reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Karola2453 powodzenia:)
U mnie maluszek zmienił miejsce zabaw i poszedł sobie w gore, juz całym brzuchem rusza na lininpepka i tak z 2 palce powyżej, przynajmniej kilka razy na godzinę daje o sobie znać więc do spokojnych chyba nie należy:p

reklama
Kciuki za kolejne polowkowe i wszelkie wizyty, czy wyniki badań :) ale sie ciesze, ze jestesmy juz na półmetku i wspieramy się w tych wizytach :)

U nas w nocy dopadało sniegu, ale jakos bez szaleństwa. Na trawie pięknie sie utrzymuje. Chociaz sla mnie moglby byc tylko w okresie świątecznym :D

Mnie coraz czesciej kregoslup w odcibku krzyzowym boli. I to taka blokada sie robi, ze wstac nie umiem. :(

O i kolejne wizyty:) tak czulam ze ten 21 będzie ruchliwy:p to powodzenia wszystkim raz jeszcze:)
Ja właśnie odprpwadzilam syna do przedszkola, teraz z psiakiem, śniadanko, naczynia, pranie, kąpiel i jazda:D specjalnie wszystko zostawilam na dziś by nie mieć chwili wolnej a teraz nie wiem czy sie wyrobie hehe

Rok minie szybko... nam właśnie zleciał rok na nowym M a w zasadzie za tydzień będzie dokładnie rok... teraz ciężko znaleźć fajne mieszkanie... z dobra komunikacja, ze szkołami i przedszkolami w pobliżu. Ja że swojego M jestem zadowolona tak na 80% ale u nas najważniejszy był metraż i by mieszkanie było na jednym poziomie bez schodów... pod ręką mam wszystko co trzeba ale wolała bym troche inna lokalizację.

O prosze, ja mam rocznice wprowadzenia sie dokladnie 3 grudnia :) zeby bylo smiesznie to juz tak bardzo chcialam sie przeprowdzic, ze wprowadzilam sie sama, bo maz byl w delegacji. Wzielam kubek, talerz, jeden garnek i spiwor :D a potem codziennie jezdzilam do starego mieszkania i jakies drobiazgi przywozilam. Dopiero po dwoch tygodniach maz wrocil i nas przeprowadzil, wtedy akurat ja bylam w delegacji, wiec czesci rzeczy nie znalazlam do dzis ;)

Wiem, ze niektore z Was sledzily watek o malej Tosi - co sie z nim stalo? Rano chcialam sprawdzic co tam u niej, ale nie moge tego watku znalezc :(

Mnie też czasem bolą w okolicy miednicy kości, szczególnie jak trochę poleżę i bezpośrednio po wstaniu boli przez pierwsze kilka kroków. Jestem wtedy jak z drewna [emoji12] albo jeszcze boli jak się za dużo nachodzę. W pierwszej ciąży też chyba miałam takie coś, ale jakoś później.

Miałam wczoraj zatarg z teściową o imię dla małej. Strasznie zareagowała na pomysł o Rozalii... muszę chyba na razie odpuścić temat wyszukiwania imienia bo się nerwowo wykończę.

W ogóle dziś mam jakiś zły dzień, od rana poprztykałam się z mężem... grrr

Ja po glukozie na czczo, w sensie z krwi, ale powiedziałam że mają mi glukometrem zrobić. I tak mnie kłuli do morfologii tydzień temu, więc moja najlepsza żyła się teraz goi. A tak z palce, szybciutko :) poza tym zawsze miałam niski cukier, nie spodziewam się niespodzianek w tej ciąży.

Pielęgniarka mnie trochę rozbawiła, mówię jej o moich żyłach, a ta mi na to, że o rany dziecko! jeszcze tyle będziesz miała tych badań w ciąży! a jej mówię, że wiem, bo to moja trzecia ciąża. A na koniec mnie spytała, czy mam już tsh i toskoplazmozę. Chyba myślała, że jestem kilka dni po pozytywnym teście ciążowym, a nie w połowie :D

reklama
Mnie też czasem bolą w okolicy miednicy kości, szczególnie jak trochę poleżę i bezpośrednio po wstaniu boli przez pierwsze kilka kroków. Jestem wtedy jak z drewna [emoji12] albo jeszcze boli jak się za dużo nachodzę. W pierwszej ciąży też chyba miałam takie coś, ale jakoś później.

Miałam wczoraj zatarg z teściową o imię dla małej. Strasznie zareagowała na pomysł o Rozalii... muszę chyba na razie odpuścić temat wyszukiwania imienia bo się nerwowo wykończę.

W ogóle dziś mam jakiś zły dzień, od rana poprztykałam się z mężem... grrr
U nas też już były zgrzyty o imiona. Powiedzieliśmy teściowej, że wybieramy my, i co najwyżej możemy przedstawić kilka opcji, jeśli będziemy się wahać i być może zapytamy o zdanie. Nienawidzę jak ktoś mi się w takich tematach narzuca, więc szybko je ucinam.

Do góry