reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ale skad byly te ciuszki? Na przyklad z pepco sie czesto mechacą. Ja piore w 40, ale pralam tez i w 90 i 60, jesli z lumpka.
Kupuję bardzo dużo w pepco i nigdy mi się nic nie zmechaciło. Raz bluzka ze smyka już po pierwszym praniu. A piorę różnir, zwykle tryb dziecięce pranie. Ponad 2 godziny, 60 stopni. Tylko 400 wirowanie, bo nie prasuję ;)

Powinnaś bardzo szybko pójść na prywatna wizytę do ginekologa i poprosić o Duphaston lub większa dawkę progesteronu dopochwowo. Sama No spa to za mało. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Na pewno to u nas?

reklama
Mnóstwo stron dziennie teraz produkujecie, a to dopiero połowa przygody! :)
Gratuluję wszystkich udanych wizyt! :) Widzę na wątku połówkowym, że jeśli chodzi o płeć to mamy na razie remis 7:7 +niewiadomą u Mujer :D

U nas jutro zwykła wizyta, połówkowe za tydzień 30.11, wszystko się uspokoiło, wyniki wszystkie dobre, młodego nie czuję jeszcze, jakoś tak beztrosko mi ostatnio i tej ciąży nie odczuwam.

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to u mnie pojawia się po 'przytulaniu', ale robię mały masaż, trzęsę brzuchem w górę i w dół i wszystko wraca do normy.

Wybieram się jutro przed wizytą polować do Lidla (body 5 sztuk 27.99 zł i komplet pościeli 34.99 zł). Jeśli się uda to będzie to mój wyprawkowy debiut. :D Przy okazji dziękuję temu, kto wrzucił informację o tej okazji! :)
Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam

Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam
Wychodzisz w przyszłe mamy i kwietniowe mamy i tam masz wszystkie podgrupy.

Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:

Kupuję bardzo dużo w pepco i nigdy mi się nic nie zmechaciło. Raz bluzka ze smyka już po pierwszym praniu. A piorę różnir, zwykle tryb dziecięce pranie. Ponad 2 godziny, 60 stopni. Tylko 400 wirowanie, bo nie prasuję ;)

Na pewno to u nas?
Ja w pepco pare razy kupilam leginsy, co sie Mechacily, czy bodziaki i one sie robią nie bardO, ale zmechacone. A najczęściej kupujw na lumpku, a te rzadko się w praniu niszcA

Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:
Obciazenie glukoza chyba w okolicach 26 tc? Nie pamietam dokadnie. Ale wiem, ze jeszcze jest czas. Ja norfologie robie co miesiac. A z wedzonym. No ja jem wedliny wędzone. Swojskie.

Ja mam mieć cukier po glukozie po 24 tygodniu, chyba jak nie ma wskazań wtedy się kontrolnie bada.

reklama
Do góry