reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

U mnie 5.+3 był pęcherzyk 21mm i echo zarodka.. ogólnie taka wizyta na potwierdzenie ciąży ale fajnie jest na serduszko poczekać które już tydz dzień później może być widać
Czyli lepiej przesunąć wizytę o 1 tydzień?
Martwię się. W pierwszej ciąży okazało się że płód obumarl w 6 tygodniu... [emoji17] boję się że to się powtórzy. Najchętniej latalabym do lekarza codziennie na potwierdzenie że jest wszystko dobrze

reklama
Witam po weekendzie :) ale się rozpisałyście :D mi aplikacja HiMommy pokazuje 7+6 natomiast suwaczek 7+5. Mdłości lekko ustają.

Kolejna wizyta u gin w czwartek i liczę już na śliczne serducho, bo przy poprzedniej wizycie uwidoczniono tylko echo zarodka.

We flo w ustawieniach można zmienić żeby pokazywalo pełne zakończone tygodnie. Domyślnie pokazuje tydzień w trakcie którego jesteś.

Dziewczyny zapisałam się na pierwszą wizytę i nie wiem czy nie za wcześnie? Będzie 5+3...
Będzie już coś widać?
5 tydzień to jeszcze wcześnie. Może być sam pęcherzyk a może być echo zarodka ale jeszcze bez serduszka. Tylko czasami się trafia że widać już serduszko ale to pewnie przy wczesnych owulacjach. U mnie teraz był pęcherzyki 3mm więc malutko było widać.

Standardowo wizyty w ciąży są co 3-4 tygodnie. Na NFZ należą się 3 usg- ok 12tc, ok 20 i w trzydziestym ktoryms(nie pamiętam już dokladnie). Ostatnio chodziłam na NFZ ale do znajomego lekarza ale właśnie te ilości usg mnie denerwowalo i ich jakość. Dlatego bylam kilka razy dodatkowo prywatnie. Teraz zmienilam gina i będę chodzila prywatnie. Ma usg w gabinecie. Zobaczymy czy będzie robił na każdej wizycie. Na razie pobrał mi cytologie na pierwszej wizycie. Teraz pewnie zleci jakieś badania z krwi.

Martwię się. W pierwszej ciąży okazało się że płód obumarl w 6 tygodniu... [emoji17] boję się że to się powtórzy. Najchętniej latalabym do lekarza codziennie na potwierdzenie że jest wszystko dobrze

W takiej sytuacji idz tak jak sie umowilas.

We flo w ustawieniach można zmienić żeby pokazywalo pełne zakończone tygodnie. Domyślnie pokazuje tydzień w trakcie którego jesteś.

Dziewczyny zapisałam się na pierwszą wizytę i nie wiem czy nie za wcześnie? Będzie 5+3...
Będzie już coś widać?
U mnie w 5+5 czyli dzisiaj byl pecherzyk zoltkowy.
Witam po weekendzie :) ale się rozpisałyście :D mi aplikacja HiMommy pokazuje 7+6 natomiast suwaczek 7+5. Mdłości lekko ustają.

Kolejna wizyta u gin w czwartek i liczę już na śliczne serducho, bo przy poprzedniej wizycie uwidoczniono tylko echo zarodka.
A poprzednia wizyte mialas w ktorym dniu?

Ja dzisiaj tez ledwo zyje, mdli mnie caly dzien i jestem ciagle zmeczona.

Pierwsza coreczka urodzona za granica, wiec nie znam jeszcze polskich realiow. Chce sie juz umowic na kolejne wizyty (pierwsza za 2 tygodnie), chodze do bardzo fajnej lekarki w ramach prywatnego ubezpiecznia, ale i tak kolejki sa bardzo dlugie. Jak czesto planujecie lub mialyscie w poprzednich ciazach wizyty - co 4 tygodnie? Oczywiscie w przypadku niepowiklanej ciazy. Ktos wczesniej pisal o trzech USG, ale wizyty chyba czesciej?

I jeszce jedno - jak sie dodaje taki piekny suwaczek:)?
Wizyta tak mniej więcej co miesiąc. Usg 3 i mnie to wystarczyło.
Suwaczek możesz tu zrobić https://www.suwaczki.com/ i wstawić w sygnaturze.

Jak się martwisz idź teraz , może lekarz zaleci jakieś dodatkowe badania . Ale tak jak dziewczyny pisały zarodka może nie być, serduszka też więc pewnie za jakieś 2 tyg też bedziesz cchciala isc :)

Ja juz po wizycie:) jest maleństwo, serduszko bije głośno i wyraźnie, według USG ciąża starsza o 3 dnj ale z obserwacji owulacji tak właśnie sądziłam ze była 13/07 a nie 16/07 jak podawały kalkulatory, tak wiec termin na 04/04/2019 a dziś 7t 4d mam. Lekarz super, miły, spokojny, bije od niego życzliwość. Na pewno ok 17 tygodnia znowu wybiore się do niego na USG, będzie tak akurat pomiędzy tymi z NFZ.

reklama
A ja stara jestem a nie kumam tych suwaczkow... Tu mi pokazuje 5+1 a flo 6+2 i o co tu chodzi? Domyslam sie ze ten tutaj pokazuje zakonczony tydzień a na flo biezacy ale powinien byc 6+1 skad 6+2. Moja wizyta jutro będzie w 5+2
tez nie do konca rozumiem;/ wedlug asystenta ciążowego, a podobno on dobrze liczy jestem w 5+5. Mam nadzieje, że na wizycie w czwartek się okaże jak jest naprawde:) Modle sie,aby rano nie czuc sie tak jak dzisiaj...musze byc w pracy nie ma opcji,ze nie :( Wy planujecie szybko isc na chorobowe ? Ja mam slaba umowe... niskie wynagrodzenie, a reszta do ręki. Wiec macierzyński z tego byłby marny. ALe szefowa zawsze jak ktos w ciazy przepsiuje na inną firmę, daje normalną kwotę na umowie...ale wtedy tak od razu nie moge isc na l4, bo ZUS sie doczepi...Chcialabym popracować z 4 miesiące jak zdrowie pozwoli. A jakie wasze wcześniejsze doświadczenia w temacie pracy i L4?

Do góry