reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Sandra i Natalia trzymam kciuki:) popołudnie juz coraz bliżej
Ja od rana ogarniam mieszkanie a mój syn stwierdził ze mi pomoże to będzie szybciej, ale jak przyszło co do czego to zabrał sie za narzędzia M i rozbieranie swojego motorka bo stwierdził ze dzidzius nie będzie jeździł z brudnymi światłami wiec trzeba porozkrecac i umyć. Wiec cos mi sie wydaje ze tego sprzątania będzie więcej niz na początku :p
Dziękuję, oby ten czas szybko zleciał i oby już było serduszko <3. Haha, no to pewnie całą łazienkę będziesz miała do sprzątania + kąpiel synka hahah. Powodzenia w sprzątaniu :p:p

reklama
Właśnie jestem po usg i jestem trochę zszokowana tym jak moje wizyty wyglądają do tej pory.
Dzisiaj byłam 5 minut może w gabinecie. Doktor powiedział 'pojedyncza, żywa ciąża, 8 tydzień, tu jest głowa, tu serce, wszystko na razie ok' i kazał się ubrać, miałam parę pytań, ale mi przerwał i powiedział 'proszę już iść, mam następne pacjentki'. W szoku byłam.
Dwie wizyty i dwie porażki. Gdybym nie miała Internetu to przecież nie wiedziałabym nic, bo lekarze nie mają czasu niczego tłumaczyć...
Przede wszystkim galratuluje udanej wizyty. A co do samego jej przebiegu to faktycznie nie za fajnie. Nie masz możliwości zmiany lekarza?

Właśnie jestem po usg i jestem trochę zszokowana tym jak moje wizyty wyglądają do tej pory.
Dzisiaj byłam 5 minut może w gabinecie. Doktor powiedział 'pojedyncza, żywa ciąża, 8 tydzień, tu jest głowa, tu serce, wszystko na razie ok' i kazał się ubrać, miałam parę pytań, ale mi przerwał i powiedział 'proszę już iść, mam następne pacjentki'. W szoku byłam.
Dwie wizyty i dwie porażki. Gdybym nie miała Internetu to przecież nie wiedziałabym nic, bo lekarze nie mają czasu niczego tłumaczyć...
Masakra, ze mną lekarz długo rozmawiał. Nawet mi opowiadał, co może mi dolegać itd. Tłumaczył wszystko, o co tylko zapytałam. Usg też dokładnie mi robi za każdym razem. Pytał o pracę itd. Na końcu zawsze mnie wyprowadza z uśmiechem i jeszcze na korytarzu rozmawia. Może zmień lekarza ?

Przede wszystkim galratuluje udanej wizyty. A co do samego jej przebiegu to faktycznie nie za fajnie. Nie masz możliwości zmiany lekarza?
Byłam u dwóch różnych, opinie mieli dobre w Internecie, będę szukać dalej... Wybieram tych w miarę blisko, bo nie chcę później jeździć zimą godzinę komunikacją miejską. Chciałabym lekarza, który może mi poświęcić tyle czasu ile potrzebuję, a nie ma pacjentki umówione co 15 minut.

No to ładny mi doktorek... Może da sie zmienić? W końcu po to on jest żeby odpowiadać na pytania a nie jak na linii jedna po drugiej badać i do widzenia

Biedna jestes:( to co to moze byc, skoro boli Cie po bokach? Stan zapalny jajnikow?

Mnie boli jak na @, po bokach czasem. Raczej jakas infekcja bakteryjna. To wszystko sie okaze. Ale jak kogos boli z was brzuch lepiej sie zbadac. Mnie tez wczesniej uspokoila moja lekarka, ze to tak moze byc. A jednak...

Byłam u dwóch różnych, opinie mieli dobre w Internecie, będę szukać dalej... Wybieram tych w miarę blisko, bo nie chcę później jeździć zimą godzinę komunikacją miejską. Chciałabym lekarza, który może mi poświęcić tyle czasu ile potrzebuję, a nie ma pacjentki umówione co 15 minut.
Jeśli w internecie są opinie to nie zapomnij dodać swojej. Często tak jest ze pisza tylko zadowolone pacjentki i wychodzi na to ze lekarz ma 5/5 gwiazdek a wcale nie jest taki idealny. Szukaj do skutku bo 9 miesięcy wizyt to wcale nie mało a ciąża jest ważna, wszystkie znaki zapytania lepiej jak są odpowiadane na żywo przez lekarza a nie ze wszystko trzeba samemu wyszukiwać w necie.

reklama
Mnie boli jak na @, po bokach czasem. Raczej jakas infekcja bakteryjna. To wszystko sie okaze. Ale jak kogos boli z was brzuch lepiej sie zbadac. Mnie tez wczesniej uspokoila moja lekarka, ze to tak moze byc. A jednak...
Najważniejsze ze intuicja zawiozła Cie do szpitala i szybko zaczęli Cie leczyć. Jednak te nasze panikowanie czasami popłaca. Zdrowka dla Was:*

Do góry