reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam
Niestety ja mam straszne problemy z bólami głowy [emoji853] jest to ból bardzo przypominający migrene - głowa mi wtedy strasznie pulsuje. Potrafi mnie boleć co drugi dzień. Nie ma tygodnia bez bólu głowy.

Ja dziś się zapisałam na usg połówkowe. Więc 29.11 mam zwykłą wizytę kontrolną u mojej gin a 30.11 połówkowe w Invicie w Gdańsku. Pamiętam że któraś tutaj odradzała bodajże dr Puzio? Dlatego wybrałam dr Brzóskę, bo tych dwoje lekarzy poleciła moja gin jako bardzo dobrych specjalistów od usg. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
Dzień dobry [emoji4] gratuluję pozytywnych wieści z wczoraj i trzymam kciuki za takie same dzisiaj [emoji1]
U nas wczoraj sypneło śniegiem więc spacer trzeba było zaliczyć a już wieczorem od tego świeżego powietrza zaczęła mnie boleć głowa i taki sam mam też dzisiaj poranek [emoji58]

Kochane witam się szybko z rana. Za pół godzinki wyjeżdżam do szpitala na ponowne usg. Mam tylko nadzieję, że dzisiaj Gabrielek ułoży się dobrze i lekarka będzie mogła zobaczyć przełyk i przepływy w układzie pokarmowym. Wczoraj mały „stał” sobie na główce :-D na samym pęcherzu :-D i nie szło z żadnej strony zobaczyć tego.... Oby dzisiaj bym mniej rozbrykany :-D
Odwiozłam już córcię do szkoły i mam chwilkę wolnego. Zaraz wycisnę sonie soczek z pomarańczki.
Zapytam się również czy są już moje wyniki badań z wczoraj... w szpitalu pobrali mi 3 probówki :surprised: a później w przychodni 1 .... Może już wszytko będzie.
Mój mąż już dzisiaj zaczyna częściowo pakować samochód do PL :baffled: Kiepsko to widzę :-D bo ma sporo do zabrania ...a miejsca nie ma aż tak dużo :-D Jednak On jest genialńy w upychaniu wszystkiego w aucie :-D wykorzysta każdą dziurę :-D
Martwi mnie tylko fakt, że cały tydzień będę sama z córcią, bo moje samopoczucie nie jest najlepsze.... ale nawet nic mężowi nie marudzę, bo by nie pojechał.....
Odezwę się po powrocie ze szpitala.
Miłego dnia i oczywiście mocno trzymam kciuki za wszystkie dzieisjsze wizyty.

@Katika
Skoro wiesz Co lubi to ja bym mu tylko to podawała. Moze w pizzy polubi jakies produkty? To nie jest niezdrowyobiad jak robisz wszystko sama.
Mojej koleżanki syn je tylko frytki a waży tyle co mój prawie 2 latek (tamten ma 4 czy 5 lat). Robiłaś mu badania? Ja bym poszła do innego specjalisty skoro pediatra tylko potrafi patrzeć jak na dziwakow. Problemy z niejedzeniem są częste.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:
Chyba trochę przesadzilas z Tym kurczakiem :p
Ja mialam badania z krwi i moczu raz. W przyszłym tyg dostanę następne skierowanie. A glukoze się robi trochę później, też jeszcze nie miałam.
@Heda ja mam miód z mniszka, sok z owoców i kwiatów czarnego bzu. Sama robiłam a że lubię słodkie to wszystko wypije ;)jak tylko będzie nas coś lapalo to zrobię też ten twój syrop. :)

reklama
Ja w pepco pare razy kupilam leginsy, co sie Mechacily, czy bodziaki i one sie robią nie bardO, ale zmechacone. A najczęściej kupujw na lumpku, a te rzadko się w praniu niszcA
Moje body z pepco też się czasem mechacily ale najorsze że się kurczyly. Były krótkie a szerokie. Beznadzieja. Trzeba zawsze patrzeć w pepco na materiał.

Do góry