Hej dziewczynki! Ale tu już się robi tłok [emoji4] ale to bardzo dobrze! [emoji16] tylko potem ile stron do nadrabiania!!! Może niedługo wskoczymy na te główne wątki? U mnie ostatnio sporo się dzieje, miałam parę spraw do pozałatwiania, a przez te upały to jest to niezłą męczarnią...
Po tych moich ostatnich testowaniach zbyt wczesnych już zaczęłam tracić nadzieję, ale tak właściwie cycki mnie bolą od kilku dni, gdzie zazwyczaj nie miewam czegoś takiego przed @, brzuch też jest jakiś większy, pobolewa. Przedwczoraj miałam trochę nerwów i bolał mnie dość mocno, ból identyczny jak na @. Ale na razie jej nie ma, a wg kalendarzyka w aplikacji pokazuje mi na dziś. Jeżeli uda mi się dziś kupić test to może jutro zatestuję. Choć boję się tego, że znów nie wyjdzie.
A propos nospy! Dziewczyny bardzo ważna informacja! Można ją brać w ciąży, ale nie często i w dużych ilościach. Studiuję surdopedagogikę i na studiach jedna pani profesor mówiła nam, że jest to wielokrotnie potwierdzone, że nospa powodowała uszkodzenia słuchu u dzieci. Zbyt częste stosowanie nospy może doprowadzić do całkowitej utraty słuchu u dziecka. Zrobicie jak uważacie, ale w razie czego ostrzegam Was.
Po tych moich ostatnich testowaniach zbyt wczesnych już zaczęłam tracić nadzieję, ale tak właściwie cycki mnie bolą od kilku dni, gdzie zazwyczaj nie miewam czegoś takiego przed @, brzuch też jest jakiś większy, pobolewa. Przedwczoraj miałam trochę nerwów i bolał mnie dość mocno, ból identyczny jak na @. Ale na razie jej nie ma, a wg kalendarzyka w aplikacji pokazuje mi na dziś. Jeżeli uda mi się dziś kupić test to może jutro zatestuję. Choć boję się tego, że znów nie wyjdzie.
Karola, trzymamy mocno kciuki za Ciebie. Przeżyłaś straszne chwile, oby w tym cyklu się udało i dzieciątko wynagrodziło Wam wszystkie łzy [emoji8]Dziękuję bardzo [emoji4]
Teraz pomału dochodzę do siebie. Żyje nadzieją że uda nam się szybko zajść w ciążę (jesteśmy w 3cs) i donosić ją do bezpiecznego momentu.
Marcia- ciąża to czas, w którym każda kobieta się zmienia. Masz prawo na zmienne nastroje, na pewno jest to dla Was zaskoczenie i jesteście oszołomieni całą tą sytuacją, ale uwierzcie w to, że dacie sobie radę i że tak właśnie miało wyglądać Wasze życie. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Za jakiś czas nie będziesz sobie wyobrażała innego życia [emoji8] a teraz staraj się myślec pozytywnie, macie jeszcze ładnych parę miesiecy na poukładanie sobie wszystkiego, może jakieś zmiany. Dacie radę !kb.karola90 strasznie Ci współczuję i nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czulas. Wiem że moje słowa brzmia strasznie. Sama okropnie się z tym czuje. I pewnie gdybym straciła ta ciążę to przezylabym to tak samo jak każda kobieta która tego doświadczyła. To są po prostu myśli które przychodzą same. Niezależnie od mojej woli.
Mam 10 miesięczna córeczkę. Miałam dopiero 2 cykle po porodzie. Wcześniej stosowalosmy gumki. Jak płodność wróciła to od razu to wiedziałam jeszcze przed pierwsza @ bo czułam owulacja i śluz był, i szyjka odpowiednia. Więc w kolejnych cyklach mieliśmy po prostu post w dni płodne. A w następnym cyklu miałam założyć spiralę hormonalną żeby mieć spokój. No cóż.... nie zdążyłam. Tym razem też miałam bóle owulacyjne, wszystko się zgadzalo z wyliczeniami. Wyjechaliśmy do Chorwacji. Owulka powinna być dzień przed wyjazdem. Tydzień przed seksow nie było. No ale już na miejscu tak. Musiało się przesunąć przez podróż, zmianę klimatu. No trudno. Widocznie tak miało być. Widocznie ten na górze miał taki plan. Skoro tak miało być to musimy sobie z tą sytuacją poradzić. Przepraszam jeśli kogoś urazilam swoimi słowami. Potrzebowałam tylko wyrzucić to z siebie. Może właśnie po to by zrozumieć jakim absurdem są te moje myśli.
Tak, ja korzystam z aplikacji, bo rzadko odpalam laptopa. Aplikacja jest wygodna, ale szkoda, że nie widać suwaczków bo wtedy można by było lepiej zapamiętać każdą z Was.Oj dziewczyny, myślę że nie powinnyśmy się nawzajem osądzać. Nigdy nie wiemy jak postąpimy dopóki nas to nie spotka.
@kb.karola90 przykro mi strasznie. Nie ma większej tragedii niż strata dziecka [emoji20]
Korzystacie z aplikacji? Właśnie zainstalowałam i jakoś dziwnie. Macie suwaczki? Normalnie widać reakcje?
Kochana, tak jak już pisałam wyżej- dziś mam termin @, brzuch lekko pobolewa ale jeszcze czekam. Jak się uda to jutro może zrobię test, choć trochę się obawiam po tych dwóch negatywnych. Dziś mam 29 dzień cyklu.Dziewczynki a kto tam teraz testuje jeszcze ?
@Rajo007 jak u Ciebie sytuacja się rozwija ? ;*
Ja miałam tak w poprzedniej ciąży lekarz kazał brać nospe 3x2 tabletki, pomogło po terminie @ już nie miewałam aż takiego bólu
A propos nospy! Dziewczyny bardzo ważna informacja! Można ją brać w ciąży, ale nie często i w dużych ilościach. Studiuję surdopedagogikę i na studiach jedna pani profesor mówiła nam, że jest to wielokrotnie potwierdzone, że nospa powodowała uszkodzenia słuchu u dzieci. Zbyt częste stosowanie nospy może doprowadzić do całkowitej utraty słuchu u dziecka. Zrobicie jak uważacie, ale w razie czego ostrzegam Was.
Agata- witaj u nas [emoji4] ja w poprzedniej ciąży budziłam się już o 5 rano całkiem wyspana, ale za to godzina 10 rano byłam tak zmęczona, że musiałam kłaść się na drzemki [emoji23] jeżeli masz tylko taką możliwość to spij ile tylko organizm potrzebuje [emoji6] i oczywiście myśl pozytywnie bo to rownież bardzo pomaga [emoji6]Witam wszystkie przyszle mamy!! ;-) [emoji6]po pierwsze gratulacje dla wszystkich którym się udalo:ja jestem po testowaniu. W poniedziałek czeka mnie pierwsza wizyta potwierdzającą ciążę:laugh2[emoji35] spóźnia mi się 4 dni. W czwartek będę miała pierwsze USG. Moje objawy to straszny ból piersi (najbardziej sutki) i mogłabym spać całe dnie
jestem po dwóch poronieniach ale tym razem czuję że się uda.
AsssO- gratuluję dwóch kreseczek, a co za tym idzie ciąży! Witamy Cię u nas [emoji6] a 1 kwietnia to faktycznie bardzo ciekawa data heheCześć dziewczyny nieśmiało dolaczam do kwietniowych mam. Brak msc od dwoch dni dwa testy potwierdzily ciaze .Wstepnie termin wychodzi 1 kwiecień więc piękna data[emoji5]W piatek wizyta u gin.Mam nadzieje ze wtopie się wasze towarzystwo .To moja druga ciąża.Mam już córkę .