Szałwia pomaga, ale max dwie dziennie i w małej filiżanceDziewczyny czy macie sprawdzone sposoby na zgage ( poza mlekiem- od urodzenia nie pije)? Już sobie nie radzę. Po wszystkim mnie dopada.
reklama
Dzięki dziewczyny. Jutro rano kupuje migdały. Nie ogarniam już. Lekarz mi zalecił ipp20 ale kilka dni zapomniałam wziąć i dosłownie umieram.
Co do mięty to nawet pasta miętowa na mnie źle działa więc choćby miała pomóc to bym raczej nie spróbowała.
Szalwie też wypróbuję.
Staram się już jeść małe porcje a częściej, z owoców tylko gruszki i banany mi nie przeszkadzają. Wystrzegam się jak ognia pomidorów i wszelkich soków.
A ta cholera wciąż mnie męczy. A ponoć przychodzi pod koniec ciąży... [emoji21][emoji17][emoji37]
Co do mięty to nawet pasta miętowa na mnie źle działa więc choćby miała pomóc to bym raczej nie spróbowała.
Szalwie też wypróbuję.
Staram się już jeść małe porcje a częściej, z owoców tylko gruszki i banany mi nie przeszkadzają. Wystrzegam się jak ognia pomidorów i wszelkich soków.
A ta cholera wciąż mnie męczy. A ponoć przychodzi pod koniec ciąży... [emoji21][emoji17][emoji37]
Biegi93
Fanka BB :)
Hej dziewczyny ! U mnie za to jest jazda w nocy z brzuchem. Co bym się nie obudziła to mam wrażenie ze jest wypchnięty twardy napiety. Po jakiejś chwili wraca do normy, albo jak zrobię siku. W dzień raczej mam spokój chyba ze długo leżę na plecach. W poniedziałek mam to połówkowe wiec wytrzymam jeszzcze te 3 dni ale zaczynam się bać. Oprócz tego w sumie nie mam żadnych innych objawow. Nic nie boli. Jedyne co mnie ostatnio dopadło to trzydniowe zaparcie. Wczoraj myślałam już ze umrę po prostu, brzuch jak 7 miesiącu. Powiedzcie mi, te doświadczone, czy takie jakby kopnięcie (nie umiem tego opisać jednym słowem, to tak jakby pękła wielka bańka i czuje takie wypchnięcie pod dłonią) w samym dole brzucha tam gdzie jest macica, to są ruchy małej ? Tak mi się wydaje ale nie chce pomylić tego z ruchami jelit, ale w sumie chyba jelita nie są w miejscu gdzie macica. Sama już nie wiem jest ich po kilka, czasami dwa czasami 4 ale wszystkie powiedzmy prawie w tym samym miejscu.
patuśka
Tak, takie wypychanie, napieranie to zapewne ruchy. Typowe kopniaki to troche później.Hej dziewczyny ! U mnie za to jest jazda w nocy z brzuchem. Co bym się nie obudziła to mam wrażenie ze jest wypchnięty twardy napiety. Po jakiejś chwili wraca do normy, albo jak zrobię siku. W dzień raczej mam spokój chyba ze długo leżę na plecach. W poniedziałek mam to połówkowe wiec wytrzymam jeszzcze te 3 dni ale zaczynam się bać. Oprócz tego w sumie nie mam żadnych innych objawow. Nic nie boli. Jedyne co mnie ostatnio dopadło to trzydniowe zaparcie. Wczoraj myślałam już ze umrę po prostu, brzuch jak 7 miesiącu. Powiedzcie mi, te doświadczone, czy takie jakby kopnięcie (nie umiem tego opisać jednym słowem, to tak jakby pękła wielka bańka i czuje takie wypchnięcie pod dłonią) w samym dole brzucha tam gdzie jest macica, to są ruchy małej ? Tak mi się wydaje ale nie chce pomylić tego z ruchami jelit, ale w sumie chyba jelita nie są w miejscu gdzie macica. Sama już nie wiem jest ich po kilka, czasami dwa czasami 4 ale wszystkie powiedzmy prawie w tym samym miejscu.
N
Natuś_ka
Gość
Raczej są to ruchy, powietrze w jelitach nie zbiera sie ciągle w jednym miejscu, raczej jest to uczucie jak cos jeździ po całym brzuchu, a dzidzia póki co jest mała więc czy wyprostuje rączkę czy nóżkę i zdoła Ci to przekazać to będzie to przeważnie blisko siebie, w jednym obszarze, u mnie szaleje na lini majtek, dokładnie pośrodku miedzy spojeniem a pępkiem. Wierz mi ze nauczysz sie rozróżniać ruchy które pochodzą od Twojego ciała od tych które są od Ciebie niezależne, pochodzące od innej istotkiHej dziewczyny ! U mnie za to jest jazda w nocy z brzuchem. Co bym się nie obudziła to mam wrażenie ze jest wypchnięty twardy napiety. Po jakiejś chwili wraca do normy, albo jak zrobię siku. W dzień raczej mam spokój chyba ze długo leżę na plecach. W poniedziałek mam to połówkowe wiec wytrzymam jeszzcze te 3 dni ale zaczynam się bać. Oprócz tego w sumie nie mam żadnych innych objawow. Nic nie boli. Jedyne co mnie ostatnio dopadło to trzydniowe zaparcie. Wczoraj myślałam już ze umrę po prostu, brzuch jak 7 miesiącu. Powiedzcie mi, te doświadczone, czy takie jakby kopnięcie (nie umiem tego opisać jednym słowem, to tak jakby pękła wielka bańka i czuje takie wypchnięcie pod dłonią) w samym dole brzucha tam gdzie jest macica, to są ruchy małej ? Tak mi się wydaje ale nie chce pomylić tego z ruchami jelit, ale w sumie chyba jelita nie są w miejscu gdzie macica. Sama już nie wiem jest ich po kilka, czasami dwa czasami 4 ale wszystkie powiedzmy prawie w tym samym miejscu.
Magdalenams
Ja jak nie czułam ruchów to nie czułam a w tym tyg młody się tak rozkopal ze brzuch podskakuje i mąż czuje ruchy. Najczęściej wieczorem, jak leżę na plecach czuję nad spojeniem lonowym nisko.Hej dziewczyny ! U mnie za to jest jazda w nocy z brzuchem. Co bym się nie obudziła to mam wrażenie ze jest wypchnięty twardy napiety. Po jakiejś chwili wraca do normy, albo jak zrobię siku. W dzień raczej mam spokój chyba ze długo leżę na plecach. W poniedziałek mam to połówkowe wiec wytrzymam jeszzcze te 3 dni ale zaczynam się bać. Oprócz tego w sumie nie mam żadnych innych objawow. Nic nie boli. Jedyne co mnie ostatnio dopadło to trzydniowe zaparcie. Wczoraj myślałam już ze umrę po prostu, brzuch jak 7 miesiącu. Powiedzcie mi, te doświadczone, czy takie jakby kopnięcie (nie umiem tego opisać jednym słowem, to tak jakby pękła wielka bańka i czuje takie wypchnięcie pod dłonią) w samym dole brzucha tam gdzie jest macica, to są ruchy małej ? Tak mi się wydaje ale nie chce pomylić tego z ruchami jelit, ale w sumie chyba jelita nie są w miejscu gdzie macica. Sama już nie wiem jest ich po kilka, czasami dwa czasami 4 ale wszystkie powiedzmy prawie w tym samym miejscu.
Magdalenams
Blondie
Dla mnie byly za sliskie, za sztuczne i oddalamLegginsy z Lidla. Bardzo fajne. Polecam
reklama
Magdalenams
A mi to odpowiada bo jest miłe w dotyku i nie będzie się mechacic co kobita to opiniaDla mnie byly za sliskie, za sztuczne i oddalam