reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja juz po laboratorium, 90zl poooszlo. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Zaluje, ze na moja nie pojdzie ze mna maz. Mamy od siebie miesiac urlopu :D jest na poligonie, polezy troche w krzakach to zrozumie jak kocha swoja wspaniala zone hahaha ;)
I łóżko...[emoji23][emoji23][emoji23]
Kciuki za wyniki. Mam nadzieję że nie będzie żadnych kwiatów w tych wynikach...

reklama
Ja tez się muszę umówić, miałam w czerwcu robione sombre, ale już tak odroslo ze nie wyglada dobrze :/ a moja fryzjerka napisała na fb ze już powoli zaczyna brakować terminów na grudzień...

Ja farbuje sama. Farby fryzjerskie w moim kolorze splukuja sie w tydzien niestety.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Ja miałam włosy rozjasniane ale ostatnio wzielam zwykłą farbę słabsza i odrost sie wyrównał z reszta włosów i jednocześnie teraz z moim kolorem wiec nie wygląda to tragicznie ale przydaloby sie cos zrobić w końcu bo juz ze 3 miesiące mijają.

Dzień dobry dziewczyny!
A ja wczoraj w koncu poczulam pierwszego kopniaka :) i nie tak jak wczesniej jakies laskotanie, czy pecherzyki powietrza, ale solidny kop. Nie moglam sie wieczorem ulozyc i w koncu polozylam sie na brzuchu, a tu nagle "puk,puk" ;) i tego nie mozna bylo pomylic z jelitami czy czyms innym. Za chwile znowu. Tak jakby ktos tam chcial powiedziec "matka, ale wez na mnie nie lez" :D z wrazenia potem nie moglam zasnac.
To jest piękne uczucie, pierwszy kopniak :) bardzo.wzruszające
Hej kobietki! Wreszcie Was doczytałam, a miałam chyba z 20 stron!
Jeżeli chodzi o tematy z łykaniem magnezu to ja też mam zalecenie 3x2 ale zazwyczaj łykam 4-5 dziennie, bo nie czuje potrzeby łykania aż sześciu. Jeżeli czujecie, że chcą Was łapać skurcze nóg czy gdziekolwiek indziej, to sam magnez nie wystarczy, musi to być magnez+potas. Mi ginekolog kazał brać Asparginian.

Mam do Was pytanie w sprawie wizyt u fryzjera- czy rozjaśniać włosy też można ? Bo ja mam blond włosy i chciałam sobie teraz zamiast całości to jakieś blond pasemka strzelić, ale czy można rozjaśniać?

U mnie jakiś kryzys w małżeństwie. Mamy z mężem od tygodnia ciche dni, mąż śpi w salonie [emoji20] staram się tym nie przejmować, ale wiadomo, jest ciężko. Chyba i ja i on się zaparliśmy i żadne nie chce odpuścić.

Pchełka- jak tam u Was ?
U nas z kolei ostatnio czesciej sie sprzeczamy o zupelne pierdoly, chociaz i tak mam.wrazenie, ze w pierwszej ciąży mialam wiecej humorkow. Oby sie miedzy Wami szybko.poprawilo ;)
Powodzenia! Wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

Ja mam połówkowe o 14. Mąż wziął urlop żeby iść ze mną zobaczyć co tam w tym brzuchu jest.

A od 2óch dni czuję ruchy! Tzn. wiecie takie przelewanie ale mocne i to zawsze około godziny 22 i jak leżę na plecach. Wczoraj przez cały film miałam rękę na brzuchu i się ekscytowalam :)

Dziewczyny co mają dziaiaj wizyty i połówkowe powodzenia! Wierzę, że to bedzie dobry dzień :)
Super! Zdaje sie, ze w polowie ciazy to czesto w godzinach poznowieczornych i noca czuc najmocniej. Ja chodze bardzo pozno spac, to jak juz sie poloze do lozka na plecach to mam prawdziwe zapasy w brzuchu :D

Ja tez się muszę umówić, miałam w czerwcu robione sombre, ale już tak odroslo ze nie wyglada dobrze :/ a moja fryzjerka napisała na fb ze już powoli zaczyna brakować terminów na grudzień...
Ja się zapisałam w sierpniu na polowe listopada
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ja już w domu po wizycie i wszystko ok z niunią. Siedzi sobie pupką na pęcherzu i stąd tak wędruję do łazienki co chwilę. Na półówkowe umówiliśmy się na 21.12 powiedział, że lepiej będzie widać wszystkie narządy. Po drodze wstąpiłam do lidla z myślą, że może znajdzie się jakiś zestaw bodziaków, a tam armagedon ludzie robili przez ręczniki. Masakra nie lubię takiej popychaniny.
Jeśli chodzi o fryzjera to stwierdziłam, że sobie podaruję na ten czas. Ostatnie farbowanie miałam we wrześniu w zbliżonym kolorze do mojego właśnie z tą myślą ;)

Czekam na nasze badanie połówkowe jak na szpilkach :) trzymajcie kciuki, bo to jest ten dzień gdy dowiem się czy dziecko odziedziczyło wadę po mnie czy nie :)
Powodzenia. Trzymam kciuki :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty. Będzie dobrze! :)

reklama
Ja z rana już po polowkowych, wszystko dobrze

Potwierdził się drugi syn, na dodatek tak ruchliwy jak brzuszek więc zapowiada się ciekawie. Śmiejemy się, że będzie mega ciężko, albo ja się sobą zajmą to będzie mega, brzydko mówiąc, rozpierdziel :-) :)

Powiem Wam, że denerwują mnie te wizyty. Moja lekarka ostatnio mało mówi A ten lekarz to już Wogole tragedia... co się dowiedziałam, to się sama zapytałam.. Jeszcze pytam o zdjęcie, bo ostanie mam zaraz z poczatkow chyba z 11 tygodnia, a on że nie daje bo 'konsultanci' nie każą dawać , cokolwiek to znaczy :wściekła/y: jak moja lekarka powie mi tak samo w piątek to w ogóle pamiątki ni będzie.. ehh

Mi narazie waga się trzyma , nie odmawiam sobie nic, ale też mniejsze porcje jem, bo inaczej się źle czuje . I ciągle mam ochotę na lody, więc moje dziecko korzysta ;)

Do góry