reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Heja! Ja po wizycie. Wszystko super. Rosnie chlopak w siłę. 838g :) ssal kciuka, puszczał bańki z buzki, wywalał język, machal rączkami [emoji813] szyjka dluga, 4cm :)
Teraz to dzieciaki szybko będą na wadze przybierać:) Ja jestem raptem jakieś 2 tygodnie za Tobą i mój dopiero niecałe 0.5 kg waży

Czy u którejś z was w ciąży padło zdrowie?
Ja to taka załamana jestem i aż spać nie mogę. Po 2 latach uaktywniła się astma - inhalatory 3, krople na sterydach, krople na alergię :( podskoczyło TSH więc następne tabletki :( dopiero to połowa ciąży i aż boję się odebrać następne wyniki z krwii bo znowu coś dojdzie. Boli mnie bardzo że dzidziusia muszę faszerować lekami przez moje chorobska :(
U mnie też astma wróciła po 5 latach spokoju i to ze zdwojoną siłą niestety. W pierwszych tygodniach ciąży myślałam, że już wyzionę. Ciężko mi było dojść z auta do lekarza czy sklepu do tego łapałam przeziębienia. Wyniki badań mam dobre, ale to być może przez to że już od dłuższego czasu staram się zdrowo odżywiać i tak się też przygotowywałam do ciąży. Mamy psa w domu a niby mam alergię na sierść psiaka. Wcześniej nic mi się takiego nie działo jak teraz w ciąży.
Wietrzysz często w domu? to dużo też pomaga. Nie za wysoka temperatura w pomieszczeniach. U nas jest podłogówka i teraz mam w planie zakup oczyszczaczo - nawilżacza do domu.

U mnie też astma wróciła po 5 latach spokoju i to ze zdwojoną siłą niestety. W pierwszych tygodniach ciąży myślałam, że już wyzionę. Ciężko mi było dojść z auta do lekarza czy sklepu do tego łapałam przeziębienia. Wyniki badań mam dobre, ale to być może przez to że już od dłuższego czasu staram się zdrowo odżywiać i tak się też przygotowywałam do ciąży. Mamy psa w domu a niby mam alergię na sierść psiaka. Wcześniej nic mi się takiego nie działo jak teraz w ciąży.
Wietrzysz często w domu? to dużo też pomaga. Nie za wysoka temperatura w pomieszczeniach. U nas jest podłogówka i teraz mam w planie zakup oczyszczaczo - nawilżacza do domu.

Z tym wietrzeniem to zależy gdzie się mieszka [emoji6] w Krakowie w zimie lepiej nie otwierać oknie. Ja nie mam astmy a jak czasem wyjdę to mnie tak to nasze wspaniałe powietrze przydusi ze szok. Ale polecam oczyszczacz-super się śpi!

Są u nas mamy cukrzycowe? ja juz nie wiem co jesc... niby po posilkach ten cukier caly czas w normie ale na czczo mam problem. caly czas przedzial 101-108.
mam takie zawirowania zero spokoju. wyszlam ze szpitala z corka dzis juz wyladowalysmy w przychodni czulam ze pobyt w szpitalu na jedno pomoze a z drugim wyjdziemy i tak tez sie stalo.
nie mialam czasu regularnie jesc i mierzyc cukru totalnie sie zaniedbalam.
za 4 dni jeszcze corka ma urodziny a ja wizyte. Mam nadzieje ze wizyta i podgladniecie maluszka da nam chociaz troszke zyciowego spokoju a 28.12 upragnione połówkowe.
Co do rannego cukru to często pomaga zjedzenie późnej kolacji lub w nocy jak się budzisz na siku dobrze przegryźć jakiegoś krakersa albo jogurt coś małego. Długie odstępy w jedzeniu też też powodują skoki cukru.

To się zgadza. Kraków ma najgorszy stan powietrza. My mieszkamy blisko lasów, więc mamy fajne powietrze ;)
Ja mieszkam w Radomsku. Dookoła lasy. Fakt niedaleko jest Bełchatów. Ale to co się u nas z powietrzem wyprawia to jakaś masakra. Pocieszam się że na moim 4 piętrze smogu nie ma ale wyjście na miasto to natychmiastowa zadyszka.
Screenshot_20181214-204850_Airly.jpeg

Załączniki

• Screenshot_20181214-204850_Airly.jpeg
    Screenshot_20181214-204850_Airly.jpeg
    50 KB · Wyświetleń: 384
reklama
Ja mam astmę nabyta około 6 lat temu. Nigdy nie pogodziłam się z tymi inhalatorami. Pewnego dnia zabrakło czasu na alergologa, astma nie nawracała i przez 2 lata z groszem był spokój. Teraz zaatakowała że zdwojoną siła i niestety teraz mamy w zachodniopomorskim wilgotny okres który mi nie służy:)

Do góry