reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny, w razie ciężkiej sytuacji w pracy, zwolnień itp, pamiętajcie, że do ukończenia 3 miesiąca ciąży pracodawca może jeszcze zwolnić. Pierwszego dnia 13 tygodnia już nie :)
Ja zrobiłam duży błąd bo zadzwonili do mnie z pracy, że jednak bedzie dla mnie etat (praca w szkole), a niestety nie przemyślałam wszystkiego i nie miałam tej wiedzy jeszcze w tamtym momencie i odmówiłam bo i tak miałam juz wypisane L4. I niestety umowa mi się nie przedłuży, ale ZUS bedzie mi płacił, wiec przynajmniej tyle.

Dziewczyny, w razie ciężkiej sytuacji w pracy, zwolnień itp, pamiętajcie, że do ukończenia 3 miesiąca ciąży pracodawca może jeszcze zwolnić. Pierwszego dnia 13 tygodnia już nie :)
Ja zrobiłam duży błąd bo zadzwonili do mnie z pracy, że jednak bedzie dla mnie etat (praca w szkole), a niestety nie przemyślałam wszystkiego i nie miałam tej wiedzy jeszcze w tamtym momencie i odmówiłam bo i tak miałam juz wypisane L4. I niestety umowa mi się nie przedłuży, ale ZUS bedzie mi płacił, wiec przynajmniej tyle.
Mi też nie przedłużyli umowy, ale u mnie to paranoja z pracą. Wołali mnie kiedy chcieli i jeszcze umowa zlecenie. Dobrze, że opłacałam sobie dobrowolne składki i dostaję teraz z ZUSu za l4

reklama
Niestety dziewiczy, żegnamy się. Wygląda na to że wszystko się rozkręca. Na usg ciąża obumarła. Wracam do domu, na tym etapie wszystko ma się zacząć samo, brzuch boli okropnie i pojawiła się krew.... Teraz mam tylko nadzieję że wszystko stanie się szybko... Nie mam już zwyczajnie siły.

Do góry