reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Już po wizycie! Serduszko bije jak dzwon. [emoji4] tylko mnie położna zdenerwowała, bo mi jeszcze karty ciąży nie chciała założyć. Dopiero 31 mam iść. A następną wizytę koło 12tc mam umówić, ale teraz pójdę prywatnie. Bo na NFZ to mam 12 września na usg a potem 17 września na wizytę do lekarza, a prywatnie to raz pojadę i załatwione. U Was też tak jest? Bo u mnie to usg chyba robi kto popadnie dlatego osobno usg a osobno wizyta...
P.S. Fotki w galerii. [emoji3]
Na nfz dostawałam skierowanie od lekarza na usg. W pierwszej ciąży jeździłam do innej przychodni, tam był facet, który tylko wykonywał tego dnia usg. Był jakimś tam specjalistą. W drugiej ciąży miałam w tej samej przychodni, ale tak samo, był facet, który tego dnia przyjmował ze skierowanie na usg. Cała kolejka dziewczyn. A usg miałam w 12tc, 22tc i 32.

Teraz mam pakiet w enelmed, ale też dostaje skierowanie na usg i ktoś inny ma robić, bo w gabinetach nie mają usg, a ja jest to słabej jakości.

Trzymam kciuki. Wiem ze jest Ci ciezko. Gratulacje! :)

Dziewczyny, wierzcie lub nie ale ja znowu na ip. Z plamieniem. A progesteron mam bardzo wysoki wiec cholera chyba nie jest najlepiej.
Pat trzymam za Ciebie kciuki bądź dobrej myśli. Ja miałam prog 15 jak mi spadł potem zaczęłam brac dupka i luteine i nie było juz problemu. W kazdym razie lekarz mi powiedział na początku ze prog powinien być ok 40.

Patuśka i ŻonaGraja trzymam za was kciuki i Wasze maleństwa, wszystko będzie dobrze, musi byc
Mi udało sie umówić na USG prywatnie na dzisiaj 17:15, aż sie zdziwilam ze w tym samym dniu da rade mnie przyjąć, tak wiec mam stresa ale cieszę sie ze bede juz cos wiedziec moze

Witam się po weekendzie;) nie wiem co się działo bo byliśmy w Zakopanem:) teraz postaram się być na bieżąco. Powtarzałem rano betę wynik 207 (W piątek było 35) dzwoniłam dziś umówić wizytę i mnie wcisla dziś bo potem idzie na urlop także liczę na l4

Patuśka i ŻonaGraja trzymam za was kciuki i Wasze maleństwa, wszystko będzie dobrze, musi byc
Mi udało sie umówić na USG prywatnie na dzisiaj 17:15, aż sie zdziwilam ze w tym samym dniu da rade mnie przyjąć, tak wiec mam stresa ale cieszę sie ze bede juz cos wiedziec moze
Witam się po weekendzie;) nie wiem co się działo bo byliśmy w Zakopanem:) teraz postaram się być na bieżąco. Powtarzałem rano betę wynik 207 (W piątek było 35) dzwoniłam dziś umówić wizytę i mnie wcisla dziś bo potem idzie na urlop także liczę na l4
Powodzenia na wizytach dziewczyny [emoji110] [emoji110]

reklama
Dziewczyny jestem po usg, w sumie nie jest zle, pojawil sie pecherzyk zoltkowy. Wiec pewnie na dniach powinien byc zarodek z serduszkiem...oby. zadnych nowych zalecen ani lekow na razie nie dostalam.
Uff najważniejsze że ciąża się rozwija. Będzie dobrze. Kiedy masz następną normalną wizytę u swojego lekarza?

Matka_Polka3 kurczę szkoda że jedna krecha. Ale może jednak owulacja była później? Jaka czułość miał test?

Natuś_ka super że udało się umówić na usg.

Do góry