reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Chciałam pogodzić obie grupy-pro i anty-lekowe ;) byłam właśnie u lekarza na takiej zwykłej wizycie i moja morfologia przez miesiąc ani drgnęła :( a łykam żelazo, ale dodatkowo tez jem wszystko co mogłoby mi pomoc, i nic...nawet jeszcze trochę gorzej jest. Lekarka mi zmieniła lek, może to coś da.
A co brałaś i co teraz bd brała?

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może [emoji3526] a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju
To uczucie to czkawka. [emoji4] jak maleństwo się urodzi to na początku też będzie ją często miewać.

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może [emoji3526] a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju
Ja biorę zelazo Ferrum Lek bo niestety poziom Ferrytyny utrzymuje się u mnie poniżej normy.. powolutku coś tam ostatnio drgnęło na wynikach więc chyba jest jakiś progres.
Problemów w wc nie mam ale to pewnie dlatego, że jem bardzo dużo owoców.. jabłka, gruszki i ostatnio must have mandarynki [emoji177]

Uff ciężko nadrobić przy gorących wymianach zdań:p
Ktoś pytał o biegunkę, ja miałam przez tydzień ale u lekarza nie byłam. Dieta i probiotyki nie pomagały więc chwycilam sie ostatniej deski ratunku, jaka zadziałała u mojego M w jeden dzień. Puszka Coca-Coli, normalna, nie wygazowana. Po pewnym czasie była taka rewolucja w jelitach ze myślałam ze z WC nie wyjde, ale od tego czasu koniec, zjadlam później cos a la zupę z marchewki ryżu i ziemniaków razem z grzankami i ja ręką odjął.
Byłam dzisiaj na wizycie zwykłej, serduszko bije malutkiej super, za ponad tydzien glukoza i kolejna wizyta dopiero w styczniu:)
Jedyną nowością jest badanie na chlamydie, nie wiem czy w Polsce jest zalecane, dziś mi polozny tłumaczył ze w zeszły piątek weszło im z rządu i od dzisiaj miał zacząć dawać skierowania juz. Dostalam taką małą ampulke z płynem i patyczek i mam sobie pobrać sama próbkę i przynieść przy okazji robienia glukozy.
Kupiłam tez juz kilka rzeczy do szpitala bo dostaje kupony ze znizkami w drogeri wiec odrazu skorzystalam, -30% albo np -3 euro to szkoda odpuścić:p mój M jak to rozpakowywal to tylko slyszalam jak pod nosem mruczy 'uhmmm pieluszki, zaczyna sie' :D

Heh pewnie się dzidzia bała :)
Mnie też znowu czeka dentysta. Leczy mi zęba etapami przez ciążę.
Dziewczyny a to Wam tak zęby zaczęły się psuć w ciąży czy nie wyleczone po prostu?
Ja się właśnie przymierzam wybrać do kontroli.

Ja biorę zelazo Ferrum Lek bo niestety poziom Ferrytyny utrzymuje się u mnie poniżej normy.. powolutku coś tam ostatnio drgnęło na wynikach więc chyba jest jakiś progres.
Problemów w wc nie mam ale to pewnie dlatego, że jem bardzo dużo owoców.. jabłka, gruszki i ostatnio must have mandarynki [emoji177]
U mnie też mandarynki schodzą kilogramami łącznie z pomarańczami :)

reklama
Do góry