reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny jestem po usg, w sumie nie jest zle, pojawil sie pecherzyk zoltkowy. Wiec pewnie na dniach powinien byc zarodek z serduszkiem...oby. zadnych nowych zalecen ani lekow na razie nie dostalam.
Trzymam kciuki , zdaje sobie sprawę jak bardzo się denerwujesz, taka niepewność najgorsza..

A któraś z Was pytała czy po duphastonie są mdłości. Więc teraz biorę 3 tabletki dziennie i nie mam prawie wogole, w 1 ciąży i zanim zaczęłam brać miałam większe.

reklama
Ja pytałam [emoji6] ciekawe czy to kwestia Duphastonu czy tego, że każda ciąża jest inna [emoji12]

Zdycham dziś... jest mi niedobrze i nie mam na nic siły. Jeszcze u nas takie upały, a wyjść w taką pogodę też się nie chce, a wręcz nie powinno się, chyba że z rana lub pod wieczór. Ale tak czy siak nie mam nawet ochoty. Jak nie muszę wychodzić to nie wychodzę. Dobrze, że szwagierka niedługo bierze moją córkę na nockę do siebie, to sobie odpocznę.

Ja przy duphastanie w pierwszej ciazy przez caly 1 trymestr mialam migreny. I wiem ze to bylo spowodowane lekiem, poniewaz przy hormonach organizm dostaje codziennie takie jednorazowe bum. To samo bylo przy tabletkach anty [emoji19] odstawilamjak juz lekarz pozwolil i jak reka odjal.

Bylam w klinice. Pierwsza wizyta 11/09, lekarka powiedziala, ze nie widzi sensu wczesniejszej wizyty. Tu tak niestety jest, ciazy do 12tc daja rozwijac sie samej i co ma byc to bedzie... sprobuje sie zapisac prywatnie jutro, bo wszystko zamkniete dzis, ale pewnie uslysze to samo. Musze czekac [emoji19]

Ostatnia edycja:
Ja pytałam [emoji6] ciekawe czy to kwestia Duphastonu czy tego, że każda ciąża jest inna [emoji12]

Zdycham dziś... jest mi niedobrze i nie mam na nic siły. Jeszcze u nas takie upały, a wyjść w taką pogodę też się nie chce, a wręcz nie powinno się, chyba że z rana lub pod wieczór. Ale tak czy siak nie mam nawet ochoty. Jak nie muszę wychodzić to nie wychodzę. Dobrze, że szwagierka niedługo bierze moją córkę na nockę do siebie, to sobie odpocznę.

Ja tez ledwo zyje. Jechalam samochodem 4h i nie moge dojsc do siebie, w glowie az mi wiruje.

Zanim zaczęłam brać leki czułam się dużo gorzej nudności, zmęczenie, zdenerwowanie i wydzielona byłam na wszystkie zapachy. Teraz mi prawie przeszło. Ale chyba tak bardziej mi przeszło po zastrzykach niż po duphastonie

Tez mam w czwartek, który u was (do osób które w tym tyg maja wizytę) to będzie tydzień? U mnie 6+2... Oby Juz był zarodek... I najlepiej serduszko.
A ja stara jestem a nie kumam tych suwaczkow... Tu mi pokazuje 5+1 a flo 6+2 i o co tu chodzi? Domyslam sie ze ten tutaj pokazuje zakonczony tydzień a na flo biezacy ale powinien byc 6+1 skad 6+2. Moja wizyta jutro będzie w 5+2

A ja stara jestem a nie kumam tych suwaczkow... Tu mi pokazuje 5+1 a flo 6+2 i o co tu chodzi? Domyslam sie ze ten tutaj pokazuje zakonczony tydzień a na flo biezacy ale powinien byc 6+1 skad 6+2. Moja wizyta jutro będzie w 5+2
We flo w ustawieniach można zmienić żeby pokazywalo pełne zakończone tygodnie. Domyślnie pokazuje tydzień w trakcie którego jesteś.

Dziewczyny zapisałam się na pierwszą wizytę i nie wiem czy nie za wcześnie? Będzie 5+3...
Będzie już coś widać?

We flo w ustawieniach można zmienić żeby pokazywalo pełne zakończone tygodnie. Domyślnie pokazuje tydzień w trakcie którego jesteś.

Dziewczyny zapisałam się na pierwszą wizytę i nie wiem czy nie za wcześnie? Będzie 5+3...
Będzie już coś widać?
U mnie 5.+3 był pęcherzyk 21mm i echo zarodka.. ogólnie taka wizyta na potwierdzenie ciąży ale fajnie jest na serduszko poczekać które już tydz dzień później może być widać

Ja dzisiaj tez ledwo zyje, mdli mnie caly dzien i jestem ciagle zmeczona.

Pierwsza coreczka urodzona za granica, wiec nie znam jeszcze polskich realiow. Chce sie juz umowic na kolejne wizyty (pierwsza za 2 tygodnie), chodze do bardzo fajnej lekarki w ramach prywatnego ubezpiecznia, ale i tak kolejki sa bardzo dlugie. Jak czesto planujecie lub mialyscie w poprzednich ciazach wizyty - co 4 tygodnie? Oczywiscie w przypadku niepowiklanej ciazy. Ktos wczesniej pisal o trzech USG, ale wizyty chyba czesciej?

I jeszce jedno - jak sie dodaje taki piekny suwaczek:)?

reklama

Będzie już coś widać?

U mnie byl tylko pecherzyk... No, a pozniej tylko stres

Do góry