reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Na przeziębienie to u mnie mój pije mniszek, w sumie cały czas albo z wodą albo do herbaty. Mi to nie smakuje :p
A co to może być jak boli nie w środku tylko właśnie tak powierzchownie i jakby kość ale z przodu?

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał a jak nie to możecie się komuś przyda. Dzisiaj w 5 10 15- 50% zniżki
Jak połowę taniej to jeszcze ujdzie, normalnie to cholernie drogo.

Ale Wam zazdroszcze tego śniegu, ja to bym chciała chociaz jeden tydzien biały w całej zimie i byłoby super:)
Juz odliczam godziny do wizyty w środę:D
U nas też tego śniegu ostatnio nie ma :(

Ja się na pierwszy poród nie nastawiałam, wychodziłam z założenia że będzie ok, co prawda niestety szybko u mnie nie było bo 15h :p w trakcie myślałam już żeby mnie ktoś dobił, bo mam dość. Mąż zestresowany namawiał lekarza żeby mi zrobił cc, bo cierpię :p na co.lekarz że nie cierpię a rodze :-D wtedy też już marzyłam w pewnym momencie, żeby mnie pocieli ale już żeby się to skończyło. A do dziś jestem wdzięczna lekarzom, że się nie ugieli i w końcu urodziłam sn. Co do bólu, o dziwo nie pamiętam, ale na ostatnie 3 godz porodu dostałam zzo i poszłam spać, obudziłam się na parte

Mnie ani pierwszym razem ani teraz spojenie nie boli, za to czuję ciągnięcie w więzadłach.

Powodzenia na wizytach, ja mam jutro połówkowe, zobaczymy czy potwierdzi już na 100% chłopaka
Gdyby tak każdej robili cc co o nie krzyczy to byłoby z 90%. Też przy pierwszym błagam o cc lub eutanazję :D Już nawet chciałam się wycofać, no hardcore :K

No boli tam gdzie spojenie ;) od przodu. Ja w pierwszej ciąży miałam na kości ogonowej guzka z ropą to też hardcore :laugh2:
Przypadłości ciazowych jest od piernika. No i te nieszczęsne hemoroidy:confused2:
Mimo wiecznych zaparć i dwóch porodów to nie wiem co to hemoroid i obym się nie dowiedziała.

Kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny jak tak krążymy w temacie porodów, choć dla mnie to jeszcze abstrakcja, to zapytam czy któraś ma zdanie, doświadczenie albo ktoś znajomy w temacie porodu z doulą?

Boli podczas zmiany pozycji na druga strone przy lezeniu. Jak podnosi sie noge do boku i jak chodzi. W kroku, rozdziera :/
Mnie też boli spojenie i promieniuje do pachwin ale pamiętam że w pierwszej ciąży miałam to samo i po prostu trzeba było przetrwać. Mam w piątek wizytę to jeszcze się podpytam.
Ja robiłam z 2 pomarańczy i 1 cytryny do tego kawałek imbiru ok 4cm i miód
Owoce trzeba dokładnie umyć można np octem by zmyć ta chemię. Obie można zetrzeć albo pokroić na drobne kawałki pomarańcze i cytryny kroimy że skórka też forma dowolna. Przekłada się na przemian owoce miód imbir miód owoce itd... musi stać 12h w ciepłym i gotowe potem do.lodowki. mi pomogło już dziś prawie zdrowa jestem
Heda zrobiłam dzisiaj z Twojego przepisuje z pomaranczami dam znać czy lepsze :)

reklama
Do góry