reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Nie martw sie na zapas, ale badz czujna. Przy pozamacicznej by byly plamienia, bol brzucha. Wczoraj czytalam duzo o tym temacie, dlatego tak wypalilam, ale nie diagnozuje tego u ciebie. Uwazam jednak, ze kazda kobieta musi byc czujna.
Wymioty, zawroty, mdlosci sa naturalne dla ciazy. Druga ciaza bywa inna od pierwszej ;). Pewnie duzo hcg. Moze zbadaj sobie bete jak masz mozliwosc? To by cie uspokoilo, jezeli sie martwisz.
W sumie to nie mam za bardzo jak, bo nie chce corki malej do laboratorium ciagnac ze soba. Wytrzymam do 17 sierpnia, wtedy ide na pierwsze usg :D

reklama
Ja nie mam żadnych objawów, w pierwszej ciąży na początku byłam strasznie nerwowa, ale wtedy jeszcze sama nie wiedziałam że jestem, obrywało się głównie mojemu nowemu dyrektorowi w pracy :p ale on był z tych takich marudzących nad głową, a mnie szlag trafiał jak siedziałam w jakichś ważnych papierach, przygotowywałam umowy itp a ten mi zadawał pytania jakbym wróżką była i wiedziała kiedy co dokładnie podpisze itp... a później miałam straszne migreny, ale to do tegotej stopnia że potrafiłam dzień z łóżka nie wychodzić. Dziś mi głowa pęka i mam nadzieję że to nie ich powrót, bo z rocznym brzdącem będzie trudno, tym bardziej że ciągle katuje jakieś grające zabawki :-D

Natalia kciuki żeby pęcherzyki rosły jak na drożdżach :-)

Ja w 2 ciazy tez nie mialam objawow, bolal mnie brzuch jak na @. I to wszystko, pozniej lekkie mdlosci, kilka wymiotow. Ale kazda ciąża jest inna. Teraz nie mialam pewnosci, ze zaskoczylo w tym cyklu, a czulam to po samopoczuciu.

Ja w 2 ciazy tez nie mialam objawow, bolal mnie brzuch jak na @. I to wszystko, pozniej lekkie mdlosci, kilka wymiotow. Ale kazda ciąża jest inna. Teraz nie mialam pewnosci, ze zaskoczylo w tym cyklu, a czulam to po samopoczuciu.
Ja nigdy nie wymiotowalam w ciazy. Troche mdlosci mialam w drugiej, ale jak mialam za dlugie odstepy w posilkach.
Na tescie mialas slaba kreske czy wyrazna?

Ja nigdy nie wymiotowalam w ciazy. Troche mdlosci mialam w drugiej, ale jak mialam za dlugie odstepy w posilkach.
Na tescie mialas slaba kreske czy wyrazna?
Wyrazna krecha
IMG_20180730_115820.jpg

Załączniki

• IMG_20180730_115820.jpg
    IMG_20180730_115820.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 307
Oj, u mnie w jednej i drugiej ciąży I trymestr to mdłości i wymioty. W pierwszej dużo wymiotowałam, w drugiej znowu mnie non stop modliło i trochę mniej wymiotowałam. Jeszcze syn się na początku bał, a potem bawiłam się w akuku z nad kibelka, masakra. A jak szłam przewijać kupę to zawsze z miską. Za to II i III trymestr super.

@mamablondi upały też robią swoje. Ja ogólnie źle je znoszę. Dziś tfu tfu dobrze się czuję.

reklama
Tak, wiem. Można karmic w ciazy jesli nie ma przeciwskazan, ale nie wyobrazam sobie później karmic tandemu. 2 latka i noworodka [emoji23]

Ku2w dal3j mnie mdli, wszystko mi sie trzesie. Wychodziłam na szybkosci ze sklepu, bo fatalnie. Bleeeeee.

Corka je stale posilki, duzo podjada, ale najwiecej chcialaby cyciać.

Do góry