Cześć wszystkim tylko weekend mnie nie było na forum a tu tyle stron nie wiem kiedy to przeczytam. Niedziela była super od rana las szukanie ruin fabryki amunijcj w Nowogrodzie Bobrzanskim.) Uwielbiamy takie klimaty) Obiad z rodzicami i kino z mamą wieczorem dawno nigdzie nie byłam od początku ciąży ciągle w domu. A dzisiaj wizyta u gin zobaczymy co tam słychać u fasolki
reklama
MamusiaDzidziulka
Fanka BB :)
Też dzisiaj robiłam badania.
Byłam u lekarza, bo trochę jednak niepokoiły mnie te bóle brzucha. Na miesiączkowe mówił, żeby brać Spazmolinę. Szyjka 4,2. Mam wadę macicy, więc czasem się trzęsę. Syn waży 353g a dzisiaj wg om 19t3d. Na połówkowe za tydzień 5 grudnia, bo dzisiaj synek nie był idealnie ułożony.
U mnie mąż od początku angażuje się w ciaży. Kiedyś z rana dawał mi jednego buziaka, teraz zawsze dwa gada do brzucha, głaszcze i ogarnia wszystko w domu, narzekać nie mogę dość ma tylko jak po raz setny pytam czy wszystkp będzie dobrze
Ja farbuję ziołową farbą herbatint.
Byłam u lekarza, bo trochę jednak niepokoiły mnie te bóle brzucha. Na miesiączkowe mówił, żeby brać Spazmolinę. Szyjka 4,2. Mam wadę macicy, więc czasem się trzęsę. Syn waży 353g a dzisiaj wg om 19t3d. Na połówkowe za tydzień 5 grudnia, bo dzisiaj synek nie był idealnie ułożony.
U mnie mąż od początku angażuje się w ciaży. Kiedyś z rana dawał mi jednego buziaka, teraz zawsze dwa gada do brzucha, głaszcze i ogarnia wszystko w domu, narzekać nie mogę dość ma tylko jak po raz setny pytam czy wszystkp będzie dobrze
Ja farbuję ziołową farbą herbatint.
Biegi- to nasze drugie dziecko więc raczej mąż zdaje sobie sprawę z tego, że siedzi tam żywa istotka. On ma jakiś kryzys ostatnio, chodzi obrażony jak dzieciak jakiś. Muszę to chyba przetrwać po prostu, ale denerwuje mnie to, że jestem w jednym z najważniejszych okresów w życiu i muszę być z tym sama
Natalia91
A myślałam że ja mam późno połówkowe [emoji3] to który u Ciebie tydzień?Ja już w domu po wizycie i wszystko ok z niunią. Siedzi sobie pupką na pęcherzu i stąd tak wędruję do łazienki co chwilę. Na półówkowe umówiliśmy się na 21.12 powiedział, że lepiej będzie widać wszystkie narządy. Po drodze wstąpiłam do lidla z myślą, że może znajdzie się jakiś zestaw bodziaków, a tam armagedon ludzie robili przez ręczniki. Masakra nie lubię takiej popychaniny.
Jeśli chodzi o fryzjera to stwierdziłam, że sobie podaruję na ten czas. Ostatnie farbowanie miałam we wrześniu w zbliżonym kolorze do mojego właśnie z tą myślą
Powodzenia. Trzymam kciuki
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty. Będzie dobrze!
Ja po wizycie Leo ma jajka jak dzwony więc na 1000% jest chłopak [emoji7]
I ruchliwy mega chociaż dał się zbadać dokładnie ale lekarz mówi że połówkowe takie z prawdziwego zdarzenia to będą tego 13.12 [emoji4]
No i waży 227 gram lekarz mówi że kruszynka po mamie [emoji6][emoji1]
A co najfajniejsze ten mój mały urwis główkę ma już nad moim pempkiem i to dosyć wysoko [emoji28]
kb.karola90
A u Ciebie który tydzień?A myślałam że ja mam późno połówkowe [emoji3] to który u Ciebie tydzień?
I ruchliwy mega chociaż dał się zbadać dokładnie ale lekarz mówi że połówkowe takie z prawdziwego zdarzenia to będą tego 13.12 [emoji4]
A co najfajniejsze ten mój mały urwis główkę ma już nad moim pempkiem i to dosyć wysoko [emoji28]
Wszystkim Dziewczynom i Maluszkom gratuluję udanych wizyt
Natalia91
U mnie 18t5d [emoji4]A u Ciebie który tydzień?
Wszystkim Dziewczynom i Maluszkom gratuluję udanych wizyt
Anacoco
Natalia my chyba jesteśmy w podobnym wieku ciąży z tego co kojarzę. Dzisiaj u mnie jest 18+5tc. A doktorkowi chyba coś się pomyliło bo jak sprawdzałam to 21 grudnia będę już po 22tc, więc przesunę wizytę. Po za tym mój mi właśnie oznajmił, że wtedy będzie impreza firmowaA myślałam że ja mam późno połówkowe [emoji3] to który u Ciebie tydzień?
Co do wagi maleństwa to moja 300gr i najpierw się przeraziłam, a później już uspokoiłam, że wszystko ok. No wariatka jestem
Natalia my chyba jesteśmy w podobnym wieku ciąży z tego co kojarzę. Dzisiaj u mnie jest 18+5tc. A doktorkowi chyba coś się pomyliło bo jak sprawdzałam to 21 grudnia będę już po 22tc, więc przesunę wizytę. Po za tym mój mi właśnie oznajmił, że wtedy będzie impreza firmowa
Co do wagi maleństwa to moja 300gr i najpierw się przeraziłam, a później już uspokoiłam, że wszystko ok. No wariatka jestem
U mnie bylo ostatnio 260g dlaczego po 22tyg to za pozno?
reklama
Natalia_92
Ja dzisiaj miałam spontaniczna wizytę u lekarza. Wczoraj wieczorem był już wynik wymazu i było napisane, że wyhodowano bakterie Lactobacillus speccies (+++). Oczywiście na początku mega się przestraszylam, ale wyczytałam w necie, że są to prawidłowe. Ale że akurat było na dzisiaj wolne miejsce do mojej gin to skorzystałam i się umówiłam. Okazało się, że nie mam co się stresować. A co najlepsze, paciorkowca póki co nie mam. Probiotyki dały radę przy okazji posłuchalam serduszka, więc jestem spokojna.
Nawet zrobiłam dzisiaj pierwsze zakupy. W pepco udało mi się kupić body nawet za 4,99 zł
Nawet zrobiłam dzisiaj pierwsze zakupy. W pepco udało mi się kupić body nawet za 4,99 zł