reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej hej! Ja dziś wizyta zwykła o 14.30. Pytań mam od groma do lekarza więc musze sobie zapisać wszystko na kartce :).
W weekend byłam u rodziców a tam siostra z siostrzenicą też także było wesoło :)
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś i w całym tygodniu. Miłego dnia!

reklama
Reese jesteś z huty? Ja tak, tyle ze aktualnie w uk mieszkam :) może kiedyś uda się na kawę umówić ;)

Ja tez jutro mam wizytę o 2.30pm mojego czasu. Z jednej strony się martwię z drugiej staram się wybić ze łba te durne myśli (jakiś taki ciężki dzień mam dziś...)

Tu w uk dają jakies darmowizny ale kiedyś było tego więcej.
Nie :) z Kurdwanowa ale mój lekarz pracuje w Rydygierze więc tam będę rodzić. Teraz tam jest bosko, skończyli remont. Wszystko nowe. Wysoki standard.

No boli tam gdzie spojenie ;) od przodu. Ja w pierwszej ciąży miałam na kości ogonowej guzka z ropą to też hardcore :laugh2:
Przypadłości ciazowych jest od piernika. No i te nieszczęsne hemoroidy:confused2:
O hemoridach się nasluchalam od mamy i koleżanek... nigdy nie miałam i póki co się ich wystrzegam! :D dlatego też jem dużo błonnika i owoców żeby wszystko ładnie działało (zrobilam nawet swojskie batoniki musli żeby nie podjadac niezdrowych slodkosci) Zobaczymy na jak długo pomoze :D

Hej! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu! :)

Jak odczuwacie ból spojenia? Boli bardziej z przodu z tylu czy jak? :p Mnie jeśli już to pobolewa kość ogonowa i okolice bo mam mocno odstajaca do tyłu.

Boli podczas zmiany pozycji na druga strone przy lezeniu. Jak podnosi sie noge do boku i jak chodzi. W kroku, rozdziera :/

Hej. Ja też mam wizytę dziś o 15:15 ale zwykłą. Jestem trochę zestresowana jak zwykle. Też mam problemy ze spojrzeniem i niech dziś ginek sprawdzi czy wszystko jest oky. Trzymam mocne kciuki za dzisiejsze wizyty[emoji110]

Dzień dobry w nowym tygodniu [emoji16]
Powodzenia wszystkim wizytującym [emoji106]

Mój mały lokator robi sobie dziś chyba imprezę w brzuchu bo kręci się jak zwariowany aż momentami widać lekko ruch brzucha [emoji175] to takie słodkie bo zazwyczaj mało się kręci i trwa to krótko A tu dziś taka impreza [emoji847]

Wczoraj sporo czytałam na stronie Link do: Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie i nie ukrywam, że dla mnie jako kobiety w 1 ciąży jest tam dużo ważnych informacji - może komuś też się przyda.

Cześć dziewczyny :) U mnie poprawa samopoczucia, prawie pozbyłam się przeziębienia i mogę w miarę funkcjonować. Niestety zbytnio nie mogę szaleć bo zaraz dostaję zadyszki i sapię jak stary dziad. Nie wiem co będzie później jak już brzuszek bardzo urośnie bo z tego co doktorka mówiła to ma być gorzej z oddychaniem, także ja już czekam na tą zimę żeby szybko przyszła i szybko poszła :)
A co do świąt i zimy to właśnie u nas prószy śnieg i robi się biało!

Tak poczytałam Wasze posty o porodach i trochę się przeraziłam i zaczęłam coraz bardziej o tym myśleć. Pierwszy poród, więc człowiek nie wie co go może czekać.

@Heda możesz podać przepis na tą miksturę :) Lubię takie domowe eliksiry!

A co w takim pudełku się dostaje? :)
Ja robiłam z 2 pomarańczy i 1 cytryny do tego kawałek imbiru ok 4cm i miód
Owoce trzeba dokładnie umyć można np octem by zmyć ta chemię. Obie można zetrzeć albo pokroić na drobne kawałki pomarańcze i cytryny kroimy że skórka też forma dowolna. Przekłada się na przemian owoce miód imbir miód owoce itd... musi stać 12h w ciepłym i gotowe potem do.lodowki. mi pomogło już dziś prawie zdrowa jestem

@Heda dziś się skuszę na przepis! Ja zdrowa, ale mój mąż uparty osioł nie chce wypić nawet herbaty z miodem i cytryną! Gorzej niż z dzieckiem, a słyszę że mówi przez nos... będę mu to wlewać do wody, bo tylko to uparty pije. :)

@Heda dziś się skuszę na przepis! Ja zdrowa, ale mój mąż uparty osioł nie chce wypić nawet herbaty z miodem i cytryną! Gorzej niż z dzieckiem, a słyszę że mówi przez nos... będę mu to wlewać do wody, bo tylko to uparty pije. :)
Ja maluchom też dolewam do picia w końcu to bomba z Wit C. Ja mam jeszcze syrop z pigwy i też popijam z ciepła herbatką...
My dziś w biegu... starsza miała wizytę u ortodonta więc zabrać ze sobą całą ekipę to wyprawa... szczególnie że to.moje uparte dziecko nie chciało opuścić lekcji więc musiałam jechać po nią do szkoły potem na drugi koniec miasta i spowrotem... miałam.nadzieje ze maluchy zasna w aucie ale gdzie tam...
Jeszcze ż rana dostałam sms że kurier dziś przywiezie łóżka dla dziewczynek[emoji44][emoji44] a ja sama w domu... zamawialam w piątek i pisało że dostawa 7-10dni... To sobie wyłożyłam że idealnie... M będzie w domu to będzie się bawić... hmmm i teraz jestem trochę zła bo ani to skracać ani czekać tydzień... bo w razie jak będzie czegoś brakować.... ech... nie ma jak uroki życia...

reklama
Ja właśnie dostałam Smsa że w końcu dotarła paczka z allegro! Także zaraz wsiadam w auto i jadę. Będę czekać jeszcze na łóżeczko i materacyk ale robione jest na zamówienie więc mi się nie spieszy. Składać też nie będziemy w tym roku bo dzidzia jeszcze nie ma pokoju :D czeka nas maly remoncik w styczniu... Co do auta. Kończy mi się właśnie ubez. i przegląd... zauważyłam przez przypadek... jakby mało wydatków było. Masakra, a czeka mnie jeszcze wykupienie leków i fryzjer.

Do góry