reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

To ja was zaskoczę bo moje dzieci od urodzenia nie wstają w nocy.

Śpią od 21/22 do 8/9 a w tygodniu jak jest szkoła i przedszkole śpią od 21 do 7/7,30

@Heda nie lubisz korków i turystów, ale nad morzem dużo ludzi z nich żyje.

Ja dziś pół dnia przespałam.

reklama
To ja was zaskoczę bo moje dzieci od urodzenia nie wstają w nocy.

Śpią od 21/22 do 8/9 a w tygodniu jak jest szkoła i przedszkole śpią od 21 do 7/7,30

@Heda nie lubisz korków i turystów, ale nad morzem dużo ludzi z nich żyje.

Ja dziś pół dnia przespałam.
A ty byś lubiła gdyby droga do sklepu nagle wydłuzyla ci się o 45min... rok temu pojechałam po smoczki dla dzieci jakieś 4km drogi więc myślę wrócę za 20min to zdążę zanim że spaceru wrócą... I co zapomniałam że sobota dzień turysty... nie było mnie 2 godziny. Masakra. Stracić tyle czasu na 2 smoczki.

Ja to myślę że wszystko zależy od przedszkola na jakie się trafi a przede wszystkim od pań. Mój starszy syn trafił super. Od września zaczyna zerowke. Ale panią mają super, bardzo dużo z nimi pracuje i widać efekty. Ale też bardzo dużo spędzają na świeżym powietrzu. Przedszkole jest wśród lasów więc mają gdzie spacerowac. A i zabiera ich np do warzywniaka żeby poznawali warzywa i owoce, albo do zoologicznego. Zawsze gdzieś tam zaglądają i mają okazję do poznawania różnych rzeczy.

Ja podziwiam za bliźniaki. Kiedyś też mi się marzyly. Ale to było dawno, byłam młoda i nie miałam dzieci [emoji6] no i podziwiam za związek na odległość. W życiu bym się na to nie zgodziła. Wolę skromniej ale żyć razem. Zresztą teraz w Polsce jest lepiej z pracą więc często takie wyjazdy są mało opłacalne.

U nas intensywny dzień. Plaża, rowery, wesołe miasteczko, spacery. Teraz dzieci śpią a my odpoczywamy. Jeszcze 3 dni i powrót do domu.

Ja to myślę że wszystko zależy od przedszkola na jakie się trafi a przede wszystkim od pań. Mój starszy syn trafił super. Od września zaczyna zerowke. Ale panią mają super, bardzo dużo z nimi pracuje i widać efekty. Ale też bardzo dużo spędzają na świeżym powietrzu. Przedszkole jest wśród lasów więc mają gdzie spacerowac. A i zabiera ich np do warzywniaka żeby poznawali warzywa i owoce, albo do zoologicznego. Zawsze gdzieś tam zaglądają i mają okazję do poznawania różnych rzeczy.

Ja podziwiam za bliźniaki. Kiedyś też mi się marzyly. Ale to było dawno, byłam młoda i nie miałam dzieci [emoji6] no i podziwiam za związek na odległość. W życiu bym się na to nie zgodziła. Wolę skromniej ale żyć razem. Zresztą teraz w Polsce jest lepiej z pracą więc często takie wyjazdy są mało opłacalne.

U nas intensywny dzień. Plaża, rowery, wesołe miasteczko, spacery. Teraz dzieci śpią a my odpoczywamy. Jeszcze 3 dni i powrót do domu.
Związki na odległość też mają swoje plusy. Inaczej się na nie patrzy mając 3lata stażu małżeńskiego a inaczej mając go 18. Nam taki układ co jakiś czas odpowiada inaczej chyba byśmy się pozabijali [emoji12] a tak miesiąc temu obchodziliśmy naszą 18 razem więc szmat czasu...

@delicious 24 na dobę z różnym nasileniem... jestem zmęczona. Jeszcze trzeba tę moją energiczną dwójkę ogarnąć...

Moje też ładnie śpią. Syn zaczął przesypiać noce jak miał 2 miesiące, Córka jak 9. I na szczęście idą spać 19-20 i mamy wieczory dla siebie.

Dzień doberek śpiochy[emoji4]
Ja już od godziny nie śpię zmieniłam pieluchy i szwedam się po forum....
Wierzycie w "znaki na niebie i ziemi" wczoraj wyjmowałam talerze że zmywary i jeden pękł sam z siebie praktycznie na 2 równe części... I w mojej głowie od razu myśl że znowu bliźniaki będą [emoji23][emoji16]... wiem wiem... takie schizy... Bo szansa większa na6 w lotka niż kolejną parę bliźniąt aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo. W ostatniej ciąży od początku wiedzialam-czułam że będą 2 dziewczynki. A teraz mój wewnętrzny głos mówi niespodzianka...

Dzień doberek śpiochy[emoji4]
Ja już od godziny nie śpię zmieniłam pieluchy i szwedam się po forum....
Wierzycie w "znaki na niebie i ziemi" wczoraj wyjmowałam talerze że zmywary i jeden pękł sam z siebie praktycznie na 2 równe części... I w mojej głowie od razu myśl że znowu bliźniaki będą [emoji23][emoji16]... wiem wiem... takie schizy... Bo szansa większa na6 w lotka niż kolejną parę bliźniąt aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo. W ostatniej ciąży od początku wiedzialam-czułam że będą 2 dziewczynki. A teraz mój wewnętrzny głos mówi niespodzianka...
Dzień dobry :)
Ja nie śpię od 6:30, bo tak jak pisałam już, od ponad tygodnia budzę się maksymalnie o 7 i już zasnąć nie mogę. Ojej, może faktycznie to jakiś znak i będą bliźniaki :))

Dzień dobry :)
Ja nie śpię od 6:30, bo tak jak pisałam już, od ponad tygodnia budzę się maksymalnie o 7 i już zasnąć nie mogę. Ojej, może faktycznie to jakiś znak i będą bliźniaki :))
Skoro tak czy siak nie śpisz to wpadnij ogarniesz moje dzieci to ja spać będę do 13[emoji12] [emoji12]

reklama
Do góry