reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Trzymany kciuki za wizyte! :)
Ja z październikowek 2017 :) Miesiąc temu odstawiłam od piersi i wtedy zaczal przesyłać cale noce, wcześniej to 4-5pobudek. Dzisiaj tak dla checy zrobilam sobie test i blada kreska nadal.., chyba powinna ciemniec z czasem, nie? Bedzie co ma być :) Wierzę w siłę mojego dzieciątka i również mam przeczucie, ze to dziewczynka :) Ale nie chcemy znac płci az do porodu :) Będzie niespodzianka :)

reklama
Justyna ja z moim P też stosowalismy jako metodę antykoncepcji stosunek przerywany i to też tak około 6 lat ale jak postanowiliśmy działać to udało się w pierwszym świadomym cyklu starań, więc poczekaj co będzie po tym cyklu i najwyżej wtedy udaj się do lekarza i tak jak pisze Aneta troszkę nagnij rzeczywistość. U mnie było tak że jak po stracie nie zachodzilam przez 1.5 roku to P poszedł na badania i po nich wiedzieliśmy że to u mnie należy szukać przyczyny. Bo faceta jest szybciej zbadać taka prawda a u kobiety diagnostyka jest o wiele dłuższa

Ok kochana masz rację :) tak zrobimy jak się nic teraz nie wyklaruje ;) Dziękuję ;*
I Trzymam za Ciebie kciuki, żeby był pęcherzyk :)

Trzymany kciuki za wizyte! :)
Ja z październikowek 2017 :) Miesiąc temu odstawiłam od piersi i wtedy zaczal przesyłać cale noce, wcześniej to 4-5pobudek. Dzisiaj tak dla checy zrobilam sobie test i blada kreska nadal.., chyba powinna ciemniec z czasem, nie? Bedzie co ma być :) Wierzę w siłę mojego dzieciątka i również mam przeczucie, ze to dziewczynka :) Ale nie chcemy znac płci az do porodu :) Będzie niespodzianka :)
Jak to zrobiłaś, ze odstawilas od piersi? Moja córka jest cycomaniaczką i nadal na piersi. Zapewne na czas ciąży bede musiala odatawic, nieldugo lecimy na wakacje i po wakacjach zamierzam odstawic :)

Laski, czy tylko ja jestem taka wrazliwa w tej ciąży? Jeszcze zanim zrobilam test, to non stop mdlosci, zawroty glowy, a i wymioty sie zdarzaly. Teraz siedze i co chwile mnie naciaga na wymioty. Bleh

Laski, czy tylko ja jestem taka wrazliwa w tej ciąży? Jeszcze zanim zrobilam test, to non stop mdlosci, zawroty glowy, a i wymioty sie zdarzaly. Teraz siedze i co chwile mnie naciaga na wymioty. Bleh
Tak. Tylko ty ha ha ;).
Chyba bym wolala przyspieszyc wizyte i usg jakbym miala objawy tak wczesnie. Moze blizniaki i duuuzo hcg ;). Sprawdzilabym czy wszystko dobrze, czy nie jakas pozamaciczna, choc wtedy sie plami podobno.
NIE STRASZE CELOWO. Po prostu my kobiety musimy byc na wszystko przygotowane i juz.
A jak mialas w pierwszej ciazy? Moze zaszlas wczesniej niz myslisz? Albo twoj organizm bardzo silnie reaguje na wszelkie zmiany :tak:. Może masz niskie ciśnienie.

Tak. Tylko ty ha ha ;).
Chyba bym wolala przyspieszyc wizyte i usg jakbym miala objawy tak wczesnie. Moze blizniaki i duuuzo hcg ;). Sprawdzilabym czy wszystko dobrze, czy nie jakas pozamaciczna, choc wtedy sie plami podobno.
NIE STRASZE CELOWO. Po prostu my kobiety musimy byc na wszystko przygotowane i juz.
A jak mialas w pierwszej ciazy? Moze zaszlas wczesniej niz myslisz? Albo twoj organizm bardzo silnie reaguje na wszelkie zmiany :tak:. Może masz niskie ciśnienie.
Dzis dzwonilam do gina, mówił ze jeszcze wczesnie na wozyte, chyba ze bardzo bardzo chce, ale koze nie byc jic wodac. W poprzedniej ciąży tak nie mialam. Wymiotowalam sporadycznie. Mdliło mnie jak obrabialam surowe mieso na obiad. Bleeeee. A teraz co chwile.

Dzis dzwonilam do gina, mówił ze jeszcze wczesnie na wozyte, chyba ze bardzo bardzo chce, ale koze nie byc jic wodac. W poprzedniej ciąży tak nie mialam. Wymiotowalam sporadycznie. Mdliło mnie jak obrabialam surowe mieso na obiad. Bleeeee. A teraz co chwile.
Nie martw sie na zapas, ale badz czujna. Przy pozamacicznej by byly plamienia, bol brzucha. Wczoraj czytalam duzo o tym temacie, dlatego tak wypalilam, ale nie diagnozuje tego u ciebie. Uwazam jednak, ze kazda kobieta musi byc czujna.
Wymioty, zawroty, mdlosci sa naturalne dla ciazy. Druga ciaza bywa inna od pierwszej ;). Pewnie duzo hcg. Moze zbadaj sobie bete jak masz mozliwosc? To by cie uspokoilo, jezeli sie martwisz.

reklama
Do góry