reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Magdalenams może o mnie chodzi ;) wczoraj pisałam moja ma 4cm pierwszy raz zmierzona. a to zły wynik?
Moze i tak, mogłam pomylić bo tu się strony mnożą jak króliki ;)
4 cm to dobrze, 3,7 cm też jeszcze ok. Gorzej jak ma poniżej 3 na wczesnym etapie (moja w 31 tc miała ok 2.3 cm i musiałam iść do szpitala). Ale też może być tak ze szyjka 3 cm będzie tak dluga do terminu bo taka twoja uroda. Dlatego na następnej wizycie trzeba zmierzyć. Ogólnie pierwszy pomiar szyjki jest w połowie ciąży. @Biegi93 jest teraz w temacie i @MartynaXI więc powiedzą wam dokładnie :)

reklama
O matko jak ja uwielbiam grzane wino.. Nie wiedziałam że jest takie bezalkoholowe muszę gdzieś znaleźć. Co do wina bezalkoholowego to ja kupowałam takie w rosmannie na pewno 0% więc może to było jakieś inne.

Na tym tez z przodu było napisane 0%, a na etykiecie z tylu był dopisek max. 0.5% ;) jak na razie widziałam tylko jedno wino 0.0% w makro. Niby to 0.5% to jest naprawdę malutko, ale po co ryzykować...a grzaniec z piwa bezalkoholowego wyszedł całkiem dobry ;)

Ojaaa jak tu wytrzymać jeszcze niecały tydzień do wizyty! Ciekawa jestem ile mój Babelek wazy :) wizyte mam w 20+6 wiec bedzie juz duzy :D dzisiaj jestem nie do życia... Cały dzień leżę i czytam książkę. Po wczorajszym spokojnym brzuszku dziś znów po każdym jedzeniu czuje mocne ruchy, od razu jestem spokojniejsza :D
Ja dziś mam taki " spokojny brzuszek" panika już mnie ogarnia powoli, ale staram się zachować spokój i tłumaczę sobie że bejbik ma dużo miejsca a ja jestem plus size więc może ulokował się gdzieś dalej i po prostu nie czuje.
Głowa mnie dziś boli cały dzień, te pogody mnie wykańczają... A będąc u malutkiej na cmentarzu emocje mi się skropliły Ehhh, ogólnie staram się być silną babką żeby nie denerwować bejbika w brzuszku i naszego aniołka Ale czasem potrzebuje takiego dnia...
A co do wina to mam taką ochotę że masakra... jeszcze mój mąż jutro będzie zlewał własnej roboty winko, a zawsze robi przepyszne... no nic napije się za 2 lata [emoji23]
Ale muszę poszukać tych win o których piszecie, aż mi ślinka cieknie.

Ja myślę, że te 0,5 % to szkody na pewno nie zrobi. To nawet nie jest 1% zanim trafi do żołądka to juz nie bedzie po tym śladu hehe :)

oo, będę miała na uwadze jak będę w Ikei :)
swoją drogą zaczęłam się śmiać sama do siebie jakie my teraz obeznane jesteśmy w kwestii 'alkoholi bezalkoholowych' :D już kilka dziewczyn podrzucalo nowe pozycje. niedługo będziemy mogły opanować na pamięć gdzie i w jakim sklepie jest dany trunek :D

szyjka super :)

Szkoda ze wódki bezalkoholowej nie robią, bo ja bym jakiegoś drinka się napiła ;)

Ogólnie od powrotu ze szpitala brzuch mi wyskoczył bardzo mocno do przodu wiec liczę ze przełoży się to na wagę :)

Super ladny brzusio. Moj bardziej idzie na boki ;)
IMG_20181116_195221.jpg

Załączniki

• IMG_20181116_195221.jpg
    IMG_20181116_195221.jpg
    874,7 KB · Wyświetleń: 390
Mama ginekolog uważa ze szyjka 2,5 to jeszcze w normie. To samo powiedział mój pierwszy prowadzący ginekolog. Ważne zeby nie spadała już poniżej 2,5 cm. U mnie była dziwna sytuacja bo 5 listopada dwa pomiary pokazały 2,5 cm za to po 5 dniach odpoczynku i luteiny szyjka pokazała 3,8 mierzona w linii prostej, a dokładnie po linii wychodziło ponad 4. Dlatego mój przypadek jest dość dziwny, tak czy siak ordynator stwierdził ze jest to dobra szyjka, pessar zakładamy asekuracyjnie i ze mam nie przesadzać z odpoczynkiem bo się w drzwi nie zmieszczę. Teraz to już nie będę miała mierzonej bo przy pessarze już się nie da zmierzyć ale wierze mu, obiecał ze bez problemu donoszę do terminu i tego się trzymam. Fakt taki ze się nie oszczędzałam jakoś niewiadomo jak w tym tygodniu wiec w pon zobaczymy jak sprawa się ma. Myśle ze 3,7 to jest bardzo dobra szyjka :)

reklama
My dopiero wróciliśmy do domu, bo jeszcze musiałam zaczepić z radości o galerię i coś kupić małemu :-):-):-)
Rozumiem, że wszystko dobrze? :)

Ja myślę, że te 0,5 % to szkody na pewno nie zrobi. To nawet nie jest 1% zanim trafi do żołądka to juz nie bedzie po tym śladu hehe :)
Dokładnie, więcej w kefirze jest ;)

Co do szyjki, to ja miałam pierwszy raz w życiu mierzoną teraz na połówkowych i powiedziała, że ładna, długa, zamknięta, 38mm, także jest na pewno ok. Zresztą nigdy nie miałam problemów z tym, a w żadnej ciąży się nie oszczędzałam.

@delicious Ty żyjesz? :p

Do góry