reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Kitki czasami się nudzi, ale non stop staramy sie jej jakos organizować czas, a to przyjedzie moja mama i z nią sie bawi, a to ja pójdę na plac zabaw z nią, albo maz wiec jakos za dużo tego czasu nie ma. No ale od poniedzialku juz do przedszkola chyba ze znów cos wyskoczy ;)
A dzis jedziemy ten rower zobaczyc jak Kaja pozwoli i męża po pracy dobudze :)

Z tą wit K to są zupełnie nowe na dniach podane zalecenia, dlatego jeszcze nie wszystkie szpitale zdążyły je wdrożyć. Mnie to trochę przeraża bo to 6x większa dawka witaminy niż do tej pory mam nadzieje ze to nie żaden wybieg farmaceutyczny. Ja na razie daje tak jak przy Laurze D i k wg starych zaleceń.

Polianna ogromne gratulacje! Jednak lekarz sie nie pomylił ;)

Antus my tez mieliśmy bilirubine 12,5 i na dobę przeszliśmy na mm i spadła do 10. Za jakiś czas pewnie znowu skontrolujemy.
Dżoana oby sie coś ruszyło, trzymam kciuki.
Renia my po smółce mielismy jeszcze takie przejściowe kupki juz luźne ale jeszcze zielono ciemne jak smolka ale juz nie takie gęste. A potem juz żółte.
Kitki do tej pory mój maluch tylko jadł i spał wiec luz ale od dwóch dni trochę bardziej aktywny w dzień ale nadal grzeczny ;) w nocy budzi sie o 2 i 5 na jedzonko.
Kasiu ja na ostatniej wizycie na usg tez miałam mdło wód w zasadzie moja Ginka stwierdziła ze prawie wcale a potem przebili pęcherz w trakcie porodu i sporo ich wyleciało wiec moze nie jest tak źle u Ciebie, trzymam za Was kciuki :*

Ostatnia edycja:
Polianna moje serdeczne gratulacje :-) piękna waga Kalinki duża dziewczynka :-)

A ja czekam w kolejce na ktg. Całą noc miałam skurcze, po nospie nieco zelzaly ale i tak dalej je czuję.
Mogło by się coś ruszyć ale znając życie pewnie zwykłe przepowiadacze.

Ciekawe czemu tak nagle zwiekszyli tą dawkę wit K... Podejrzane ;-)

Mój Damian chodzi jak zawsze do przedszkola czyli chętnie, dziś mu już powiedziałam że po niego ja przyjdę to dosłownie wyfrunął :D Ja się już boję jak to będzie jak sama zostanę dziś o 6 wstałam najpierw jednego nakarmić, potem drugiego wyprawić zaczęłam jeść kanapkę a tu już 2 karmienie i godz 9 a ja dalej koło siebie nic nie zrobione a przecież nie będę dziecka w piżamie odprowadzać hehe
No ale musimy dać radę więc damy :)
A co do witamin to muszę sprawdzić mi dali jakiś plasterek tabletek od 10doby mam podawać nie wiem do końca co to jest czy K czy K+d, jeszcze nie kapsułki tylko tabletki ale położna moja do Dominika mi to dawała i mówiła żebym nic nie kupowała innego tylko na łyżeczce w wodzie przegotowanej rozpuściła a ona przyjdzie w przyszłym tyg to jeszcze mi jakiś inny sposób pokaże, muszę tam zerknąć na dawkę. A jeszcze nam pępuszek dziś odpadł w 5 dobie ja wg jej zaleceń nie robiłam z nim kompletnie nic, trochę się bałam co to będzie bo nie mam z tym doświadczenia a tu dzisiaj przewijam i patrzę o nie ma :)

Wracając jeszcze do witamy K to ja w ogóle jestem rozbita bo u nas w Poznaniu na Polnej przy wypisie jest tylko informacja że suplementujemy tylko witaminę D, a K nie. To jest szpital kliniczny i jakiś profesor w tym szpitalu tak zarządził bo twierdzi, że to ściema z tą wit K i nie ma sensu tego suplementować i jako jedyny szpital w Poznaniu nie podaje K jako zalecenia. Z drugiej strony położna poinformowała mnie że najnowsze badania wskazują że powinno się suplementować dawkę aż 150 i mówi że sama nie wie co ma o tym myśleć więc pozostawia mi to do decyzji (te informację położna ma od firmy farmaceutycznej, która sprzedaje wit K150). I kogo słuchać jedni mówią że nie dawać wcale inni że końskie dawki więc stwierdziłam że ja chyba zostanę pośrodku tak jak suplementowałam Laurę czyli wit D 400 j i K 25.

Alunia a może jednak dziś czas na Ciebie? :D

Renia u nas wczoraj odpadł pępuszek ale po dwóch tygodniach więc u was rzeczywiście ekspres :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nooo bardzo bym się cieszyła jak by ruszyło. Ale znając życie to pewnie zdążę się przeterminowac ;-)

Dzisiaj trzymamy kciuki za Dzoane:-)

Do góry