reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ale skad byly te ciuszki? Na przyklad z pepco sie czesto mechacą. Ja piore w 40, ale pralam tez i w 90 i 60, jesli z lumpka.
Kupuję bardzo dużo w pepco i nigdy mi się nic nie zmechaciło. Raz bluzka ze smyka już po pierwszym praniu. A piorę różnir, zwykle tryb dziecięce pranie. Ponad 2 godziny, 60 stopni. Tylko 400 wirowanie, bo nie prasuję ;)

Powinnaś bardzo szybko pójść na prywatna wizytę do ginekologa i poprosić o Duphaston lub większa dawkę progesteronu dopochwowo. Sama No spa to za mało. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Na pewno to u nas?

reklama
Mnóstwo stron dziennie teraz produkujecie, a to dopiero połowa przygody! :)
Gratuluję wszystkich udanych wizyt! :) Widzę na wątku połówkowym, że jeśli chodzi o płeć to mamy na razie remis 7:7 +niewiadomą u Mujer :D

U nas jutro zwykła wizyta, połówkowe za tydzień 30.11, wszystko się uspokoiło, wyniki wszystkie dobre, młodego nie czuję jeszcze, jakoś tak beztrosko mi ostatnio i tej ciąży nie odczuwam.

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to u mnie pojawia się po 'przytulaniu', ale robię mały masaż, trzęsę brzuchem w górę i w dół i wszystko wraca do normy.

Wybieram się jutro przed wizytą polować do Lidla (body 5 sztuk 27.99 zł i komplet pościeli 34.99 zł). Jeśli się uda to będzie to mój wyprawkowy debiut. :D Przy okazji dziękuję temu, kto wrzucił informację o tej okazji! :)
Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam

Dziewczyny ogromną prośba o o odesłanie linku lub wskazówek jak znaleźć ten wątek polowkowy:/ ja jeszcze jestem przed badaniem Ale jestem takim laikiem że sama nie mogę bo znaleźć;)))
I mam jeszcze jedno pytanie czy któreś z Was towarzyszą permanentne bóle głowy... ja od września mam je średnio 4 x w tygodniu czasem jest tak ciężko że mi psychika siada :/// już zakupiłam sobie nawet detektor tetna żeby próbować sprawdzać maleństwo ...trochę to sciema Ale ha wytrwale sprawdzam
Wychodzisz w przyszłe mamy i kwietniowe mamy i tam masz wszystkie podgrupy.

Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:

Kupuję bardzo dużo w pepco i nigdy mi się nic nie zmechaciło. Raz bluzka ze smyka już po pierwszym praniu. A piorę różnir, zwykle tryb dziecięce pranie. Ponad 2 godziny, 60 stopni. Tylko 400 wirowanie, bo nie prasuję ;)

Na pewno to u nas?
Ja w pepco pare razy kupilam leginsy, co sie Mechacily, czy bodziaki i one sie robią nie bardO, ale zmechacone. A najczęściej kupujw na lumpku, a te rzadko się w praniu niszcA

Dziewczyny a czy normalne jest to że ja nie miałam robionego testu obciazenia glukozą?A krew od poczatku miałam pobraną tylko raz.
I przyznam sie Wam ostatnio co wyczyniłam:zawstydzona/y: poszlismy z mezem do pl sklepu i tak sobie rozmawiamy co na kolacje bedziemy szamac i moim oczą ukazały sie wedzone nózki z kurczaka:) wieki nie jadłam. Więć ba !No i nadszedł czas kolacji jemy jemy ja zjadłam udeczko piekne mięsiste a mój maż do mnie ,,Boże!!! a Ty możesz to jesc??!!,, Ja w szoku maż w szoku! On za tablet ja za komputer...jedni piszą jesc drudzy absolutnie.... Ze strachu i z poczucia winy nie zastanawiajac sie za długo czy wkońcu mogłam czy nie mogłam wymusiłam ,,zwrot,, kurczaczka....ehhh i było po kolacji. ..:zawstydzona/y:
Obciazenie glukoza chyba w okolicach 26 tc? Nie pamietam dokadnie. Ale wiem, ze jeszcze jest czas. Ja norfologie robie co miesiac. A z wedzonym. No ja jem wedliny wędzone. Swojskie.

Ja mam mieć cukier po glukozie po 24 tygodniu, chyba jak nie ma wskazań wtedy się kontrolnie bada.

reklama
Do góry