg, a nie wizytę, może dlatego nie chciał ze mną rozmawiać. Zapisałam się na 18.09 do jeszcze innego lekarza (będzie wtedy 10+4 i czas najwyższy na znalezienie lekarza), mam nadzieję, że będzie lepiej. :) Jutro zamierzam iść na pobranie krwi, bo mam mnóstwo skierowań, za tydzień powinnam mieć komplet dokumentów, może wtedy założą mi kartę ciąży.
Pisałam Ci, Mateusz Zborowski, będziesz na bank zadowolona. Nie może być inaczej. Przyjmuje na Bitwy Warszawskiej i na Pradze Południe. Super jest, poświęca mnóstwo czasu, na kartce mi pisał różne rzeczy, wszystko tłumaczył, w necie zdjęcia pokazywał. Nie spotkałam póki co lepszego. Tu masz link Link do: lek. Mateusz Zborowski - Przeczytaj opinie i umów wizytę
Tak, dziękuję, zapisałam sobie, ale na razie mam nadzieję, że znajdę kogoś dobrego bez wydawania pieniędzy, skoro w ofercie z pracy mam prowadzenie ciąży prywatnie za darmo, bo to jednak duża oszczędność przez te 9 miesięcy. :) Jak stracę nadzieję u siebie to na pewno się wybiorę!
Po uspokojeniu się: bobas ma 17 mm, serce bije 145/min :)

Ostatnia edycja:
Nic mi lekarz nie mówił o tym, a faktycznie coś tam w internecie mi się "obiło o uszy". Mówił, że może się wchłonie przez te 2 tygodnie. Aczkolwiek jak tylko zaczął usg i ją zobaczył to złapał się za głowę.
Nie chce Cie martwic, ale mi mowili, ze torbiele czynnosciowe wchlaniaja sie raczej przy kolejnych miesiaczkach.

To prywatna opieka z pracy Luxmed, więc tym bardziej byłam w szoku, ale byłam umówiona tylko na usg, a nie wizytę, może dlatego nie chciał ze mną rozmawiać. Zapisałam się na 18.09 do jeszcze innego lekarza (będzie wtedy 10+4 i czas najwyższy na znalezienie lekarza), mam nadzieję, że będzie lepiej. :) Jutro zamierzam iść na pobranie krwi, bo mam mnóstwo skierowań, za tydzień powinnam mieć komplet dokumentów, może wtedy założą mi kartę ciąży.
Po uspokojeniu się: bobas ma 17 mm, serce bije 145/min :)
Może trafisz na lekarza który ci będzie pasował. Ja teraz w czwartek idę do swojej lekarki bo lekarz u którego byłam wcześniej jakoś średnio mi pasuje za bardzo drobiazgowy. Mam jeszcze fajnego lekarza który mi prowadził poprzednią ciążę Ale jechać godzinę do niego to średnio mam jak. Ale pewnie na parę konsultacji i do niego się udam. W sumie to nigdy nie wiadomo na kogo się trafi i każdy z nas oczekuje czegoś innego od lekarza.

reklama
Do góry