reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja już raz pisałam że przy niektórych tematach warto swoją opinię wyrazić a nie narzucac nikomu swojego zdania, bądź co gorsze krytykować. Szkoda że zawsze w koło takich tematów i kłótni pojawia się te same osoby, dziewczyny trochę empatii i mniej jadu, mamy tutaj szukać wzajemnego wsparcia a nie przepychanek i kłótni. A niestety przy takich sytuacjach odechciewa się pisać cokolwiek. Ja nie mam zamiaru szarpać sobie nerwów wdając się w dyskusję które do niczego nie prowadzą. Forum podobno ma być rozrywka i wsparciem, a nie walka na słówka. Byłam na niejednym forum ale tyle jadu co tutaj dawno nie widziałam.

reklama
A tak wracając do ciążowych dolegliwości, od kilku dni kłuje mnie jakby w okolicy prawego jajnika, staram się więcej leżeć ale dziś znowu to czuje. Czy to może być objaw rozciągania macicy? Trochę martwi mnie że czuje to tylko z jednej strony. Miała któraś takie kłucia?
Mnie przez okres jakiegoś tygodnia pobolewala tylko jedna strona w okolicy jajnika i moja dr mówiła że to normalne :)

A co do porodu to u nas na 99% będzie kolejna cc więc co do wsparcia męża podczas porodu sn nie mogę się wypowiedzieć, natomiast u nas w szpitalu tata może być również podczas cesarki co dla mnie było dużym wsparciem a dla niego ogromnym przeżyciem ujrzenie dzidziusia po raz pierwszy :)

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może ☺️ a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju

Jak będzie co pokazać to bardzo chętnie
emoji4.png

Znalazłam taki najprostszy filmik i pewnie będę próbować dodawać jakieś modyfikacje
emoji4.png
Ale fajne. Ciekawa byłam jak to zrobić. Na fejsie widziałam, że pełno jest takich skrzatów i się zastanawiałam czy trudno to zrobić.

A co do porodu to mój mąż od razu mi powiedział, że chce być ze mną. Nie wiem jak to będzie to mój 1 poród. Nie mam pojęcia czy mi bardziej pomoże czy wkurzać będzie :p on w ogóle jest jakiś.. Dziwny. Ja chodzę i się zadręczam tymi torbielami a on zadowolony i się wszystkim chwali, że będzie miał syna. Jak się go pytam czy słyszał co lekarz powiedział, to mi mówi, że tak i że wszystko będzie dobrze. Może i lepiej że jest tak nastawiony. Dwóch przymułów nam nie trzeba :p

Życzę Wam udanego dnia :)

Co do dolegliwości ciążowych to u mnie powoli zaczynają się atrakcje z ciśnieniem. Ma któraś z was problemy z nadciśnieniem? U mnie ostatnio skoki ciśnienia w ciągu 5 min że 157/90 na 125/75 gdzie moja norma to 135/80. Kiepsko się przy tym czuję. Zastanawiam się czy to jakaś kumulacja zmęczenia ostatnie dni miałam bardzo aktywne czy już czas na leki?

Ja pamietam jak byłam na porodówce pierwszy raz... u nas nie było problemu z tym żeby A. był ze mna. Ale do dziś nie zapomnę jego wzroku i tej bezradności wyrysowanej na twarzy jak ja traciłam siły a on widział ze mnie bolało i nie mógł mi pomoc. Jak później rozmawialiśmy to powiedział ze myślał ze „widoki” go odstrasza ale nie to było najgorsze, wręcz to był pikuś w porównaniu z tym ze nie był w stanie w jaki kolwiek sposób uśmierzyć tego bólu tylko „mógł trzymać mnie za rękę”...
Mój dokładnie tak samo to odczuł. Ale w czasie porodu też cały czas mówił zaraz za położna "dasz radę ", "no jeszcze raz", "jeszcze trochę " itp :D a Co najlepsze dałam mu telefon żeby robił zdjęcia małemu i takim to sposobem nie mam żadnego bo mówił że "nie robił zdjęć bo się patrzył " :D:D

Dziewczyny które przyjmują żelazo? Jak samopoczucie? Wydaje mi się że mój układ pokarmowy niezbyt dobrze reaguje, do tego wizyta w w WC raz na 3 dni...

Co do porodu mój od samego poczatku mówił że będzie bo chce, ja sobie nie wyobrażam inaczej. W szpitalu w którym chce rodzić stawiają na porodu rodzinne a położne są super ale ja przy mezu czuje się bezpiecznie i jakoś zawsze mi wszystko przechodzi

Mój mały wczoraj tak wariował że aż byłam w szoku że tyle może ☺️ a macie czasem takie uczucie jakby dzieciątko Drygało? Ale tak pojedynczo.

W weekend zrobiłam pierwsze grubsze zakupy tzn kupiłam łóżeczko i wanienkę a dziś meble do pokoju
Nie wiem czy o takie dryganie ci chodzi ale to może czkawka? Bardzo fajnie ja czuć i jest czymś naturalnym i częstym :) bo jak calkowicie pojedynczo to może kopniaki.

reklama
Do góry