reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Niee, dzisiaj tylko spożywka. Zawsze w sobote robimy większe zakupy. A tak z innej beczki - ostatnio dzwonił do mnie stary znajomy z pracy i pochwalił mi się, że jego żona jest w 36 tygodniu. Był tak podekscytowany, opowiadał mi wszystko z najdrobniejszymi szczegółami i wszystko co sobie zaplanował, i ogólnie tak się cieczyl że geba mu sie nie zamykała, i ze zabral swoja żone na termy zeby sobie odppczela. Widzicie, jednak chodzą po tym świecie wyjątki [emoji14] nawet sie nie odzywalam o tych termach, bo by mi pokazał gdzie jest lazienka i moge sobie wody napuscic do wanny :D
A może mogłaś wspomnieć. Pokazać mu jak może być i jak się z tym wszystkim czujesz.

reklama
Ma może któraś z Was pas ciążowy i nosi? Pomyślałam żeby sobie taki kupić bo ta moja miednica dokucza, a o dłuższych spacerach to już w ogóle nie ma mowy. Ledwo po córkę do przedszkola chodzę :/

Kobitki jak to jest ze znieczuleniem u dentysty w czasie 2 trymestru? Strasznie mi się ząb ukruszyl.a powiem szczerze że panicznie boją się dentysty ( powiedzmy że uraz z dzieciństwa).
Dentysta powinien ci dac bez problemu.
Ja robię sobie jakąś 6 czy 7, nawet nie wiem który z kolei to ząb. I chciał mi ostatnio znieczulic ale wstrzyknac to w środek zęba więc się bałam. Wywiercil ile się dało i zamknął. Czekamy na poród żeby dac znieczulenie w szczękę bo przy zębach dolnych takie się daje. Boję się tej strzykawy..

Dentysta powinien ci dac bez problemu.
Ja robię sobie jakąś 6 czy 7, nawet nie wiem który z kolei to ząb. I chciał mi ostatnio znieczulic ale wstrzyknac to w środek zęba więc się bałam. Wywiercil ile się dało i zamknął. Czekamy na poród żeby dac znieczulenie w szczękę bo przy zębach dolnych takie się daje. Boję się tej strzykawy..
A no to moze dlatego mi tak ta dentystka powiedziaka, bo ta moja osemka jest na dole. Moze wyrwanie to zabieg wymagajacy jakiegos mocniejszego srodka.

Kobitki jak to jest ze znieczuleniem u dentysty w czasie 2 trymestru? Strasznie mi się ząb ukruszyl.a powiem szczerze że panicznie boją się dentysty ( powiedzmy że uraz z dzieciństwa).
2, 3 trymestr można znieczulenie bez adrenaliny [emoji846] Swoją drogą też mi się ukruszył. Ledwo wyleczyłam zęby po poprzedniej ciąży (zresztą w ciąży też chodziłam) i znów coś się dzieje [emoji57]

Miłego weekendu dziewczyny [emoji3526] Ja mam listę bez końca, co muszę ogarnąć. Sprzątanie, gotowanie, zakupy, prezenty. A weny brak.

A może mogłaś wspomnieć. Pokazać mu jak może być i jak się z tym wszystkim czujesz.
No może i tak, ale już zostawie to na nowy rok, narazie udało mi sie wynegocjowac zakup zmywarki :D i musimy ja wbudowac w kuchnie którą zrobiliśmy pół roku temu, trochę daliśmy ciała z tym.. Ale mam ciasna kuchnie i uznałam, że damy rade, a teraz to mnie szlag trafia i trzeba to przerobić żeby ja wcisnać :p

reklama
No może i tak, ale już zostawie to na nowy rok, narazie udało mi sie wynegocjowac zakup zmywarki :D i musimy ja wbudowac w kuchnie którą zrobiliśmy pół roku temu, trochę daliśmy ciała z tym.. Ale mam ciasna kuchnie i uznałam, że damy rade, a teraz to mnie szlag trafia i trzeba to przerobić żeby ja wcisnać :p
Ja z nadzieją na wynegocjowanie w przyszłości zmywarki z narzeczonym, tak kazalam zrobic kuchnie że jedna szafka jest na wymiar zmywarki i wszystkie podłączenia są przygotowane. Także czekam tylko na argument że " z chęcią by kupił ale brak podłączenia i meble które szkoda niszczyc"[emoji16][emoji6]

Do góry