reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja w obu ciążach pracowałam długo. Przy starszej termin CC na 17.05 16.05 byłam jeszcze w pracy. Młodsza urodziła się piątego stycznia, w połowie grudnia wylądowałam na patologi i przymusowym zwolnieniu. Tym razem pójdę wcześniej - raz że pracuje w szpitalu na oddziale a tam bakterii nie brakuje, a dwa mam już dwoje dzieci, jedyny moment na odpoczynek to pewno będzie ten, kiedy dziewczyny będą w przedszkolu :) obecnie jestem na zwolnieniu od chirurga (miałam ropień ręki) myślę że wrócę na chwilę , kogoś przyucze na swoje stanowisko (jestem sekretarka medyczna na oddziale, więc cała papierologia na mojej głowie) i pewno pójdę odpoczywać. @Natalia91 gdzie pracujesz ? Trzymam kciuki za szczęśliwy cykl ;)

reklama
Wiecie co się stało? Mojego narzeczonego zaczyna też jakieś choróbsko brać. To jest dramat!!! Kaszle albo chrząka co 30 sekund, jeszcze w łóżku leży, stęka a nawet się jeszcze dobrze nie rozkręciło. On nie choruje, on walczy o życie... Mówi, że czuje, że ma gorączkę, ale zmierzyć nie chce [emoji23] Ja wczoraj w tym upale z prawie 38 gorączki pomagałam mu transport w firmie ogarnąć, bo się palety rozwalały, a jemu dzisiaj już ciężko brudny talerz do kuchni odnieść. Mam przerąbane przez kilka najbliższych dni [emoji22][emoji22][emoji22]
Oj kobieto nie zazdroszczę Ci najblizszych dni :/ a do szpitala juz jedziecie? [emoji23]

Ja za wczasu wzięłam urlop bo pracuję fizycznie. Po urlopie od razu zwolnienie. Jestem po dwóch poronieniach z czego jedno to ciąża pozamaciczna. Skończyło się brakiem jednego jajowodu. Po prawie półtora roku udało nam się całkiem przypadkiem i to miesiąc przed slubem. W szale przygotowań nawet nie myslelismy o staraniach :laugh2: chyba musiałam głowę czymś innym zająć żeby się odblokować:laugh2: życzę wszystkim staraczkom owocnego testowania a wszystkim co się udało spokojnej i nudnej ciąży!! :happy:

Cześć dziewczyny nieśmiało dolaczam do kwietniowych mam. Brak msc od dwoch dni dwa testy potwierdzily ciaze .Wstepnie termin wychodzi 1 kwiecień więc piękna data[emoji5]W piatek wizyta u gin.Mam nadzieje ze wtopie się wasze towarzystwo .To moja druga ciąża.Mam już córkę .

Cześć dziewczyny nieśmiało dolaczam do kwietniowych mam. Brak msc od dwoch dni dwa testy potwierdzily ciaze .Wstepnie termin wychodzi 1 kwiecień więc piękna data[emoji5]W piatek wizyta u gin.Mam nadzieje ze wtopie się wasze towarzystwo .To moja druga ciąża.Mam już córkę .

Gratulacje!
Ja też idę w piątek na wizytę ;) I też mam już córkę

Witaj :) w jakim wieku corka? Ja mam czterolatke

reklama
Ja za wczasu wzięłam urlop bo pracuję fizycznie. Po urlopie od razu zwolnienie. Jestem po dwóch poronieniach z czego jedno to ciąża pozamaciczna. Skończyło się brakiem jednego jajowodu. Po prawie półtora roku udało nam się całkiem przypadkiem i to miesiąc przed slubem. W szale przygotowań nawet nie myslelismy o staraniach :laugh2: chyba musiałam głowę czymś innym zająć żeby się odblokować:laugh2: życzę wszystkim staraczkom owocnego testowania a wszystkim co się udało spokojnej i nudnej ciąży!! :happy:
Czekaj, czy dobrze rozumiem, ze jakos teraz w takim razie bedziecie miec slub? :) jesli tak to ogromne gratulacje i duzo szczescia.
Bierzesz duphaston ze wzgledu na wczesniejsze poronienia?
@Natalia91 czy dobrze pamietam, ze Ty teraz po macierzyńskim wrocilas do pracy? Jak tam, latwo sie przestawic po takiej dlugiej przerwie? Pytam z ciekawosci bo ja po pierwszym dziecku nie mialam macierzyńskiego.

Do góry