reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny nieśmiało dolaczam do kwietniowych mam. Brak msc od dwoch dni dwa testy potwierdzily ciaze .Wstepnie termin wychodzi 1 kwiecień więc piękna data[emoji5]W piatek wizyta u gin.Mam nadzieje ze wtopie się wasze towarzystwo .To moja druga ciąża.Mam już córkę .

Witaj AsssO i gratulacje ;)
No to piękna data :rofl2: żeby maluszek Ci psikusa nie zrobił i nie wyszedł wczesniej :p

reklama
Hej dziewczynki! Ale tu już się robi tłok [emoji4] ale to bardzo dobrze! [emoji16] tylko potem ile stron do nadrabiania!!! Może niedługo wskoczymy na te główne wątki? U mnie ostatnio sporo się dzieje, miałam parę spraw do pozałatwiania, a przez te upały to jest to niezłą męczarnią...
Po tych moich ostatnich testowaniach zbyt wczesnych już zaczęłam tracić nadzieję, ale tak właściwie cycki mnie bolą od kilku dni, gdzie zazwyczaj nie miewam czegoś takiego przed @, brzuch też jest jakiś większy, pobolewa. Przedwczoraj miałam trochę nerwów i bolał mnie dość mocno, ból identyczny jak na @. Ale na razie jej nie ma, a wg kalendarzyka w aplikacji pokazuje mi na dziś. Jeżeli uda mi się dziś kupić test to może jutro zatestuję. Choć boję się tego, że znów nie wyjdzie.

Karola, trzymamy mocno kciuki za Ciebie. Przeżyłaś straszne chwile, oby w tym cyklu się udało i dzieciątko wynagrodziło Wam wszystkie łzy [emoji8]

Marcia- ciąża to czas, w którym każda kobieta się zmienia. Masz prawo na zmienne nastroje, na pewno jest to dla Was zaskoczenie i jesteście oszołomieni całą tą sytuacją, ale uwierzcie w to, że dacie sobie radę i że tak właśnie miało wyglądać Wasze życie. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Za jakiś czas nie będziesz sobie wyobrażała innego życia [emoji8] a teraz staraj się myślec pozytywnie, macie jeszcze ładnych parę miesiecy na poukładanie sobie wszystkiego, może jakieś zmiany. Dacie radę !

Tak, ja korzystam z aplikacji, bo rzadko odpalam laptopa. Aplikacja jest wygodna, ale szkoda, że nie widać suwaczków bo wtedy można by było lepiej zapamiętać każdą z Was.

Kochana, tak jak już pisałam wyżej- dziś mam termin @, brzuch lekko pobolewa ale jeszcze czekam. Jak się uda to jutro może zrobię test, choć trochę się obawiam po tych dwóch negatywnych. Dziś mam 29 dzień cyklu.

A propos nospy! Dziewczyny bardzo ważna informacja! Można ją brać w ciąży, ale nie często i w dużych ilościach. Studiuję surdopedagogikę i na studiach jedna pani profesor mówiła nam, że jest to wielokrotnie potwierdzone, że nospa powodowała uszkodzenia słuchu u dzieci. Zbyt częste stosowanie nospy może doprowadzić do całkowitej utraty słuchu u dziecka. Zrobicie jak uważacie, ale w razie czego ostrzegam Was.

Agata- witaj u nas [emoji4] ja w poprzedniej ciąży budziłam się już o 5 rano całkiem wyspana, ale za to godzina 10 rano byłam tak zmęczona, że musiałam kłaść się na drzemki [emoji23] jeżeli masz tylko taką możliwość to spij ile tylko organizm potrzebuje [emoji6] i oczywiście myśl pozytywnie bo to rownież bardzo pomaga [emoji6]

AsssO- gratuluję dwóch kreseczek, a co za tym idzie ciąży! Witamy Cię u nas [emoji6] a 1 kwietnia to faktycznie bardzo ciekawa data hehe

Oo kochana jest z Tobą kontakt :D
Super , czyli jutro 30 dc ,brak okresu i testowanie ;) no jak nie przyjdzie do jutra to na pewno tym razem coś pokaże, trzymam mocno kciuki za to ;*
Ja mam 28dc i narazie tez nic nie mam , ale z tymi cyklami tak zmiennie, ze ciężko nadążyć :errr:

Porcelana wymiatasz! :laugh2: Mój też jak chory, ma 37 to już umierajacy.

AsssO witaj!!! Gratulacje!
Ja testowałam już tydzień temu w poniedziałek, a termin też na 1 kwietnia. To przez krótkie cykle.

Ja z racji, że lekarza mam na nfz to się muszę chyba wcześniej wybrać, bo skierowania wtedy dostanę na badania oraz usg, więc się muszę zapisać, bo terminy. W gabinecie niestety nie ma usg. Prywatnie nie przyjmuje nigdzie, a bardzo go cenię.

Właśnie się umówiłam na usg! Ale mój lekarz miał okrojony grafik w sierpniu, bo urlop ma i tylko 10 sierpnia. Nic nie będzie widać :unsure:. Nie będzie serducha jeszcze. Ale trudno. Zawsze mogę sobie zrobić prywatnie dodatkowe u kogoś innego.

Czy będziecie robić test PAPP-A albo jakieś inne badania prenatalne? Teraz są super badania, NIFTY na przykład, ale kosztują ponad 2 tysiące.

reklama
@kb.karola90 No bo to może była ta złota owulacja [emoji12]
Też mam 12 dc dzisiaj. Mnie tak bardzo bolał brzuch przedwczoraj, dokładnie tak jak Ty opisujesz. Jednak ja wtedy miałam kulminację mojej choroby i generalnie to mnie wszystko bolało, hehe. Owu to raczej nie była, bo mam te cykle rozwalone na maxa.
A może jednak obu nam się troszkę przestawiłó i obie miałyśmy ta złotą owulacje :)
A co do chłopa Twego...wózek inwalidzki szukasz...słuchaj może załatw mu lot helikopterem prosto na oiom :p chory chłop to koszmar :)

Do góry