reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Czy na takim etapie ciąży spaniem na brzuchu mogę malucha uszkodzić?
Nie potrafię przestawić się:( zasypiam na lewym boku, budzę się rozwalona na brzuchu, następnie ten brzuch długo długo boli :(
Może kup poduszkę rogala do spania. Jak Cię boli później ten brzuch to musisz jakoś kombinować.

reklama
Ale mnie dzisiaj syn od rana wkurza. Jęczy i jęczy i jęczy... Do tego bałagan mają w pokoju i nie śpieszno im sprzątać. Cierpliwości!!!

Kciuki za wizyty!

Ps. znacie jakiś dobry krem na bardzo suchą skórę? Najlepiej bez syfów w składzie. U mnie masakra. Poliki suche, czerwone, z krostami, swędzą mnie, powieki też wysuszone... no nigdy nie miałam takich problemów.

Ooooo i wreszcie temat, w którym mogę doradzić:).
Na suchą, swędząca skórę fajne są apteczne kremy alantan dermoline. Są różne np niebieski jest taki lekki, jest też dla alergików. Kosztują rzędu 8 zł a dają naprawdę ulgę. ;)

Jesteśmy po wizycie. Dziekujemy za wszystkie kciuki :* Wizyta trwała jakieś 40 minut, moja mama w poczekalni dostała juz prawie zawału :D
Ale WSZYSTKO JEST OK :D
Szewek trzyma, szyjka 2,8-2,9 cm. Lejkiem kazał się lekarz wcale nie przejmować bo taki lejek to ponoć nie lejek jak to stwierdził :)
Synuś urósł od piątku 30g :D doktor się śmiał ze dziecko nam rośnie jakimś własnym tempem :D
Jestem przeszczęśliwa :D i mega zmęczona bo oczywiście pół nocy nie spałam :)

Mnie też czasem bolą w okolicy miednicy kości, szczególnie jak trochę poleżę i bezpośrednio po wstaniu boli przez pierwsze kilka kroków. Jestem wtedy jak z drewna
emoji12.png
albo jeszcze boli jak się za dużo nachodzę. W pierwszej ciąży też chyba miałam takie coś, ale jakoś później.

Miałam wczoraj zatarg z teściową o imię dla małej. Strasznie zareagowała na pomysł o Rozalii... muszę chyba na razie odpuścić temat wyszukiwania imienia bo się nerwowo wykończę.

W ogóle dziś mam jakiś zły dzień, od rana poprztykałam się z mężem... grrr

Moja kuzynka nazwała córkę Rozalia. Było to 4 lata temu i dziwilismy się że takie imię, ale pasuje do niej w 100%. W ogole wołają do niej Rozi i fajnie to brzmi :)
Ja ostatnio teściowi mówiłam że jak córka to bedzie Inga a jak syn to chyba Leon (tu mamy bardzo duży problem). To zaczął mi gadać że co to za imiona, że skrzywdzimy dziecko. Dobrze, że rozmowa była przez telefon to mogłam się rozłaczyć :p jakoś jego zdanie najmniej mnie interesuje.

Mnie ogólnie boli lewe biodro. Ostatnio miałam problem żeby chodzić. A wczoraj się podnieść nie umiałam bo dostałam jakiegoś skurczu w biodrze czy lędźwiach sama już nie wiem.

Fajnie, że myślicie o wątku prywatnym. Tylko też Was proszę żebyście o mnie nie zapomniały. Ja nawet nie wiem jak suwaczek wstawić a jak będę miała gdzieś szukać tego wątku prywatnego to marnie to widzę :p

Ooooo i wreszcie temat, w którym mogę doradzić:).
Na suchą, swędząca skórę fajne są apteczne kremy alantan dermoline. Są różne np niebieski jest taki lekki, jest też dla alergików. Kosztują rzędu 8 zł a dają naprawdę ulgę. ;)
Super muszę też wypróbować. W okolicach nosa i wyżej normalnie skóra mi 'odpada'. Czasem się podrapie to normalnie lecą male kawałeczki łuszczącej się skóry. A na szyi to szok co się dzieje. Ropne krosty, wielkie bolą jak diabli. Mam nadzieję, że to wszystko zwiastuje córkę :p

O prosze, ja mam rocznice wprowadzenia sie dokladnie 3 grudnia :) zeby bylo smiesznie to juz tak bardzo chcialam sie przeprowdzic, ze wprowadzilam sie sama, bo maz byl w delegacji. Wzielam kubek, talerz, jeden garnek i spiwor :D a potem codziennie jezdzilam do starego mieszkania i jakies drobiazgi przywozilam. Dopiero po dwoch tygodniach maz wrocil i nas przeprowadzil, wtedy akurat ja bylam w delegacji, wiec czesci rzeczy nie znalazlam do dzis ;)
Nam już było tak ciasno.na starym że jak się wprowadziliśmy nie wszystko było skończone. Mieliśmy tylko meble w sypialni i czajnik w kuchni[emoji1787][emoji1787]
Z dnia na dzień powoli sprzątałam resztę pomieszczeń a międzyczasie powstawała kuchnia... dopiero przed świętami mieliśmy wszystko ogarnięte i przewiezione że starego mieszkania. Co więcej wszystkie meble że starego mieszkania przewieźlismy sami osobówka...[emoji38][emoji38] było co robić... Z dwójką 6mies bąbli na rękach...

reklama
Zbadal czy Ci sie nie rozeszlo, jak ?

Tak badał czy się nie rozchodzi palcami naciskał na kość łonową i sprawdzał miednicę. Powiedział, że czuję ból , ponieważ chrząstki miednicowe się zmiękczają i przez to cały układ miednicowy jest niestabilny. Tak go przynajmniej zrozumiałam. Jedynie co można w ciąży teraz zrobić to basen , fizjoterapia i nad tym się zastanawiam oraz środki przeciwbólowe . Na razie nie jest źle, jak długo nie chodzę i odpoczywam to jest dobrze, gorzej jak muszę sprawy jakieś pozałatwiać i dużo chodzić , to następnego dnia jestem strasznie obolała.

Do góry