reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Gratuluję!!! Życzę spokojnej ciąży bez mdłości (okropność).

Babeczki wiecie co, czasami mnie dziwi, trochę bawi (Tak POZYTYWNIE, bo nikogo nie mogłabym wyśmiewać! To są poważne sprawy.) ile niektóre z was potrzebują zapewnień o ciąży, ile testów muszą zrobić, aby uwierzyć, że pod serduchem zamieszkał maleńki cud do kochania :):):). Ale co się dziwić, można doznać szoku po zobaczeniu dwóch kresek, ooo tak!!
Dokładnie. Ja zrobiłam 6 testów, mimo, że pierwszy był już pozytywny haha, ale uznałam, że pewnie jakiś zepsuty. Nastawiliśmy się na dłuższe oczekiwanie, a tu proszę, od razu :D

reklama
Dzień dobry nowym kwietniowkom :)
Powiem Wam ze jeszcze trzy dni temu sie super czulam, a teraz sie zaczyna wszystko co najlepsze pelna para. Sennosc, rozkojarzenie i oczywiście nudnosci.
Pisalam wcześniej ze ide w przyszly pt na wizyte do lekarza, ale postanowilam pojsc tez dzisiaj, moze bedzie malutki pecherzyk. A nawet jesli nie to chce go zapytac o moje bole krzyza, bo sa niepokojace.

A ja właśnie zaliczyłam pierwsze zasłabnięcie. Nie mogę zbyt długo stać jak się okazuje...
Ale nic się nie stało??

Niesmialo pytam czy moge dolaczyc? [emoji4]

Dziś zobaczyłam na teście dwie piekne kreski [emoji4] To moja druga ciaza, mam synka, ma prawie dwa latka, mieszkamy 40 km od Zurich. Termin szacowany pod koniec kwietnia [emoji4]
Zobacz załącznik 888036
Nie wyświetla mi się fotka twojego testu. Witaj i gratuluję!
tak szybko hehe? z corka nie wiedzialam ze jestem w ciazy do 8+3 wtedy usg mialam bo wiedzialam ze nie mam @, wymioty i temp powyej 37 calymi dniami. tylko spalam i spalam ale nie bolal mnie brzuch jak teraz. jakie te ciaze potrafia byc rozne.
Raczej miałam na myśli rozciąganie więzadeł itp., ale nie chciało mi się precyzować ;).
Jeśli chodzi o mnie brzuch dopiero mi wychodził sporo po 20 tygodniu ciąży, ale ta jest trzecia, więc może się pojawić wcześniej.

Dzień dobry nowym kwietniowkom :)
Powiem Wam ze jeszcze trzy dni temu sie super czulam, a teraz sie zaczyna wszystko co najlepsze pelna para. Sennosc, rozkojarzenie i oczywiście nudnosci.
Pisalam wcześniej ze ide w przyszly pt na wizyte do lekarza, ale postanowilam pojsc tez dzisiaj, moze bedzie malutki pecherzyk. A nawet jesli nie to chce go zapytac o moje bole krzyza, bo sa niepokojace.
O której wizyta?

Od kiedy zaczynacie nudnosci?
mam nadzieje ze w tej ciazy mnie to ominie.
w zeszlej ciazy zaczely sie jakos w 8tyg i trwaly do 23tyg. myslalam ze umre.
teraz poza bolem podbrzusza w zasadzie narazie sie nic nie zmienia ale wg kalendarza wychodzi mi 4+2

W pierwszej nie mialam, w drugiej mialam, ale rzadko i jakos pozniej. A teraz od 5 tygodnia! Po tygodniu troszke mi przeszlo albo sie przyzwyczailam. Nie sa zbyt silne, ale musze sie bardzo pilnowac, zmuszam sie tez do jedzenia (nie opycham sie, tylko musze czesciej cos skubnac), bo wtedy mi sie na chwile poprawia.

IMG_3353.JPG

Załączniki

• IMG_3353.JPG
    IMG_3353.JPG
    360,5 KB · Wyświetleń: 322
reklama
O której wizyta?
O 18 :)
Od kiedy zaczynacie nudnosci?
mam nadzieje ze w tej ciazy mnie to ominie.
w zeszlej ciazy zaczely sie jakos w 8tyg i trwaly do 23tyg. myslalam ze umre.
teraz poza bolem podbrzusza w zasadzie narazie sie nic nie zmienia ale wg kalendarza wychodzi mi 4+2
W pierwszej nie miałam, w drugiej od 5 tc. Teraz w trzeciej takie upierdliwe zaczely mi sie dzis czyli 5+0. Jak jest pelne 5 tyg to beta juz osiąga okolo 1000 wiec pewnie to jest powod.
@Joannaa24 o rany uwazaj na siebie, takie omdlenia moga byc niebezpieczne

Do góry