reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam
Niestety ja mam straszne problemy z bólami głowy [emoji853] jest to ból bardzo przypominający migrene - głowa mi wtedy strasznie pulsuje. Potrafi mnie boleć co drugi dzień. Nie ma tygodnia bez bólu głowy.

Ja dziś się zapisałam na usg połówkowe. Więc 29.11 mam zwykłą wizytę kontrolną u mojej gin a 30.11 połówkowe w Invicie w Gdańsku. Pamiętam że któraś tutaj odradzała bodajże dr Puzio? Dlatego wybrałam dr Brzóskę, bo tych dwoje lekarzy poleciła moja gin jako bardzo dobrych specjalistów od usg. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
Dzień dobry [emoji4] gratuluję pozytywnych wieści z wczoraj i trzymam kciuki za takie same dzisiaj [emoji1]
U nas wczoraj sypneło śniegiem więc spacer trzeba było zaliczyć a już wieczorem od tego świeżego powietrza zaczęła mnie boleć głowa i taki sam mam też dzisiaj poranek [emoji58]

Kochane witam się szybko z rana. Za pół godzinki wyjeżdżam do szpitala na ponowne usg. Mam tylko nadzieję, że dzisiaj Gabrielek ułoży się dobrze i lekarka będzie mogła zobaczyć przełyk i przepływy w układzie pokarmowym. Wczoraj mały „stał” sobie na główce :-D na samym pęcherzu :-D i nie szło z żadnej strony zobaczyć tego.... Oby dzisiaj bym mniej rozbrykany :-D
Odwiozłam już córcię do szkoły i mam chwilkę wolnego. Zaraz wycisnę sonie soczek z pomarańczki.
Zapytam się również czy są już moje wyniki badań z wczoraj... w szpitalu pobrali mi 3 probówki :surprised: a później w przychodni 1 .... Może już wszytko będzie.
Mój mąż już dzisiaj zaczyna częściowo pakować samochód do PL :baffled: Kiepsko to widzę :-D bo ma sporo do zabrania ...a miejsca nie ma aż tak dużo :-D Jednak On jest genialńy w upychaniu wszystkiego w aucie :-D wykorzysta każdą dziurę :-D
Martwi mnie tylko fakt, że cały tydzień będę sama z córcią, bo moje samopoczucie nie jest najlepsze.... ale nawet nic mężowi nie marudzę, bo by nie pojechał.....
Odezwę się po powrocie ze szpitala.
Miłego dnia i oczywiście mocno trzymam kciuki za wszystkie dzieisjsze wizyty.

@Katika
Skoro wiesz Co lubi to ja bym mu tylko to podawała. Moze w pizzy polubi jakies produkty? To nie jest niezdrowyobiad jak robisz wszystko sama.
Mojej koleżanki syn je tylko frytki a waży tyle co mój prawie 2 latek (tamten ma 4 czy 5 lat). Robiłaś mu badania? Ja bym poszła do innego specjalisty skoro pediatra tylko potrafi patrzeć jak na dziwakow. Problemy z niejedzeniem są częste.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:
Chyba trochę przesadzilas z Tym kurczakiem :p
Ja mialam badania z krwi i moczu raz. W przyszłym tyg dostanę następne skierowanie. A glukoze się robi trochę później, też jeszcze nie miałam.
@Heda ja mam miód z mniszka, sok z owoców i kwiatów czarnego bzu. Sama robiłam a że lubię słodkie to wszystko wypije ;)jak tylko będzie nas coś lapalo to zrobię też ten twój syrop. :)

reklama
Ja w pepco pare razy kupilam leginsy, co sie Mechacily, czy bodziaki i one sie robią nie bardO, ale zmechacone. A najczęściej kupujw na lumpku, a te rzadko się w praniu niszcA
Moje body z pepco też się czasem mechacily ale najorsze że się kurczyly. Były krótkie a szerokie. Beznadzieja. Trzeba zawsze patrzeć w pepco na materiał.

Do góry