reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witajcie mamusie!
Chciałabym do Was dołączyć :) Mam już synka z kwietnia 2015 :) i wygląda na to że tym razem też będzie kwiecień ❤ to był nasz pierwszy cykl starań i już straciłam nadzieję, a jednak wczoraj pojawiawiły się 2 kreseczki! Wychodzi mi że termin mam na 20.04. To moja pierwsza przygoda z forum, ale stwierdziłam że razem raźniej. Trochę się martwię bo nie mam żadnych oznak ciąży.. Trochę pobilewa mnie brzuch i wczoraj miałam zgage a poza tym nic, najbardziej martwi mnie to że nie bolą, ani się nie powiększyły piersi (podobno za to odpowiada prolaktyna)... W pierwszej ciąży, wiedziałam już tydzień przed @ bo piersi mnie mega bolały i były takie piękne ;) i miała super cerę, a teraz ani jedno dni drugie... Czy któraś z Was też tak ma? Że nic nie czujecie? Wiem że powinnam się z tego cieszyć, ale jednak trochę się martwię.. a jeszcze na pierwszą wizytę umówiłam się na 1.09 (8tc) bo nie chce się denerwować tak jak w pierwszej ciąży że serduszko nie bije i "zarodek albo młodszy, albo przestał się rozwijać" ALE nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

Gratuluję nam wszystkim i życzę nudnych i zdrowych ciąż :D

reklama
Lawendowa - witaj!
u mnie dokładnie tak samo... żadnego charakterystycznego ":mrowienia" w piersiach, nic absolutnie....
:baffled::oo: ale widocznie może tak ma byc tym razem

Dominika to mnie trochę pocieszyłaś! Dziękuję :) a w którym jesteś tygodniu? Ja 4+2dn więc może jeszcze chwila ;) przepraszam, z pewnością już pisałaś, ale nie dałam rady wszystkiego przeczytać i nie kojarzę jeszcze wszystkich, bo jestem w pracy, ale nadrobie ;)

Dominika to mnie trochę pocieszyłaś! Dziękuję :) a w którym jesteś tygodniu? Ja 4+2dn więc może jeszcze chwila ;) przepraszam, z pewnością już pisałaś, ale nie dałam rady wszystkiego przeczytać i nie kojarzę jeszcze wszystkich, bo jestem w pracy, ale nadrobie ;)
Ja mam z om 7 tc,ale po wczorajszej wizycie okazało się że ciąża jest młodsza o jakieś 3 tygodnie. Pęcherzyk ma 6mm i wszystko idzie ku dobremu[emoji5] Więc wychodzi że będziemy miały podobny termin[emoji6]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Ja właśnie się zastanawiam na kiedy się umówić. Też nie chce za wcześnie, a z drugiej strony się denerwuje :/

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w poprzedniej ciąży zapisałam się na pierwszy wolny termin u mojego gin i byłam jakoś w połowie 6 tygodnia, lekarz tak jak pisałam powiedział że prawdopodobnie ciąża jest młodsza lub przestała się rozwijać i miałam kontrolne usg po 2,5tyg. Strasznie się denerwowaliśmy do tego czasu i teraz postanowiłam cierpliwie poczekać do 7-8tyg ale nie wiem jak wytrzymam ;) Mój lekarz za każdym razem powtarza żeby trochę poczekać, żeby było widać już bijące serduszko ale to czekanie jest nie do wytrzymania ;)

Ja mam z om 7 tc,ale po wczorajszej wizycie okazało się że ciąża jest młodsza o jakieś 3 tygodnie. Pęcherzyk ma 6mm i wszystko idzie ku dobremu[emoji5] Więc wychodzi że będziemy miały podobny termin[emoji6]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Super :) a powiedz mi jak tam Twoje objawy?

Lawendowa - ja mam teraz 6 tyg + 5 dni, jakos tak.
Bylam na usg w srode i tez lekarz powiedzial ze musiałam miec późno owulacje bo pęcherzyk mały

Trzymam kciuki żeby szybko rósł :)
Mi się wydaje że też miałam ovu później, ok 18 dnia cyklu, ale ważne że się udało i żeby fasolka zdrowo rosła :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lawendowa - ja mam teraz 6 tyg + 5 dni, jakos tak.
Bylam na usg w srode i tez lekarz powiedzial ze musiałam miec późno owulacje bo pęcherzyk mały

Ja nie mamam mdłości, tylko napady gorąca i bezsenność. W zasadzie to nie wiem co gorsze ;) u mnie według om to 6t3dni jak będę u lekarza 17.08 to będzie 7t2dni mam nadzieje na piękną dzidzie z bijacym serduszkiem. Byłam 5t0dni był pecherzyk 4.9mm

reklama
Mnie tez piersi nie bola, ale nie moge sobie przypomnieć czy w poprzednich ciążach bolały , wczoraj miałam wilczy apetyt a dzis ledwo herbate i kanapke wcisnełam. Ale co zrobisz ... Ja mam zamiar iść na pierwszą wizytę 26.08 to akurat moje urodziny więc mam nadzieje na prezent w postaci serducha. To bedzie 7+1d z terminu om .

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry