reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Co do tego duphastonu jak to jest mi lekarka kazała brać do 20 tc i trochę mnie to przeraża odstawić tak z dnia na dzień.

A co do Lidla też chciałam kupić te bodziaki, pościel do łóżeczka i jeszcze ten stanik do karmienia ale znając moje szczęście jak pojadę to już pewnie nic nie będzie :(

reklama
A próbowałaś syrop z mniszka? Dla mnie za słodki Ale maluchy przychodzą z otwartym dziobem jak tylko słoik otwieram. I póki co jeszcze są zdrowe. Bałam się że się zarazą... I tak mi kiepska śpią a jeszcze jakby doszedł katar to masakra by była.. .
Tak mam w domu od teściowej i z mniszka i bzu ale dla mnie to już za słodkie, synek za to też uwielbia :)

Co do tego duphastonu jak to jest mi lekarka kazała brać do 20 tc i trochę mnie to przeraża odstawić tak z dnia na dzień.

A co do Lidla też chciałam kupić te bodziaki, pościel do łóżeczka i jeszcze ten stanik do karmienia ale znając moje szczęście jak pojadę to już pewnie nic nie będzie :(
Ja odstawilam od razu po 1 trymestrze wg zaleceń mojej gin i odpukać wszystko jest okej.

U mnie zadnych. W ogóle nie mam jakiegoś wzmożonego apetytu, ale chyba muszę zacząć się zmuszać do częstszego jedzenia zeby tego mojego małego kurczaka trochę utuczyć. Gdzieś ostatnio czytałam ze trzeba jeść conajmniej 6 jajek dziennie, 0,5 kg tłustego twarogu i tłustej ryby, masło itd. Nie wiem czy bawić się w takie rzeczy czy póki lekarz nie alarmuje to dać sobie siana :p

to ile ten Twoj kurczaczek ma ze musisz ja podtuczyc?:) i w ktorym tyg jestes przypomnij?

Pewnie gbs. Też to mam i niestety to już jest w każdej ciąży. Z synem dostałam antybiotyk 5 godzin wcześniej, bo tyle trwał poród. I miał wysokie crp, infekcje. Z Córką nie zdążyli, tzn. wbijali mi się bezsensu na partych i córka zdrowa. Pytałam lekarza potem po co to robili, to mi powiedział, że takie procedury i żebym potem ich nie oskarżyła. Paranoja...
Czyli na 100% przy tym porodzie znowu musza go podać? Ehh myślałam ze teraz sie obejdzie bez. No trudno

W poniedziałek było 20+6 i 304 g
Byc moze będziesz mieć małą córeczkę, po mamusi, ale jakby co to mi przy synku doradzili dużo leżeć na lewym boku i codziennie zjeść białko jajka bądź 2. W 2 miesiące nadrobił kilogram, tylko ze to było w późniejszych tygodniach ale moze Ci sie przyda. Siebie tuczyc nie musisz napewno:)

Mnie najbardziej boli jak chodzę, czuję się tak jakbym na rowerze jeździła, tak mnie boli pochwa oraz czuję ból na kości łonowej tuż na pochwą i to się nazywa spojenie. Jak mnie wczoraj tam ginek ponaciskał to myślałam, że się nie wyprostuje.
Na szczęście wszystko z szyjka jest oky.

ja na szczescie nie wiem co znaczy ten ból ale jak tylko wyjde z domu i przejde pare metrow to zaraz mam parcie na pęcherz....to jest strasznie uciązliwe...tylko wypatruje toalet bo tak ,,uwielbiam,, publiczne....:errr::zawstydzona/y::sad:

reklama
Cześć dziewczyny. Nie wiem już co mam robić... od 8.11.2018 ciągle plamie, raz zywa krwią, raz plamienie jest brązowe, dodatkowo delikatnie boli mnie brzuch jak na miesiaczke ale tutaj 1/2 nospa pomaga. Robiłam test - pozytywny. Beta 16.11 - 13.94 u/l, kolejna 19.11 - 22.24 u/l. Lekarz rozklada ręce bo nie wie jaka jest przyczyna plamienia... pomóżcie, bo nie wiem co mam robić... :( :(
Powinnaś bardzo szybko pójść na prywatna wizytę do ginekologa i poprosić o Duphaston lub większa dawkę progesteronu dopochwowo. Sama No spa to za mało. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Do góry