Hej hej
Jestem już w domu po ponownym usg połówkowym
Przed wyjściem porozmawiałam sobie ładnie z synkiem i poprosiłam Go o współpracę
i kochany posłuchał mamusę
więc jest nadzieja, że dziecko będzie grzeczne i ułożone już zaraz po samym urodzeniu
Wypiłam też sok z 2 pomarańczy i to pomogło
Dzisiaj bardzo ładnie było widać przełyk i cały układ pokarmowy
nawet widziałam jak Gabrielek pije
cudowne doświadczenie móc obserwować co robi Maleństwo
Ponownie dzisiaj lekarka zbadał wszystkie narządy , przepływy , zbadał łożysko i szyjkę
Wszystko jest w najlepszym porządku
Dzisiaj szyjka miała 5,1 cm więc jestem spokojna. Ruchy synka powinnam zacząć czuć w przeciągu 2-3 tygodni. Musiałam się jeszcze raz dokładnie dopytać lekarki o wagę i długów dziecka, bo wczoraj się mąż ze mną troszkę sprzeczał
ale oczywiście miałam rację
Mały ma prawie 22 cm i prawie 250g. Wszystko jest w normie. Lekarka nie kazała porównywać wymiarów dziecka z koleżankami , bo każda ciąża jest inna i każde dziecko przybiera i rośnie we własnym tempie. Ja przez cukrzycę i tak będę z pewnością mieć troszkę większe dziecko przy urodzeniu niż zdrowe kobiety.
Dziś Mały rozłożył nóżki i lekarka zrobiła specjalne zdjęcie dla tatusia na potwierdzenie męskości
Jestem bardzo, ale to bardzo szczęśliwa, że z Maleństwem wszystko jest dobrze, że jest zdrowy. A nosek ma identyczny jak córcia
Oczywiście mąż widzi już 100% podobieństwo do siebie
więc już nic do opisu wyglądu nawet nie śmię dodawać
a że mąż jest przystojny to nawet nie będę się z Nim kłócić , że tym razem się myli
W weekend wyciągnę sobie dokumentację z ciąży z córcią i porównam wymiary maluszków na tym etapie
sama jestem ciekawa jak to wyglada
Miłego dnia kochane