reklama
Joannaa24
Fanka BB :)
Oszczędzaj się, bierz leki i głowa do góry. Ja wizytę mam 12 i też się okaże co z tą torbielą, czy rośnie itd. Zamartwaniem się nic się wskóramy więc znajdź sobie zajęcie na którym będziesz mogła się skupić do kolejnej wizyty, tak żeby za dużo nie myśleć. [emoji4]No wlasnie wydawało mi sie, ze ktos to pisał o torbieli, ale nie mogłam znaleźć. Moja ma 7,5 cm na 7 takze jest duza. Wieksza od całej macicy. Na poprzedniej wizycie na początku roku lekarz cos tam dojrzał, ze jest maleńka torbiel a teraz nie wiem, byc moze pod wpływem hormonów ciążowych tak strasznie urosła. Wizytę mam 13.09. Jak do tego czasu nie pęknie to mam brać ten duphaston, zakaz kąpieli, saun, jacuzzi, wspołżycia i ogolnie jakichś nacisków na brzuch. Gdyby mnie tak ścisnęło to mam jechac na pogotowie. A ogolnie to w weekend kiepskie samopoczucie. Mam strrrraszne wzdęcia. Brzuch jak juz w którymś dalszym miesiacu ciazy.. Wczoraj strasznie mnie kulo w prawej pachwinie. Az sie zginalam jak chodziłam. Wzielam nospę forte. Torbiel mam na lewym jajniku. Dzis jeszcze cała noc nie spałam, bo chyba przeżywałam synka, ktory poszedł do przedszkola.. Ogolnie jakos ciezko mi sie wyluzować Jeszcze musze rodzine powiadomić o "nowinie".
kwietniówka19
Ja mam też. Przed ciążą nie miałam, a teraz mam i lekarz mówił, że bardzo często się to zdarza w ciąży. Mój ma około 2 cm, dokładnie już nie pamiętam.
W porównaniu do mnie to masz niedużą tą torbiel. Faktycznie czytałam, że w ciąży często się pojawiają, ale ja się obawiam, że u mnie powiększyła się ta co była już przed ciążą.. i nie wiem jakie to może mieć znaczenie, że nie jest to jakaś "ciążowa" torbiel tylko wcześniejsza..
kwietniówka19
Z innej beczki...jesteś może na Facebooku na kwietniowych mamach?[emoji6][emoji4]
Nie, nie jestem tam zapisana. A co?
Miał tam może ktoś podobny problem?
kwietniówka19
@kwietniówka19 bidulo wiem, że ciężko się wyluzować, kiedy coś tam nie gra. Postaraj się przywołać dobre myśli, dla maleństwa, dla siebie. Spokojnego dnia Ci życzę i pisz do nas.
Dziękuję Ci :* Faktycznie jest mi ciężko. Dziś już trochę lepiej. Może przez weekend oswoiłam się trochę z myślami. W sobotę mimo, że byliśmy na pewnej uroczystości byłam smutna i moje myśli krążyły wokół jednego..
Heda
Dobrze że dostałaś antybiotyk. Jeśli to stan zapalny tam na dole to bardzo niebezpiecznie dla dzidzi więc miałaś nosa by do tego szpitala jechać i dobrze że Cię nie zbyli z kwitkiem... teraz już musi być dobrze...Nie dostaje magnezu. Mowia, ze bol zazwyczaj jest czyms spowodowany. Wyszlo mi z krwi, ze stan zapalny i mam antybiotyk. Pewnie z 10 dni bede
No to ekspresowa wizyta...Właśnie jestem po usg i jestem trochę zszokowana tym jak moje wizyty wyglądają do tej pory.
Dzisiaj byłam 5 minut może w gabinecie. Doktor powiedział 'pojedyncza, żywa ciąża, 8 tydzień, tu jest głowa, tu serce, wszystko na razie ok' i kazał się ubrać, miałam parę pytań, ale mi przerwał i powiedział 'proszę już iść, mam następne pacjentki'. W szoku byłam.
Dwie wizyty i dwie porażki. Gdybym nie miała Internetu to przecież nie wiedziałabym nic, bo lekarze nie mają czasu niczego tłumaczyć...
To na NFZ? Może warto od czasu do czasu pójść prywatnie dla swojego spokoju.
sandra1234
Rozumiem. Może akurat się zmniejszyW porównaniu do mnie to masz niedużą tą torbiel. Faktycznie czytałam, że w ciąży często się pojawiają, ale ja się obawiam, że u mnie powiększyła się ta co była już przed ciążą.. i nie wiem jakie to może mieć znaczenie, że nie jest to jakaś "ciążowa" torbiel tylko wcześniejsza..
kwietniówka19
Ja dziś mam wizytę na 16:15.
Trzymam kciuki
Natalia91
Tak jest tam właśnie dziewczyna która ma taka sama torbiel jak ty w sensie rozmiarowo i też całkiem niedawno się dowiedziała o nie dlatego myślałam że to Ty [emoji4]Nie, nie jestem tam zapisana. A co?
Miał tam może ktoś podobny problem?
reklama
kwietniówka19
Rzeczywiście duza. No ja tez mialam w poprzedniej ciazy, ale mniejsza, a powiedz nikt Ci nie zalecil zeby zrobic marker nowotworowy ca125? To jest chyba standard przy duzych torbielach. Kurcze oby sie sama z siebie zaczela zmniejszac...
Kciuki za synka
Nic mi lekarz nie mówił o tym, a faktycznie coś tam w internecie mi się "obiło o uszy". Mówił, że może się wchłonie przez te 2 tygodnie. Aczkolwiek jak tylko zaczął usg i ją zobaczył to złapał się za głowę.