reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja już raz pisałam że przy niektórych tematach warto swoją opinię wyrazić a nie narzucac nikomu swojego zdania, bądź co gorsze krytykować. Szkoda że zawsze w koło takich tematów i kłótni pojawia się te same osoby, dziewczyny trochę empatii i mniej jadu, mamy tutaj szukać wzajemnego wsparcia a nie przepychanek i kłótni. A niestety przy takich sytuacjach odechciewa się pisać cokolwiek. Ja nie mam zamiaru szarpać sobie nerwów wdając się w dyskusję które do niczego nie prowadzą. Forum podobno ma być rozrywka i wsparciem, a nie walka na słówka. Byłam na niejednym forum ale tyle jadu co tutaj dawno nie widziałam.

reklama
A tak wracając do ciążowych dolegliwości, od kilku dni kłuje mnie jakby w okolicy prawego jajnika, staram się więcej leżeć ale dziś znowu to czuje. Czy to może być objaw rozciągania macicy? Trochę martwi mnie że czuje to tylko z jednej strony. Miała któraś takie kłucia?
Mnie przez okres jakiegoś tygodnia pobolewala tylko jedna strona w okolicy jajnika i moja dr mówiła że to normalne :)

A co do porodu to u nas na 99% będzie kolejna cc więc co do wsparcia męża podczas porodu sn nie mogę się wypowiedzieć, natomiast u nas w szpitalu tata może być również podczas cesarki co dla mnie było dużym wsparciem a dla niego ogromnym przeżyciem ujrzenie dzidziusia po raz pierwszy :)

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może ☺️ a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju

Jak będzie co pokazać to bardzo chętnie
emoji4.png

Znalazłam taki najprostszy filmik i pewnie będę próbować dodawać jakieś modyfikacje
emoji4.png
Ale fajne. Ciekawa byłam jak to zrobić. Na fejsie widziałam, że pełno jest takich skrzatów i się zastanawiałam czy trudno to zrobić.

A co do porodu to mój mąż od razu mi powiedział, że chce być ze mną. Nie wiem jak to będzie to mój 1 poród. Nie mam pojęcia czy mi bardziej pomoże czy wkurzać będzie :p on w ogóle jest jakiś.. Dziwny. Ja chodzę i się zadręczam tymi torbielami a on zadowolony i się wszystkim chwali, że będzie miał syna. Jak się go pytam czy słyszał co lekarz powiedział, to mi mówi, że tak i że wszystko będzie dobrze. Może i lepiej że jest tak nastawiony. Dwóch przymułów nam nie trzeba :p

Życzę Wam udanego dnia :)

Co do dolegliwości ciążowych to u mnie powoli zaczynają się atrakcje z ciśnieniem. Ma któraś z was problemy z nadciśnieniem? U mnie ostatnio skoki ciśnienia w ciągu 5 min że 157/90 na 125/75 gdzie moja norma to 135/80. Kiepsko się przy tym czuję. Zastanawiam się czy to jakaś kumulacja zmęczenia ostatnie dni miałam bardzo aktywne czy już czas na leki?

Ja pamietam jak byłam na porodówce pierwszy raz... u nas nie było problemu z tym żeby A. był ze mna. Ale do dziś nie zapomnę jego wzroku i tej bezradności wyrysowanej na twarzy jak ja traciłam siły a on widział ze mnie bolało i nie mógł mi pomoc. Jak później rozmawialiśmy to powiedział ze myślał ze „widoki” go odstrasza ale nie to było najgorsze, wręcz to był pikuś w porównaniu z tym ze nie był w stanie w jaki kolwiek sposób uśmierzyć tego bólu tylko „mógł trzymać mnie za rękę”...
Mój dokładnie tak samo to odczuł. Ale w czasie porodu też cały czas mówił zaraz za położna "dasz radę ", "no jeszcze raz", "jeszcze trochę " itp :D a Co najlepsze dałam mu telefon żeby robił zdjęcia małemu i takim to sposobem nie mam żadnego bo mówił że "nie robił zdjęć bo się patrzył " :D:D

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może ☺️ a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju
Nie wiem czy o takie dryganie ci chodzi ale to może czkawka? Bardzo fajnie ja czuć i jest czymś naturalnym i częstym :) bo jak calkowicie pojedynczo to może kopniaki.

reklama
Do góry