reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

I wiecie co? Kupiłam płyn Lacibios Femina Pregna, w piątek profilaktycznie wzięłam Lactovaginal, a teraz czuję, że coś mnie swędzi :( to możliwe jest? Czy już sobie wmawiam?
Jutro mam wizytę na szczęście.
Czasami tak bywa, wszystko zalezy od tego jakie masz ph. Ja osobiście nie mogę używać płynów do higieny intymnej z Pl. Tylko 1 norweska firma ma płyn o odpowiednim dla mnie ph.

reklama
I wiecie co? Kupiłam płyn Lacibios Femina Pregna, w piątek profilaktycznie wzięłam Lactovaginal, a teraz czuję, że coś mnie swędzi :( to możliwe jest? Czy już sobie wmawiam?
Lactovaginal dla mnie okazał się najgorszym z najgorszych probiotyków. Miałam ogromne problemy po laparoskopii więc kupiłam to z myślą że nie zaszkodzi a pomoze. Przypłaciłam swędzeniem i plamieniem.
Kup sobie tamtum rosa, rozrabiam w plastikowej butelce trochę wyższe stężenie i używam zewnętrzne. Mi na początku ciąży bardzo pomogło.
Dodam że tamtum rosa można kupić na sztuki, jest w saszetkach. Na początek trzy sztuki wystarczą.
Do mycia na co dzień używam Lactacyd Femina. W przypadku płynów do higieny to już każda z nas musi sobie sama dopasować.

Ostatnia edycja:
Lactovaginal dla mnie okazał się najgorszym z najgorszych probiotyków. Miałam ogromne problemy po laparoskopii więc kupiłam to z myślą że nie zaszkodzi a pomoze. Przypłaciłam swędzeniem i plamieniem.
Kup sobie tamtum rosa, rozrabiam w plastikowej butelce trochę wyższe stężenie i używam zewnętrzne. Mi na początku ciąży bardzo pomogło.
Dodam że tamtum rosa można kupić na sztuki, jest w saszetkach. Na początek trzy sztuki wystarczą.

Ale ja Lactovaginal używałam wielokrotnie i nigdy nie było problemu. Nawet teraz w 6tc miałam leki i stosowałam Lactovaginal, było ok.

Ja do tej pory używałam mydła glicerynowego. Było ok, a ja chciałam lepiej :)

Ostatnia edycja:
Może płyn nie pasuje. Ja przed ciążą nie stosowałam żadnych płynów, nic. Kiedyś spróbowałam to od razu pojawiło się swędzenie i pieczenie. Rzuciłam to w cholere. I w ciąży teraz też nie. Dopiero jak zaczęło mnie swędzieć to kupiłam iladian pregna. A się bałam że będzie jeszcze gorzej. Ale na szczęście przeszło wszystko. No ale smarowałam też 3 dni clotrimazolu.m dziewczyny mi tu poleciły i położna potwierdziła. Także wydaje mi się, że płyn Ci nie siadł. Zwłaszcza, że stosowałaś coś innego.

Dzień dobry [emoji4] mnie wzięło na świąteczne porządki i sobie piore i wieszam firanki ale chyba mi zejdzie z tym cały dzień [emoji23] zwłaszcza że młody pomaga jak umie [emoji23] miłego dnia [emoji8]

Ja używałam ziaji co najlepsze jeszcze twarz nią myje. Ale po kolejnej infekcji kupiłam w aptece pregna coś tam dla kobiet w ciąży i w czasie połogu. Jest prawie bez zapachowy a bardzo świeżo się po nim czuje.

Ps na piatek zapisałam się na USG 3d :)

reklama
Do góry