reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Cześć! Zbieram się od tygodnia żeby napisać, ale ciągle coś się dzieje..
Tydzień temu byłam na wizycie u swojego lekarza. Wszystko w porządku, mam super zdjęcia, ale niestety nie dało się określić płci, także dalej niewiadoma :) Myślę, że za tydzień na połówkowych to już się dowiemy. W grudniu muszę zrobić badania. Morfologię, mocz, toxo i żelazo. Jak będzie wszystko dobrze, to będziemy odstawiać też luteinę.

A tak na marginesie, mam kilka bonów do sklepu Home and You o wartości 100 zł. Trzeba zrobić zakupy za minimum 200 zł aby pomniejszyć ich wartość o te 100 zł. Można zrobić za 400 zł i wtedy 2 bonami pomniejszyć o 200 zł.. Za 20 zł wyślę kod zniżkowy z bonu na maila ;) Bony są ważne do 05.12. online bądź do 02.12. w sklepie, ale wtedy już musiałabym wysłać taki bon. Gdyby któraś była zainteresowana większymi zakupami w tym sklepie to zapraszam do kontaktu na priv.

reklama
Mam pytanie czy również macie wrażenie że twardnieje Wam brzuch? Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i lekarz kazał mi liczyć i niby do 15 na dzień to w normie ale nie wiem jak to policzyć kiedy mam takie uczucie przez np godzinę? Też ciężko mi określić czy to macica czy może wzdęcia, w każdym razie czuje dyskomfort i trochę się martwię. Wieczorem pojawia się to w momencie jak kładę się do łóżka. Może to być rozciąganie?
Ja mam kilka razy dziennie takie wrażenie. Przy czym jak stwardnieje macica i naciśniesz palcami to jest twarda jak skala , a to wrażenie to mi sie wydaje, że albo się rozciąga albo dzidek się tak układa i rozciąga. W 1 ciąży takie twrdnienie towarzyszyło właśnie jak dziecko się rozciagalo albo ułożyło jakoś nie bardzo, ale to już pozniej, mimo to myślę że to może być też to :p

Wrr odebralam wyniki morfologii i moczu. W morfo mam lekką anemie i chyba jakiś mały stan zapaln,y czyli standard. I niestety w moczu liczne nablonki i fosforany bezpostaciowe, więc jest lipa, oby obyło się bez antybiotyku którego nie mam ochoty brać bo zawsze wyrządza więcej szkód... :s kupiłam żurawinę, pije syropek z przepisu od Hedy i oby nic się nie rozkrecilo. :( jutro wizyta połowkiwa więc zobaczymy co powie lekarz.

Wrr odebralam wyniki morfologii i moczu. W morfo mam lekką anemie i chyba jakiś mały stan zapaln,y czyli standard. I niestety w moczu liczne nablonki i fosforany bezpostaciowe, więc jest lipa, oby obyło się bez antybiotyku którego nie mam ochoty brać bo zawsze wyrządza więcej szkód... :s kupiłam żurawinę, pije syropek z przepisu od Hedy i oby nic się nie rozkrecilo. :( jutro wizyta połowkiwa więc zobaczymy co powie lekarz.

Ale te parametry chyba nie świadczą o infekcji. Z tego co mi lekarka mówiła to głównie patrzy się na leukocyty i bakterie.

@Sasanka22 Tak czuję i ja, że twardnieje i Tak jak pisałam jak długo pochodzę to wieczorem czuję brzuch.
dodatkowo mam teraz bardzo wodnistą wydzielinę dziś, aż majtki zmienialam.
@MartynaXI a po czym uważasz, że masz stan zapalny?
Ja czekam na posiew moczu i z pochwy, bo w morfologii leukocytów już 18 tysięcy jest. I nie wiadomo dlaczego.

Ale te parametry chyba nie świadczą o infekcji. Z tego co mi lekarka mówiła to głównie patrzy się na leukocyty i bakterie.
Oby!! W info bakterie mam wpisane - obecne. Wrzucam wynik w foto

Załączniki

• 20181121_174131.jpg
    20181121_174131.jpg
    742,9 KB · Wyświetleń: 83
  • 20181121_174113.jpg
    20181121_174113.jpg
    506,8 KB · Wyświetleń: 88
@Sasanka22 Tak czuję i ja, że twardnieje i Tak jak pisałam jak długo pochodzę to wieczorem czuję brzuch.
dodatkowo mam teraz bardzo wodnistą wydzielinę dziś, aż majtki zmienialam.
@MartynaXI a po czym uważasz, że masz stan zapalny?
Ja czekam na posiew moczu i z pochwy, bo w morfologii leukocytów już 18 tysięcy jest. I nie wiadomo dlaczego.
W morfologii mam za dużo W białych krwinkach "granulocytow obojetnochlonnych" i obniżone limfocyty... wg Googla, wskazuje to na jakąś infekcje itp :/ jutro się dowiem od lekarza bo takie czytanie w internetach jest do D..

reklama
Do góry