reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja sie do szkoły rodzenia też wybieram ale nie mogę się zdecydować gdzie rodzić a chciałam iść tam gdzie finalnie wyląduje, pierwsze dziecko a ja jestem zupełnie zielona więc przyda mi się jakikolwiek kurs :)

Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić... :( :(
przyrost bety jest nieprawidłowy, wartość też niska. lekarz pewnie swoje założenie ma, dlatego nic Ci nie dał. Ja obstawiam, że to ciąża biochemiczna. kilka z nas pewnie taką miało, ja np. miałam. Powtorz betę. I daj znać co wyszło.

nie obawiaj się, bierzesz już tylko te tabletki dla zdrowia psychicznego, one już nic nie dają, od około 18 tc twoje łożysko jest już super wykształcone i produkuje progesteron.

Jesli lekarz kazał do 20 to nie ma sie czym martwic. Wie co robi. Ale np przy macicy dworoznej bierze sie luteine cala ciaze. Myslalam tak jak Ty, ze wystarczy az lozysko przejmie swoje funkcje.

Jeszcze mialam Was pytac, jak umawialyscie sie do innego lekarza na badanie polowkowe to ono bylo przez brzuch ? Tam nie bedzie tego badania na samolocie tylko na usg jest szyjka sprawdzana prawda ? Nie wiem nawet czy mam o tym spojeniu tam mowic, czy czekac na wizyte u swojego lekarza.

Byla ktoras z Was na slasku u dr Rozmus-Warcholinskiej ?

reklama
Jeszcze mialam Was pytac, jak umawialyscie sie do innego lekarza na badanie polowkowe to ono bylo przez brzuch ? Tam nie bedzie tego badania na samolocie tylko na usg jest szyjka sprawdzana prawda ? Nie wiem nawet czy mam o tym spojeniu tam mowic, czy czekac na wizyte u swojego lekarza.

Byla ktoras z Was na slasku u dr Rozmus-Warcholinskiej ?
Polówkowe to już na 99% przez brzuch. Ale szyjke sprawdza tylko dopochwo.

Do góry