reklama
@ŻonaGraja przykro mi, współczuję
Wiola1985
Fanka BB :)
15:30 w UK, więc 16:30 w Polsce.To z tego co doczytałam to jest nas całkiem sporo z wizytami na 03.09 a o której macie? Ja o 15.40 [emoji54]
Wiola1985
Hejka. Ja jestem z moim "narzeczonym" 9 lat, pewnie nuz na zawsze zostaniemy narzeczonymi haha ale nam to pasuje. Rodzina juz sie przyzwyczaila, wiec coraz mniej naciskaja i pytaja o slub...za to o dziecko co chwile. Bylam na weselu w czerwcu. Wiedzialam ze bedzie tragedia, ludzie nie maja wyczucia. Ja poronilam w styczniu, nikt nie wiedzial....no ale mozna pomyslec. I teksty typu: no na was juz czas, a kiedy dziecko? A do mojego J: cos sie malo starasz. Naprawde bylo to okropne. Moja kuzynka ktora sama poronila 3 razy wyskoczyla z tekstem: no chyba juz czas na dziecko. Nie wytrzymalam i odpowiedzialam: na wszystko przyjdzie odpowiedni czas, sama po swoich doswiadczeniach powinnas wiedziec najlepiej. I tak zakonczylam temat.Wróciłam właśnie z wesela i 3 osoby domyśliły się, że jestem w ciąży, bo nie piłam alkoholu, ale niczego nie potwierdzałam. Jakieś 15 innych pytało kiedy się bierzemy za dzieci (braliśmy ślub w maju, więc niecałe 4 miesiące temu!), ludzie są okropni z tymi pytaniami, co ich to obchodzi, a jakbyśmy mieli problemy z zajściem i każde takie pytanie byłoby po prostu nie na miejscu? Was też od razu po ślubie tak wszyscy męczyli?
+u mnie dalej brak mdłości i innych objawów, jedynie męczą zaparcia
patuśka
Przykro mi oby tylko bez zabiegu sie udałoNiestety dziewiczy, żegnamy się. Wygląda na to że wszystko się rozkręca. Na usg ciąża obumarła. Wracam do domu, na tym etapie wszystko ma się zacząć samo, brzuch boli okropnie i pojawiła się krew.... Teraz mam tylko nadzieję że wszystko stanie się szybko... Nie mam już zwyczajnie siły.
kb.karola90
@ŻonaGraja tak mi przykro ale.masz swoje dzieciaczki i one dadzą Ci siłę.
Wiola1985
Masz super kierowniczke...pozazdroscic ;(Dziewczyny proszę się nie śmiać ale tak zrobiłam to...udało mi się na dzisiaj wcisnąć do mojego lekarza [emoji16][emoji28] więc idę po pracy. Koło 17. Ale mam stresa ale też jestem taka podekscytowana. I zastanawiam się czy nie wziąść l4 od przyszłego poniedziałku. Moja kiero mówi żebym nie patrzyła na pracę tylko na maleństwo i ja chociaż chciałam pracować to chyba zaczynam być tego samego zdania. Nie chce ryzykować a niestety w tej mojej pracy to ciężko żeby tylko siedzieć.
Ps. 6 tydzień
Wiola1985
Ja tez mialam.ten dylemat czy czekac. Ja mam 3.09 i to bedzie 7 tydz 3dz wiec mama nadzieje ze bedzie widac dokladnie serduszko.wytrzymaj! będę czekała z Tobą bo ja mam 11/09 pierwszą wizytę... no i 12/09 kolejną u innego lekarza bo muszę jakiegoś wybrać
reklama
Mi dziś na USG pokazywało w 8+1 1,4 cm więc chyba jest wszystko okej
Czyli nie jest prawdą, że się zarodki rozwijają podobnie do któregoś tam tygodnia. Dla mnie zawsze to było oczywiste, ale niektórzy uważają, że u wszystkich bardzo zbliżone powinny być wymiary.Ja jak bylam w 8t1d to na USG wyszlo 17.8mm